1. Eksempler
  2. Læge
Skrevet af Karl KahlerKarl Kahler

Eksempel på ansøgning Læge

Brug dette eksempel på en ansøgning om en stilling som Læge til at afslutte din jobansøgning og bliv ansat hurtigt – uden frustrationer eller gætter. Dette eksempel på en ansøgning er specifikt designet til stillinger som Læge i 2024. Benyt dig af vores eksempelsætninger og professionelle formatering til at downloade den perfekte ansøgning på få minutter.
4.6
Gennemsnitlig vurdering
67 Nogle personer har allerede vurderet det
Eksempel på ansøgning Læge
Redigér denne ansøgning

Det bedste format til en ansøgning om et job som læge

Ved valg af det bedste format til en ansøgning om en stilling som læge er det vigtigt at tage hensyn til elementer som struktur, design og layout. Lad os først se på “skelettet”, den underliggende struktur og ramme, før vi tilføjer resten af elementerne. 

Her vises en oversigt over ansøgningens vigtigste elementer:

  • Sidehoved med kontaktoplysninger
  • Hilsen
  • Indledning
  • Hovedtekst
  • Afslutning
  • Underskrift

Dette er “skelettet”, grundstrukturen. Andre overvejelser i forbindelse med formatering af ansøgningen vedrører design og layout, så din ansøgning ser lige så godt ud som det er at læse den. Der skal træffes mange beslutninger, der har indflydelse på ansøgningens udseende, herunder skrifttyper, skrifttypestørrelser, tekstjustering, afsnitsformater, afstand mellem linjer og afsnit, visuel ligevægt samt brug af hvidrum.  

I vores forhåndsdesignede ansøgningsskabeloner  er alle ovennævnte designspørgsmål allerede behandlet, så der er kun én ting, du skal gøre: Skriv ansøgningen!

Sidehoved

Ansøgningens sidehoved (tidligere kaldt brevhovedet, og som er meget almindeligt i lægepraksisser), er den smukt designede del øverst på siden med dit navn, din beskæftigelse, adresse, telefonnummer, e-mailadresse, eventuelt dit foto og eventuelt din LinkedIn-profil eller en anden hjemmeside med dine faglige kvalifikationer. 

Det ville være en stor forglemmelse, hvis du har skrevet en perfekt ansøgning, men har glemt at medtage kontaktoplysningerne. Derfor har du brug for et sidehoved. 

Indledende hilsen

Den indledende hilsen i ansøgningen begynder sædvanligvis med “Kære”, efterfulgt af “hr, fr. eller dr., modtagerens efternavn, og derefter et komma.

Der findes acceptable alternativer til “Kære”, men lad os ikke bryde vores hoved med det. “Kære dr. Hansen,” ville være en velegnet indledende hilsen, forudsat at du henvender dig til den rigtige person og har stavet navnet korrekt. Du kunne eksperimentere med “Hej dr. Hansen,” eller endda “Hej Søren,” (hvis du tilfældigvis kender vedkommende personligt). Men som i lægevidenskaben, er det også tilfældet med ansøgninger: Der er risici ved at vove sig for langt væk fra gennemprøvede succeser. 

Det anbefales stærkt, at du finder navnet på den person, der behandler ansøgningerne om den stilling, du søger. Hvis det ikke fremgår af stillingsannoncen, og du heller ikke kan finde det på nettet, kan du overveje at lege gammeldags spion og bare ringe til virksomheden og spørge, hvem ansøgningen skal stiles til. 

Indledning

Indledningen til ansøgningen skal være et fængslende og spændende første afsnit, som gør det næsten umuligt for modtageren at stoppe med at læse. Det er dog ikke obligatorisk!

Der skal nås flere mål med indledningen: Angiv tydeligt, hvilket job du søger, og skriv på overbevisende måde, at du er den ideelle kandidat til jobbet. Indledningen behøver ikke at indeholde alle fakta endnu, men den skal informere læseren om, at du har alle de nødvendige kvalifikationer.

Dette uddrag af vores eksempel på en ansøgning til læger kan tjene som skabelon til din indledning:

Eksempel på en indledning, som kan tilpasses

Kære dr. Malmfors,

I løbet af de sidste tredive år har jeg arbejdet som praktiserende læge i to praksisser. Jeg har taget mig af flere generationer af patienter og i mange tilfælde blev jeg et ekstra "familiemedlem” hos nogle patienter. I jobbeskrivelsen understreges den tætte kontakt, du har til dine patienter. Når man arbejder i en lille praksis som din, der er beliggende i en mindre by, må den tillid, man får i løbet af sit arbejde, ikke undervurderes.

Forstået!

Midterdel (hovedtekst)

I ansøgningens hovedtekst, altså i midterdelen, skal du argumentere for, at den arbejdsgiver, du skriver til, har brug for dig på vedkommendes hold. 

Hvis dit vigtigste salgsargument er din mangeårige erfaring som læge, skal du slå din erfaring stort op. Hvis du stadig er ung, men lige har bestået lægeeksamenen på et velrenommeret universitet, kan du begynde midterdelen med det. Ingen kender dig bedre end du selv, så find en måde, hvorpå du kan fremhæve dine mest imponerende kvalifikationer til det job, du gerne vil have.

Vær specifik, når du beskriver din erfaring, og brug fakta og tal, hvor det er muligt. Prøv at medtage mindst én anekdote, en lille historie om, hvor du engang har stået over for et vanskeligt fagligt problem og har været i stand til at løse det til alle involverede parters tilfredshed.

Nedenfor er hovedteksten fra vores eksempel på en ansøgning til en læge.

Eksempel på midterdel, som kan tilpasses

Da jeg i gennemsnit modtog 20 patienter pr. dag i sådan en lang periode, var jeg nødt til at klare nogle af de sjældneste sygdomstilstande såvel som at udforske innovative behandlingsmuligheder for nogle af de hyppigst forekommende sygdomstilfælde.

Jeg ved, at hjertesygdomme, obesitas og hjerneblødninger hyppigt forekommer blandt patienterne; i min sidste praksis har en blanding af uddannelse og proaktive medicinske tiltag været med til at reducere hjerteproblemer med 45 % og obesitas med 20 %. Patienter skal forstå, hvad de gør ved deres krop.

Jeg tog to gange fri fra lægepraksissen for at arbejde på et lokalt hospital i et år. Man skal forstå realiteterne i medicinsk behandling på alle områder, hvis man ønsker at vejlede patienterne så effektivt som muligt. 

Mine tidligere patienters aldersprofil afspejler sammensætningen af patientunderlaget i din praksis: det er hovedsageligt unge familier samt en andel af ældre plejehjemsbeboere, der er højere end gennemsnittet. Derfor har jeg primært sat fokus på både pædiatriske og geriatriske behandlingsmetoder.

Forstået!

Sådan afsluttes ansøgningen om en stilling som læge (afslutning og underskrift)

I ansøgningens sidste afsnit afslutter du på en behagelig måde, men medtager også en slags “opfordring til handling” for læseren. Du kan skrive, at du ser frem til et modtage et svar. Du kan også nævne, at du gerne vil komme til en jobsamtale, enten personligt eller på afstand. Få læseren til at kontakte dig efter at have læst din ansøgning og ikke bare lægge den til side.

Afslut ansøgningen uden dikkedarer ved at skrive “Med venlig hilsen”, “Venlig hilsen” eller “Tak for din tid!” eller noget lignende. Indsæt en linje under afslutningen, og indtast dit fulde navn. 

Se afslutningen fra vores eksempel på en ansøgning til en læge:

Eksempel på en afslutning, som kan tilpasses

Jeg vedlægger nogle referencer fra både kollegaer og tidligere patienter som dokumentation for min medicinske viden og ekspertise, og vil meget gerne drøfte stillingen med dig under en jobsamtale.

Med venlig hilsen,

Lily Junghans

Forstået!
Skriv din ansøgning på få minutter
Skriv din ansøgning på få minutter
Skil dig ud, og bliv hyret hurtigere med vores store udvalg af gratis professionelle ansøgningsskabeloner, der er designet af eksperter for at få den perfekte stilling.
Opret ansøgning
Skriv din ansøgning på få minutter
Skriv din ansøgning på få minutter
Skil dig ud, og bliv hyret hurtigere med vores store udvalg af gratis professionelle ansøgningsskabeloner, der er designet af eksperter for at få den perfekte stilling.
Opret ansøgning

Gratis professionelt designede skabeloner

Med over 10 millioner cv'er og ansøgninger, som vores brugere har oprettet, er CV.dk den førende online karrierebygger, der sørger for, at du bliver inviteret til jobsamtale.
4 ud af 5
baseret på 1.510 anmeldelser på Trustpilot
Brug denne skabelonStockholm cover_letter template
Stockholm
1.300.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonNew York cover_letter template
New York
410.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonWien cover_letter template
Wien
110.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSydney cover_letter template
Sydney
140.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLondon cover_letter template
London
250.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonDublin cover_letter template
Dublin
220.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMoskva cover_letter template
Moskva
57.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
140.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMadrid cover_letter template
Madrid
140.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSantiago cover_letter template
Santiago
130.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSingapore cover_letter template
Singapore
48.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonOslo cover_letter template
Oslo
52.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonCape Town cover_letter template
Cape Town
7.100 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonParis cover_letter template
Paris
32.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBerlin cover_letter template
Berlin
86.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonGeneve cover_letter template
Geneve
3.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonVancouver cover_letter template
Vancouver
42.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonTokyo cover_letter template
Tokyo
57.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMilano cover_letter template
Milano
48.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLissabon

 cover_letter template
Lissabon
26.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBarcelona cover_letter template
Barcelona
27.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonKøbenhavn cover_letter template
København
21.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonChicago cover_letter template
Chicago
18.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRio cover_letter template
Rio
26.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRom cover_letter template
Rom
5.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBoston cover_letter template
Boston
16.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonToronto cover_letter template
Toronto
95.000 personer valgte denne skabelon
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies