1. Eksempler
  2. Socialrådgiver
Skrevet af Karl KahlerKarl Kahler

Eksempel på ansøgning Socialrådgiver

Brug dette eksempel på en ansøgning om en stilling som Socialrådgiver til at afslutte din jobansøgning og bliv ansat hurtigt – uden frustrationer eller gætter. Dette eksempel på en ansøgning er specifikt designet til stillinger som Socialrådgiver i 2024. Benyt dig af vores eksempelsætninger og professionelle formatering til at downloade den perfekte ansøgning på få minutter.
4.9
Gennemsnitlig vurdering
20 Nogle personer har allerede vurderet det
Eksempel på ansøgning Socialrådgiver
Redigér denne ansøgning

Sådan opbygges en ansøgning om en stilling til Socialrådgiver

Sidehovedet

Øverst på ansøgningen har du brug for et flot designet sidehoved med dit navn, din stilling, din adresse, dit telefonnummer og din e-mailadresse. Dette er vigtigt af den indlysende grund, at arbejdsgiveren skal vide, hvordan man kan kontakte dig.

Desuden er sidehovedet også et vigtigt designelement på siden, hvilket giver mulighed for diskret at anvende farve, karakteristisk typografi og kreative layoutvariationer. 

Den resterende del af ansøgningen består af brødtekst. Derfor er sidehovedet faktisk din bedste mulighed for at forbedre sidens visuelle tiltrækningskraft. 

Brug et øjeblik på at gennemgå nogle af sidehovederne i de gratis skabeloner til ansøgninger, der tilbydes på cv.dk. Så vil du opdage, at der er mange alternativer at vælge imellem. Dette er langt den nemmeste og hurtigste måde at oprette et sidehoved på – vælg en, der allerede er designet til dig.

Indledende hilsen

Hvis du skulle skrive en ansøgning til en ansættelseschef ved navn Mogens Espersen, ville “Kære hr. Espersen,” være den traditionelle hilsen i et formelt forretningsbrev — ingen fornavne og et komma efter navnet. I e-mailens tidsalder er reglerne lempet i nogen grad, og nogle gange anses fornavnet alene for at være acceptabelt – f.eks. “Kære Mogens”. 

Selv det ærværdige “Kære” kan betragtes som en smule antikveret, og kan således erstattes med det mere uformelle “Hej”, efterfulgt af navnet på modtageren. Men pas på ikke at være for uformel, og undersøg modtageren for at finde ud af det formalitetsniveau modtageren bruger ved henvendelse til publikum på sit websted eller i anden kommunikation.

Eksempel

Kære hr. Wiklund,

Forstået!

Indledning

Det første afsnit i din ansøgning er din mulighed for at gøre et positivt førstehåndsindtryk, og du får ikke flere chancer. Her skal du angive dine personlige mål med jobbet og give et overbevisende eksempel på dine kvalifikationer til stillingen. Og det skal du gøre ved at bruge et entusiastisk, provokerende og spændende sprog, der får læseren til at læse videre.

Eksempel

Mine ni år som autoriseret klinisk socialrådgiver har omfattet erfaring inden for social pleje, boligrådgivning og familietjenester, hvor højdepunktet for min karriere er et fællesskabsreintegrationsprojekt, der tjente som grundlag for et landsdækkende program.

Forstået!

Hovedtekst

De to eller tre centrale afsnit i din ansøgning skal tydeliggøre, at du er velkvalificeret til den stilling, du søger. Ideelt set vil din mangeårige erhvervserfaring i marken vise, at du er parat til denne stilling. Men også selv om du lige er ved at afslutte din uddannelse, kan dine akademiske resultater, praktikforløb og frivilligt arbejde også tjene som bevis på dit engagement på dette område.

Brug anekdoter til at beskrive, hvordan du tidligere har stået over for og overvundet jobrelaterede udfordringer. Gå i detaljer, når du beskriver dine resultater i tidligere job, og anfør fakta og tal, hvor det er muligt. I hovedteksten kan du også nævne din uddannelse, eventuelle diplomer, du har opnået, og alle dine specielle færdigheder, som har gjort dig til en kompetent socialrådgiver. 

Hvis du vil, kan du afslutte hovedteksten ved at drøfte, hvad du ved om arbejdsgiverens behov og udfordringer, og hvordan dit bidrag kan hjælpe med at opfylde dem. Husk altid, at du ikke skriver om, hvordan den pågældende arbejdsgiver kan hjælpe dig, men om, hvordan du kan hjælpe ham eller hende.

Eksempel

Efter at have taget eksamen i klinisk psykologi har jeg arbejdet for befolkningsgrupper med en bred vifte af psykologiske lidelser samt følelsesmæssige, adfærdsmæssige og udviklingsmæssige udfordringer. Skabelse af behandlingsmåder har indeholdt etablering af tvær-funktionelle alliancer mellem lokale myndigheder, NGO'er og tjenesteudbydere. Optimal psykosocial omsorg for lokalsamfund begynder, når alle trækker på samme hammel.

Jeg forstår, at en del af stillingen indebærer overvågning af jeres krise-interventionstjeneste døgnet rundt. Jeg har i to år drevet en hjælpelinje til alkoholrådgivning, som reagerede på samme måde. Jeg har oprettet et uddannelsesprogram for (professionelt kvalificerede) call-handlere for korrekt at etablere behov og finde de rigtige interventioner, hvilket øgede volumenet med 35 % og patienttilfredsheden med 15 %.

Min passion er stadig at hjælpe voksne med psykiatriske lidelser med overgangen fra langvarig hospitalsindlæggelse til deres reintegration i samfundet. Da jeg selv har en mor, som hele sit liv led af en mild form formskizofreni, er dette en hjertesag for mig. Jeg vil meget gerne udførligt vise jer, hvordan mit ni-trins program har spillet en rolle ved udformningen af en national politik.

Med hensyn til min faglige uddannelse tog jeg min kandidatuddannelse i socialt arbejde på Aalborg Universitet og ser frem til at starte på min doktorgrad i socialt arbejde sent i løbet af det kommende år. Jeg er uddannet i håndtering og anvendelse af terapi og traumefokuseret kognitiv adfærdsterapi. Selv om jeg er en ivrig læser af den seneste kliniske teori, synes jeg, at der intet er som at lære af oplevelser i praksis.

Forstået!

Afslutning

Afslut ansøgningen med en positiv bemærkning ved at takke læseren for hans eller hendes tid og at du ser frem til at høre fra dem igen. Det sidste afsnit bør indeholde en eller anden form for opfordring til handling – du kan endda selv spørge, om du kan ringe om en uge eller deromkring for at høre, om der kan arrangeres en jobsamtale. Undgå at være påtrængende, men fortæl læseren, at du har en oprigtig interesse for denne stilling og at du ser frem til at uddybe din ansøgning.

Eksempel

Jeres organisation er en ledestjerne for social omsorg i byen, og jeg vil rigtig gerne komme til en jobsamtale for at finde ud af, hvordan jeg kan komme til at spille en rolle i jeres utrolige indflydelse.

Forstået!

Underskrift

Afslut med “Med venlig hilsen” eller en acceptabel variant af dette, tilføj en linje, og indtast dit navn. Du kan også vælge at indsætte en scanning af din underskrift, selv om dette ikke anses ikke for at være nødvendigt i elektronisk korrespondance.

Eksempel

Med venlig hilsen,
Lasse Topsøe

Forstået!
Skriv din ansøgning på få minutter
Skriv din ansøgning på få minutter
Skil dig ud, og bliv hyret hurtigere med vores store udvalg af gratis professionelle ansøgningsskabeloner, der er designet af eksperter for at få den perfekte stilling.
Opret ansøgning

Gratis professionelt designede skabeloner

Med over 10 millioner cv'er og ansøgninger, som vores brugere har oprettet, er CV.dk den førende online karrierebygger, der sørger for, at du bliver inviteret til jobsamtale.
4 ud af 5
baseret på 1.542 anmeldelser på Trustpilot
Brug denne skabelonStockholm cover_letter template
Stockholm
1.400.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonNew York cover_letter template
New York
450.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonWien cover_letter template
Wien
120.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSydney cover_letter template
Sydney
160.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLondon cover_letter template
London
290.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonDublin cover_letter template
Dublin
250.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMoskva cover_letter template
Moskva
63.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
160.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMadrid cover_letter template
Madrid
150.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSantiago cover_letter template
Santiago
140.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSingapore cover_letter template
Singapore
53.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonOslo cover_letter template
Oslo
57.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonCape Town cover_letter template
Cape Town
7.900 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonParis cover_letter template
Paris
36.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBerlin cover_letter template
Berlin
94.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonGeneve cover_letter template
Geneve
3.400 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonVancouver cover_letter template
Vancouver
46.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonTokyo cover_letter template
Tokyo
62.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMilano cover_letter template
Milano
51.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLissabon

 cover_letter template
Lissabon
30.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBarcelona cover_letter template
Barcelona
29.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonKøbenhavn cover_letter template
København
23.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonChicago cover_letter template
Chicago
20.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRio cover_letter template
Rio
29.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRom cover_letter template
Rom
5.700 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBoston cover_letter template
Boston
18.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonToronto cover_letter template
Toronto
110.000 personer valgte denne skabelon
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies