Ansøgningsskabeloner (prøv gratis)

På nutidens konkurrenceprægede arbejdsmarked kan en god ansøgning gøre forskellen. Skil dig ud, og bliv hyret hurtigere med vores store udvalg af professionelle skabeloner til ansøgninger, der er designet af eksperter for at få den perfekte stilling.

Vores vurdering på Trustpilot

4 ud af 5
baseret på 1.542 anmeldelser
Spændende og yderst interessant at…
Spændende og yderst interessant at bruge Copilot i CV.dk Jeg vil udbygge dette, den kommende tid!
Klaus Becker • 24 dage siden
CV.dk is a very simple and excellent…
CV.dk is a very simple and excellent site to create quick CV's. It has some of the most effective CV formats.
Harish Chaudhari • 3 måneder siden
Okey produkt
Okey produkt, men behovet for cv og ansøgninger skal være ret højt før den månedlige pris kan forsvares. Iøvrigt bliver man først efter man har brugt tid på at lave et Cv gjort opmærksom på at der skal betales for ydelsen, det kunne man nok sige sig selv, men stadig kunne det godt fremgå tydeligt tidligere.
Martin Pedersen • 3 måneder siden
Nemt & overskueligt
Nemt og overskueligt, meget professionelt. Ganske fremragende oplevelse.
Sean Brøndum Kollerup • 3 måneder siden
Fantastisk og nemme at bruge
Fantastisk og nemme at bruge, så bådes en cv og ansøgning bliver perfekt opsat.
Jane Tang • 6 måneder siden

Generel ansøgningsskabelon

En generel ansøgningsskabelon er det perfekte udgangspunkt for at skrive din næste jobvindende ansøgning. I eksemplet nedenfor finder du en ansøgning, der kan redigeres, så den passer til stort set alle stillinger eller enhver branche. 

Sørg for at opdatere den, så den indeholder de vigtigste eksempler på din erhvervserfaring og uddannelse. Hver ansøgning er en chance for at overbevise din potentielle arbejdsgiver om, at du er den bedste kandidat til stillingen, så gør det rigtigt!

Hvorfor bruge vores ansøgningsskabeloner?

Ansøgningsskabelonerne på cv.dk giver flere fordele, når det gælder om at skrive din ansøgning og hive dit næste job i land. Vi er stolte af at skabe aktuelle og professionelle designs, der skiller sig ud fra mængden og giver et positivt førstehåndsindtryk på nutidens konkurrenceprægede jobmarked. 

Her er et par grunde til, at vores gratis ansøgningsskabeloner er en tak bedre end konkurrenternes:

 • Skabeloner udarbejdet af eksperter: Vores team af professionelle grafiske designere skaber og opdaterer hele tiden vores skabeloner for at sikre, at de opfylder behovene hos nutidens jobsøgende. Vores kollektion af skabeloner spænder fra minimalistisk og moderne til dristig og kreativ for at sikre, at vi tilbyder den perfekte ansøgningsskabelon til alle ansøgere.
 • Godkendt af rekrutteringsfolk: Vi samarbejder med rekrutteringsfolk og ansættelseschefer for at sikre, at vores ansøgningsskabeloner lever op til de strenge krav, som nutidens arbejdsgivere stiller. Vi følger de seneste ansættelsestendenser for at opdatere og tilpasse vores ansøgningsskabeloner, så de opfylder moderne jobsøgeres behov.
 • Nem tilpasning: Vi tilbyder ikke kun gratis ansøgningsskabeloner, der er designet af eksperter, men også en intuitiv ansøgningsbygger, der gør det nemt for jobsøgende at tilpasse deres ansøgninger. Vores ansøgningsbygger er brugervenlig og indeholder mange nyttige funktioner og råd, der hjælper dig med at skrive en ansøgning, der er en tak bedre end resten.
 • AI-drevne værktøjer: Selv de bedste tekstforfattere kan nogle gange bruge lidt hjælp. Derfor har vi introduceret AI-drevne eksempler på sætninger, som kan indsættes direkte i ansøgningsbyggeren og opdateres med din egen erhvervserfaring. Vores effektive stave- og grammatikkontrol hjælper dig også med at undgå kostbare fejl i ansøgningen.
Eksperttip

De fleste jobsøgende angiver, om de vil modtage deres ansøgning som en PDF- eller Word-fil (.docx). Vi har gjort det let at downloade begge formater i vores ansøgningsbygger.

Sådan vælger du den rigtige ansøgningsskabelon

Hver ansøger og hvert job er unikt, så den samme ansøgning fungerer ikke for alle. Derfor har vi sammenstillet en omfattende kollektion af ansøgningsskabeloner med design, der spænder fra enkle og klassiske til moderne og iøjnefaldende. 

I ansøgningsbyggeren kan du også nemt skifte fra en skabelon til en anden, hvilket betyder, at den perfekte ansøgning altid er inden for rækkevidde. Vores gratis ansøgningsskabeloner er inddelt i fire kategorier:

 1. Simpel: Vores simple ansøgningsskabeloner er klassikere, der kan bruges til en lang række stillinger og ansøgere. Disse skabeloner er særdeles velegnede til studerende og førstegangsjobsøgende samt ansøgere, der arbejder inden for restaurationsbranchen, transport, logistik og detailhandel. Vores simple skabeloner er meget alsidige og kan fungere som et godt udgangspunkt til enhver ansøgning.
 2. Moderne: Hvis nye idéer og fornyelse er vigtige aspekter af din branche, er vores moderne ansøgningsskabeloner det rigtige valg. Disse skabelondesign udmærker sig ved minimalistiske linjer, tydelige skrifttyper og en forfriskende balance mellem hvidt rum og tekst. Vores moderne ansøgningsskabeloner er perfekte til ansøgere inden for IT, markedsføring, administration og salg.
 3. Kreativ: Hvis din branche eller jobtitel kræver en dristig tilgang, behøver du ikke lede længere og kan finde en passende ansøgning i vores kollektion af kreative ansøgningsskabeloner. Disse skabelondesign er kendetegnet ved klare farver, iøjnefaldende skrifttyper og imponerende overskrifter for at henlede opmærksomheden på din ansøgning. Vores kreative ansøgningsskabeloner er perfekte til ansøgere inden for film og tv, design, fotografi, kunst, arkitektur, indholdsskabelse og alle job, hvor din personlighed er i søgelyset.
 4. Professionel: Nogle gange er det gammelkendte og afprøvede den eneste valgmulighed, og det er her, at vores professionelle ansøgningsskabeloner kommer ind i billedet. Det er klassiske skabelondesign med traditionelle skrifttyper og velorganiserede afsnit, som rekrutteringsfolk forventer. I tvivlstilfælde er en professionel ansøgningsskabelon det rigtige valg, især inden for områder som forretningsverden, lægevidenskab, uddannelse, ingeniørarbejde, regnskab og finans.

Hvad kendetegner en god ansøgningsskabelon?

En god ansøgningsskabelon er en kombination af elementer, der alle er med til at fremhæve og understrege en jobsøgendes erfaring og kvalifikationer til den pågældende stilling. 

Her er nogle faktorer, der kendetegner en god ansøgningsskabelon:

Sidehoved: En god ansøgningsskabelon har et sidehoved, der henleder opmærksomheden på ansøgerens navn og kontaktoplysninger. Overskriften kan placeres øverst eller i margenen, og den skal indeholde vigtige oplysninger som telefonnummer, e-mailadresse og en LinkedIn-profil eller et websted med ansøgerens portefølje.

Balance mellem hvidt rum og tekst: En god ansøgningsskabelon er let læselig og der er ligevægt mellem hvidt rum i teksten for at undgå at læseren bliver træt i øjnene. Afsnittene skal være logisk inddelt, og margenerne skal ikke reduceres for at få plads til mere tekst.

Valg af skrifttype: I de bedste ansøgningsskabeloner bruges der skrifttyper og -størrelser, der både er læselige og passer til branchen eller jobtitlen. En god ansøgningsbygger tager gætteriet ud af processen ved automatisk at vælge den rigtige skrifttype og -størrelse for ansøgningsskabelonen.

Farve-eller designelementer: Selvom det ikke er kutyme i alle brancher, kan et strejf af farve eller en skillelinje være med til at gøre sidedesignet mere attraktivt og få ansøgeren til at skille sig ud fra et stort antal ansøgere. Ansøgningsskabeloner med farve på cv.dk giver flere muligheder, så man kan vælge den nuance, der fungerer bedst sammen med din ansøgning.

Eksperttip

Forskellige job kan kræve forskellige formater for ansøgninger, og derfor har vi gjort det nemt at skifte farver, linjeafstand eller endda hele skabeloner direkte i vores ansøgningsbygger.

Ofte stillede spørgsmål om ansøgningsskabeloner

Hvad er et godt format til en ansøgning?

Et godt format til en ansøgning er det format, der fanger ansættelseschefens opmærksomhed gennem et attraktivt layout, en letlæselig skrifttype og klare og præcise oplysninger om ansøgerens erhvervserfaring og kvalifikationer.

Hvad er de fire dele af en ansøgning?

De fire dele af en ansøgning er:

 1. Indledende hilsen: Bruges til at hilse på ansættelseschefen i begyndelsen af ansøgningen.
   
 2. Indledning: Den første sætning eller de to første sætninger, hvor ansøgeren præsenterer sig selv og den stilling, som vedkommende søger om.
   
 3. Hovedtekst: Det er ansøgningens vigtigste afsnit, hvor ansøgeren fortæller om sin erhvervserfaring og grundene til, at vedkommende er den rette kandidat til stillingen.
   
 4. Afslutning og underskrift: De sidste sætninger, hvor ansøgeren udtrykker sin interesse for stillingen og hvor vedkommende medtager sin underskrift med sit fulde navn.

Hvor lang skal ansøgningen være?

En god ansøgning bør være omkring 300 ord eller mellem 250 og 350 ord. Det svarer til cirka fire afsnit. Hvis den er kortere, forstår læseren måske ikke helt, hvorfor du mener at være kvalificeret til stillingen. Hvis den er længere, risikerer du at miste læserens opmærksomhed, før vedkommende er nået til slutningen af ansøgningen.

Hvad er tre ting, man (ikke) skal gøre i en ansøgning?

Gør
 • Medtag et sidehoved, der stemmer overens med designet og oplysningerne på dit cv
 • Brug tal og konkret information til at kvantificere dine resultater
 • Sørg for en god balance mellem hvidt rum og tekst for at øge læsbarheden
Gør ikke
 • Ændre dokumentets margener for at få plads til mere tekst eller få ansøgningen til at se længere ud
 • Tilføje en fuld adresse til ansøgningen
 • Blive alt for voldsomt begejstret for billeder, designelementer eller farver


Hvilke to ting skal der altid være med i ansøgningen?

To ting, der altid skal være med i ansøgningen er navnet på virksomheden og den stilling, du søger. Ansættelseschefer leder ofte efter ansøgere til flere stillinger på én gang, så det hjælper arbejdsgiveren med at identificere, hvem du er, og hvilken stilling du søger.

Er ansøgninger nødvendige?

Ansøgninger er en af de bedste måder at øge dine chancer for at hive den ønskede stilling i land, fordi de giver dig mulighed for at uddybe vigtig erhvervserfaring, som du også har anført på dit cv. 

Selvom det er langt fra alle ansættelseschefer, der læser ansøgninger, kan de ansættelseschefer, der læser ansøgningerne, ofte kan bruge dem til at afgøre, hvem der kommer på listen til at blive inviteret til jobsamtale. Vi anbefaler, at alle ansøgere skriver en ansøgning for at vise deres interesse for og kvalifikationer til stillingen.

Sådan afslutter man en ansøgning

Vi anbefaler altid at afslutte ansøgningen med en opfordring til handling. Denne sætning giver udtryk for din begejstring for stillingen og opfordrer høfligt ansættelseschefen til at kontakte dig for at invitere dig til en jobsamtale. 

Du kan også en yderligere gang anføre dit navn og dine kontaktoplysninger i dette afsnit, hvis der er plads til det. Afslut derefter ansøgningen med en afsluttende hilsen som f.eks. “Med venlig hilsen” eller “Bedste hilsner” og dit fulde navn.

Hvordan adresserer man en ansøgning uden navn?

Selvom den bedste måde at etablere en personlig forbindelse med ansættelseschefen på er at nævne vedkommendes navn, er der nogle virksomheder, der ikke giver oplysninger om, hvem der vil gennemgå din ansøgning. 

I dette tilfælde kan en mere almindelig hilsen som “Kære ansættelsesteam” (efterfulgt af virksomhedens navn) eller “Kære teamleader” (efterfulgt af afdelingens navn) fungere godt.

Skriv din ansøgning på få minutter
Skriv din ansøgning på få minutter
Skil dig ud, og bliv hyret hurtigere med vores store udvalg af gratis professionelle ansøgningsskabeloner, der er designet af eksperter for at få den perfekte stilling.
Opret ansøgning
Skriv din ansøgning på få minutter
Skriv din ansøgning på få minutter
Skil dig ud, og bliv hyret hurtigere med vores store udvalg af gratis professionelle ansøgningsskabeloner, der er designet af eksperter for at få den perfekte stilling.
Opret ansøgning

Byg et jobvindende CV uden besvær

Spar tid med vores 3-trins CV-bygger. Slut med skriveblokade eller formateringsproblemer med Word. Byg CV'er som arbejdsgivere elsker.
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies