1. Eksempler på cv'er
 2. Sygeplejerske
Skrevet af Ivan ShovkopliasIvan Shovkoplias

Eksempel på cv'er Sygeplejerske : Skrivetips

Et gennemprøvet jobspecifikt eksempel på et cv og skrivevejledning for at få dit næste job i 2024. Du kan redigere dette eksempel på et cv til en stilling som Sygeplejerske for at få en lynstart og nemt skrive et perfekt cv på få minutter. Du skal blot indtaste dine oplysninger, downloade dit nye cv og begynde på din jobansøgning i dag!
4.8
Gennemsnitlig vurdering
57 Nogle personer har allerede vurderet det
Eksempel på cv'er Sygeplejerske : Skrivetips
Redigér dette CV

Når du sammensætter et professionelt sygeplejerske CV skaber du det bedst mulige udgangspunkt for din jobsøgning. CV'et er det første store skridt, der baner vejen til den perfekte sygeplejerskestilling.

Her på cv.dk finder du en række professionelle råd og CV eksempler, og vores CV-bygger vil hjælpe dig med at skabe positiv opmærksomhed og markant øge dine chancer for at blive indkaldt til jobsamtale.

Sådan skriver du et sygeplejerske CV

Når du forbereder dit CV, er det vigtigt at strukturere det korrekt og inkludere de relevante afsnit. Dit sygeplejerske CV bør omfatte følgende elementer:

Formålet med dit CV er at skabe et klart og overskueligt indtryk af de kvaliteter og erfaringer, du tilbyder som sygeplejerske. Det gør du bedst ved at følge denne resultatorienterede tilgang:

 1. Fokusér på dine erfaringer og målsætninger som sygeplejerske. Fremhæv resultater og innovative initiativer, du har implementeret i tidligere stillinger samt din evne til at samarbejde effektivt i et team.
 2. Lad jobopslagets ønsker og krav til den nye medarbejder være udgangspunktet, og tilpas dit sygeplejerske CV til den specifikke institution.
 3. Vælg en professionel CV skabelon, der passer til stillingen som sygeplejerske.
 4. Tag højde for ATS-screeningen og inkorporér relevante, fagspecifikke nøgleord for at opnå den bedst mulige vurdering.
Eksperttip

ATS står for Applicant Tracking Systems. ATS algoritmer scanner CV´er for nøgleord, der matcher jobbeskrivelsen, og ranker/rangerer dem efter antal nøgleord. Kun de højest rangerede CV’er kommer igennem screeningen og går videre til et ansættelsesudvalg. Resten bliver slettet.

Sygeplejerske-jobopslaget kan fx angive følgende krav/ønsker:

 • “Registreret sygeplejerske”
 • “Erfaring med klinisk praksis og patientbehandling”
 • ”Evne til at samarbejde effektivt i et tværfagligt team”
 • ”God kommunikationsevne”
 • ”Empati over for patienter og pårørende”

Vælg det rigtige format til dit sygeplejerske CV

Når du skal vælge format til dit sygeplejerske CV er det en god idé at tage udgangspunkt i din ansættelseshistorik. Hvis den gennem en årrække har fulgt en lineær vej med en række relevante stillinger og progressiv erhvervserfaring vil den bedste løsning være at angive arbejdsgiver/arbejdssted i omvendt kronologisk rækkefølge – altså med den seneste ansættelse øverst. 

Gør dine kontaktoplysninger nemt tilgængelige

Den øverste del (hovedet) på dit sygeplejerske CV bør angive dine kontaktoplysninger på en overskuelig og brugervenlig måde.

Du kan nemt sætte kontaktoplysningerne professionelt op ved at anvende følgende struktur:

 • Fulde navn og titel: Skriv dit for- og efternavn ved siden af titlen på jobbet, du søger.
 • Professionel e-mailadresse: Brug et enkelt, professionelt format som fx [email protected]
 • Telefonnummer: Oplys et telefonnummer med en professionel voicemail.
 • Bopæl: Skriv kun navnet på din by (evt. land); tilføj evt. `villig til at flytte´.
 • LinkedIn: Tilføj din LinkedIn profil (hvis den er aktiv) og en evt. hjemmeside.

Undgå at skrive fødselsdag og andre personlige oplysninger som civilstand, CPR-nummer eller pasnummer.

Gør
Gør ikke

Væk interesse med din profil

Dit sygeplejerske CV skal klart formidle din ekspertise og erfaring inden for sygepleje og bør indeholde et afsnit med en velskreven og overbevisende profiltekst, der effektivt sammenfatter dine færdigheder og resultater inden for faget. 

Brug så mange kraftfulde handlingsudsagnsord, som du kan. I 2-3 sætninger skal du fremhæve dine særlige evner og fortrin som sygeplejerske med fokus på håndgribelige præstationer, ikke kun opgaver.

Mangler du inspiration til dit resumé? Tjek vores relaterede CV'er: eksempel på  sundhedsassistent CV eller eksempel på læge CV.

Se eksempler på tilpasningsvenlige sygeplejerske CV profiler her:

Eksempel på CV resumé/profil på begynderniveau

"Empatisk og resultatorienteret sygeplejerske med fokus på omsorgsfuld patientstøtte og læring. Søger muligheder for at udvikle mine færdigheder i et dynamisk sundhedsmiljø."

Forstået!
Eksempel på CV resumé/profil på mellemniveau

"Engageret sygeplejerske med solid erfaring inden for akutpleje og patientkoordinering. Trives i en travl klinisk setting og stræber efter at levere høj kvalitet i plejen."

Forstået!
Eksempel på CV resumé/profil på seniorniveau

"Erfaren chefsygeplejerske med dokumenteret succes inden for personaleledelse og kvalitetsforbedring. Dedikeret til at skabe et positivt arbejdsmiljø og sikre fremragende patientresultater."

Forstået!

Sæt fokus på din arbejdserfaring – vis dine færdigheder som sygeplejerske

Hvis du tidligere har haft vigtige stillinger på et andet område, er det acceptabelt at medtage dem i dit sygeplejerske CV, men sørg for at fokusere på de stillinger, der er relateret til sygepleje og det medicinske område. 

Det er vigtigt, at du gør rede for din faglige udvikling; med tydelig progression fra dit praktikforløb til din nuværende status. Vis et mønster af øget kompetence og ansvar samt den store variation af opgaver, du har løst.

Brug stærke handlingsverber og husk at inddrage eksempler, der fremhæver værdien af dine præstationer ved at omskrive arbejdsopgaver til resultater: 

 • Implementerede og overvågede effektive smertelindrende protokoller, hvilket resulterede i en 20% reduktion i patienternes smerteniveauer.
 • Udviklede og gennemførte et træningsprogram for sygeplejestuderende, hvilket resulterede i en 15% stigning i klinisk kompetence.
 • Koordinerede og faciliterede tværfaglige møder, der førte til en 25% forbedring i kommunikationen mellem afdelingerne og en mere holistisk patientpleje.
Eksempel på tilpasningsvenlig CV ansættelseshistorik

Sygehjælper ved Hvidovre Hospital, Hvidovre
Oktober 2019 - Nuværende

 • Samarbejdede efter bedste evne med et tværfagligt team for at sikre optimal patientpleje.
 • Hjalp patienter ved indlæggelse og udskrivelse.
 • Assisterede sygeplejersker og læger med udførelse af alle behandlinger og daglige protokoller.


Sygeplejevikar ved Næstved Sygehus, Næstved
September 2017 - September 2019

 • Ydede et højt plejeniveau i perioder med stor patientbelastning, hvor der er behov for yderligere personale.
 • Assisterede hospitalspersonale og andre registrerede sygeplejersker i daglige opgaver i overensstemmelse med patientplejeplaner og lægens anvisninger.
 • Assisterede med opgaver på skadestuen, rehabiliteringsafdelingen og den kirurgiske afdeling.
 • Ydede et plejeniveau i overensstemmelse med lægecentrets fremragende omdømme.


Ekstern sygeplejerske ved Rigshospitalet, København
August 2016 - August 2017

 • Assisterede med at indhente personlige oplysninger om patienter og forberedte papirarbejde effektivt og i god tid.
 • Arbejdede for at opretholde en pæn og funktionel modtagelsesafdeling, der bidrager til kvalitetspleje.
 • Kom med hurtige vurderinger og var med til at bestemme den behandling, der er nødvendig for patienter, som kræver livsvigtig behandling.
Forstået!

Sådan skriver du et CV som sygeplejerske uden erfaring

Hvis du ikke har nogen ansættelsessteder, som kan oplistes i dit sygeplejerske CV, skal du sørge for at nævne praktikpladser eller andre erfaringer, som er relateret til sundhedssektoren. Husk at bruge stærke handlingsverber og nævn jobspecifikke resultater som bevis på, at du er en fremragende kandidat. 

Demonstrér, hvordan tidligere roller såsom frivillig på et krisecenter har givet dig færdigheder, der kan anvendes som sygeplejerske, herunder empati, motivation samt organisering og koordinering.

På denne måde vil du fremstå som dedikeret og parat til at tilpasse dig på trods af begrænset erfaring.

Gør dine kompetencer som sygeplejerske synlige

Listen over dine færdigheder i dit sygeplejerske CV gør det let og hurtigt for ansættelsespersonalet at gennemlæse dokumentet og opdage dine talenter. Sørg for at gennemgå jobbeskrivelsen for den stilling, du søger, og at inkludere de relevante færdigheder i kompetenceafsnittet

For at virke overbevisende er det vigtigt at integrere både kliniske færdigheder (hårde kompetencer) og interpersonelle evner (bløde kompetencer) i din faglige profil. Kliniske færdigheder kan omfatte "Administration af medicin" og "Vurdering af patienters tilstand", mens interpersonelle evner kan inkludere "Empatisk kommunikation" og "Effektivt samarbejde med patienter og pårørende".

Se dette eksempel på en liste over færdigheder:
 • Klinisk vurdering
 • Medicinadministration
 • Akutpleje
 • Patientovervågning
 • Smertelindring
 • Dokumentation
 • Etisk beslutningstagning
Forstået!

For at opnå størst mulig effekt er det vigtigt at integrere relevante kompetencer gennem hele dit CV og understøtte dem med konkrete eksempler:

 1. Kreativitet: Skabte og anvendte innovative tilgange, som målbart forbedrede patienters evne til at håndtere sundhedsmæssige udfordringer og opnå bedring.
 2. Patientens trivsel og udvikling: Skabte en støttende og empatisk atmosfære, der fremmede patienters evne til at opbygge tillid og forfølge sundhedsmæssige mål.
 3. Medicinadministration: Mange års erfaring med at kontrollere patientens identitet og medicinens korrekthed samt dokumentere administrationen korrekt i journalen.

Skriv detaljeret om din uddannelse & relevante sygeplejerskecertificeringer

Uddannelsesafsnittet i dit sygeplejerske CV er ganske enkelt. Det bør indeholde alle dine uddannelser, diplomer og certificeringer - uanset hvilken type eller niveau af uddannelsesgrad du har. Sæt din seneste uddannelse øverst, hvis du har en, og fortsæt herunder med at angive tidligere uddannelser (omvendt kronologi). 

Hvis du har en kandidatgrad, kan du undlade at inkludere din studentereksamen i dit CV. Er du er nyudlært, kan du evt. flytte dette afsnit op foran kompetenceafsnittet i dit CV (eller endda foran afsnittet med ansættelseshistorikken). 

Har du deltaget i seminarer eller kurser, der øger din faglige viden, kan du også anføre dem her – sammen med eventuelle diplomer og certifikater, fx ICS-certificering i urodynamik eller certificering i respiratorisk behandling.

Nedenfor finder du et eksempel på uddannelsesafsnittet i et CV som en vejledning i formatering.

Tilpasningsvenligt eksempel på uddannelse og certifikater

Sygeplejerskeuddannelse, SDU Odense, Odense
September 2015 - Juni 2017

 • Afgangseksamen med gennemsnitskarakteren 10,3.


Bacheloruddannelse i biologi, Syddansk Universitet Odense, Odense
September 2011 - Maj 2015

 • Medlem af Studenterforeningen for sygeplejersker
Forstået!

Vælg et flot og effektivt design til dit sygeplejerske CV

Det vigtigste i forhold til designet er, at det skal bidrage til at fremhæve de vigtigste  informationer i dit sygeplejerske CV. Du bør derfor vælge et flot og enkelt design uden smarte skrifttyper, som ATS-systemet ikke kan læse. Husk på læsbarheden af CV’et ved alle aspekter af dit design.

Eksempel på et sygeplejerske CV kun med tekst

Profil

"Engageret sygeplejerske med solid erfaring inden for akutpleje og patientkoordinering. Trives i en travl klinisk setting og stræber efter at levere høj kvalitet i plejen."

 

Ansættelseshistorik 

Sygehjælper ved Hvidovre Hospital, Hvidovre
Oktober 2019 - Nuværende

 • Samarbejdede efter bedste evne med et tværfagligt team for at sikre optimal patientpleje.
 • Hjalp patienter ved indlæggelse og udskrivelse.
 • Assisterede sygeplejersker og læger med udførelse af alle behandlinger og daglige protokoller.


Sygeplejevikar ved Næstved Sygehus, Næstved
September 2017 - September 2019

 • Ydede et højt plejeniveau i perioder med stor patientbelastning, hvor der er behov for yderligere personale.
 • Assisterede hospitalspersonale og andre registrerede sygeplejersker i daglige opgaver i overensstemmelse med patientplejeplaner og lægens anvisninger.
 • Assisterede med opgaver på skadestuen, rehabiliteringsafdelingen og den kirurgiske afdeling.
 • Ydede et plejeniveau i overensstemmelse med lægecentrets fremragende omdømme.


Ekstern sygeplejerske ved Rigshospitalet, København
August 2016 - August 2017

 • Assisterede med at indhente personlige oplysninger om patienter og forberedte papirarbejde effektivt og i god tid.
 • Arbejdede for at opretholde en pæn og funktionel modtagelsesafdeling, der bidrager til kvalitetspleje.
 • Kom med hurtige vurderinger og var med til at bestemme den behandling, der er nødvendig for patienter, som kræver livsvigtig behandling.


Kompetencer

 • Klinisk vurdering
 • Medicinadministration
 • Akutpleje
 • Patientovervågning
 • Smertelindring
 • Dokumentation
 • Etisk beslutningstagning

 

Uddannelse

Sygeplejerskeuddannelse, SDU Odense, Odense
September 2015 - Juni 2017

 • Afgangseksamen med gennemsnitskarakteren 10,3.


Bacheloruddannelse i biologi, Syddansk Universitet Odense, Odense
September 2011 - Maj 2015

 • Medlem af Studenterforeningen for sygeplejersker
Forstået!

Der er ingen tvivl om, at et flot, overskueligt og velskrevet CV øger dine chancer for at lande drømmejobbet som sygeplejerske. Vores guider og skabeloner hjælper dig med at tilpasse CV'et til arbejdsgiveren og jobbet og med at bestå ATS screeningen, og med vores CV-bygger får du den bedst mulige start på din jobsøgning.

Byg dit CV på 15 minutter
Byg dit CV på 15 minutter
Brug professionelle gennemprøvede CV-skabeloner, som følger de præcise 'CV-regler', arbejdsgivere leder efter.
Opret mit CV

Smukke CV-skabeloner

Overbevis arbejdsgivere og recruitere om dine kvalifikationer ved at bruge en af vores 25+ elegante, professionelt designede cv-skabeloner.
4 ud af 5
baseret på 1.531 anmeldelser på Trustpilot
Brug denne skabelonStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonNew York resume template
New York
4.100.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonWien resume template
Wien
2.200.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSydney resume template
Sydney
1.900.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLondon resume template
London
3.800.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonDublin resume template
Dublin
4.000.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMoskva resume template
Moskva
740.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMadrid resume template
Madrid
1.500.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSantiago resume template
Santiago
1.300.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSingapore resume template
Singapore
730.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonOslo resume template
Oslo
590.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonCape Town resume template
Cape Town
59.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonParis resume template
Paris
560.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBerlin resume template
Berlin
1.500.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonGeneve resume template
Geneve
34.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonVancouver resume template
Vancouver
520.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonTokyo resume template
Tokyo
360.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMilano resume template
Milano
930.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLissabon

 resume template
Lissabon
230.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBarcelona resume template
Barcelona
490.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonKøbenhavn resume template
København
100.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonChicago resume template
Chicago
150.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRio resume template
Rio
200.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRom resume template
Rom
200.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBoston resume template
Boston
120.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRirekisho - japansk cv resume template
Rirekisho - japansk cv
55.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.600 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAthen resume template
Athen
130.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBruxelles resume template
Bruxelles
75.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonPrag resume template
Prag
23.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonShanghai resume template
Shanghai
40.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonToronto resume template
Toronto
2.000.000 personer valgte denne skabelon
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies