1. Eksempler på cv'er
 2. Java-udvikler

Eksempel på cv'er Java-udvikler : Skrivetips

Java er blevet et af de mest udbredte programmeringssprog siden dets fremkomst i 1995. Som Java-udvikler kan du arbejde næsten overalt, hvor der skabes software, men for at skære igennem mængden, har du brug for et Java-udvikler CV, der skiller sig ud fra mængden. Det er her, vejledning fra eksperter samt CV-eksempler og -værktøjer kan hjælpe dig med at få software-recruiternes opmærksomhed. Med cv.dk kommer du godt fra start og mangedobler dine chancer for en jobsamtale. Det gælder om at skabe gennemskuelighed, handling og retning! Vores CV guides og CV eksempler spænder over en lang række erhverv, og vores CV-bygger gør det lettere end nogensinde at skrive et vindende CV.
4.7
Gennemsnitlig vurdering
33 Nogle personer har allerede vurderet det
Eksempel på cv'er Java-udvikler : Skrivetips
Redigér dette CV

Før du påbegynder et projekt, skal du planlægge det. Det samme gælder for dit Java-udvikler-CV. De sektioner, du skal medtage i dit CV, er:

Med dit Java-udvikler  CV skal du på bedst mulige måde anskueliggøre dine evner inden for faget, og du kan med fordel bruge denne målrettede tilgang til at markedsføre dine evner, kompetencer og erfaringer:

 1. Fremhæv dine erfaringer og målsætninger som Java-udvikler. Fokusér på resultater og spændende tiltag du har skabt i tidligere jobs, og på evnen til at fungere i et team.
 2. Tilpas dit Java-udvikler CV til jobopslagets ønsker og krav til den nye medarbejder.
 3. Vælg en passende CV skabelon, som matcher det job, du søger.
 4. Brug relevante, fagspecifikke nøgleord for at komme igennem ATS screeningen.
Eksperttip

ATS står for Applicant Tracking Systems

De fleste HR-afdelinger bruger ATS-software, fordi det gør deres job lettere ved at scanne, sortere og rangere ansøgninger. Algoritmer baseret delvist på nøgleord og sætninger fra jobopslaget afgør, om dit CV går videre til næste runde. Du ved mere om, hvordan algoritmer fungerer, end de fleste. Med denne viden skal du justere dit Java-udvikler CV ved at tilføje relevante nøgleord og sætninger og bruge standardformatering og skrifttyper for at give dig selv den bedste chance for at få en jobsamtale.

Java-udvikler-jobopslaget kan fx angive følgende krav/ønsker:

 • “Solid erfaring med Java-programmering”
 • “Kendskab til objektorienteret programmering og design-mønstre”
 • ”Erfaring med databaser og SQL-programmering”
 • ”Kendskab til versionskontrol-systemer som Git”
 • ”Erfaring med Agile software-udviklingsmetoder som Scrum”
 • ”Indsigt i cloudbaserede arkitekturer og containerteknologier”
 • Gode kommunikationsevner og evnen til at samarbejde i et team”

Vælg det bedste format til dit Java-udvikler CV

Målet med dit Java-udvikler-CV er at lokke en rekrutterer til at tilbyde dig en jobsamtale. Den bedste måde at gøre det på er med et rekrutteringsvenligt CV-format. Vi anbefaler omvendt kronologisk rækkefølge af to centrale årsager:

 • ATS-software er designet til dette format, så du skal foretage færre tilpasninger, når du har uploadet dit dokument.
 • Det fremhæver de oplysninger, recruiterne leder efter først: dine kontaktoplysninger og din seneste stilling.

Hvis du imidlertid har omfattende tekniske færdigheder, kan du overveje et funktionelt format, der fokuserer på din ekspertise, eller et hybridformat, der blander de to. Hybride formater er også nyttige, hvis du skifter karrierevej, er ny på jobmarkedet eller er en erfaren professionel.

Gør dine kontaktoplysninger nemt tilgængelige

Sidehovedet på dit Java-udvikler CV bør angive dine kontaktoplysninger på en overskuelig og brugervenlig måde.

Med følgende struktur sikrer du, at kontaktoplysningerne er professionelt sat op:

 • Fulde navn og titel: Skriv dit for- og efternavn ved siden af titlen på jobbet, du søger.
 • Professionel e-mailadresse: Brug et enkelt og seriøst format som fx [email protected]
 • Telefonnummer: Oplys et telefonnummer med en professionel voicemail.
 • Bopæl: Skriv kun navnet på din by (evt. land); tilføj evt. `villig til at flytte´.
 • LinkedIn: Tilføj din LinkedIn profil hvis den er aktiv og en evt. hjemmeside.

Undgå at skrive fødselsdag og andre personlige oplysninger som civilstand, CPR-nummer eller pasnummer.

Gør
Gør ikke

Skab opmærksomhed med en stærk profil

Ligesom sidehovedet er din primære design-markør, er profilafsnittet i dit Java-udvikler  CV din bedste chance for at fortælle din karrierehistorie i sammenhængende sætninger – men gør det kort og præcist og begræns dig til 2-3 sætninger. Brug kraftfulde handlingsverber til at introducere dig selv og din karriere. 

Mangler du inspiration til dit resumé? Tjek vores relaterede CV'er: eksempel på IT-leder CV eller eksempel på softwareudvikler CV.

Se tilpasningsvenlige eksempler på Java-udvikler CV profiler her:

Eksempel på CV resumé/profil på begynderniveau

”Nyuddannet Java-udvikler med stærke færdigheder i objektorienteret programmering, klar til at bidrage til innovative softwareprojekter. Dedikeret til at lære og vokse inden for branchen."

Forstået!
Eksempel på CV resumé/profil på mellemniveau

"Erfaren Java-udvikler med 3+ års erfaring i design og implementering af skalérbare, højydelses(-)applikationer. Ekspertise i Java-frameworks som Spring og Hibernate. Dedikeret til at levere løsninger af høj kvalitet."

Forstået!
Eksempel på CV resumé/profil på seniorniveau

"Højt kvalificeret senior Java-udvikler med 8+ års erfaring. Ekspert i arkitektur, design og udvikling af komplekse enterprise-systemer. Drevet af at skabe innovative og vedligeholdelsesvenlige softwareløsninger og dygtig til at lede og vejlede junior-udviklere."

Forstået!

Arbejdshistorik: Kod din karriere som Java-udvikler 

Medmindre du har valgt et funktionelt CV-format, vil arbejdshistorikafsnittet udgøre den største del af dit Java-udvikler CV. Her skal du overbevise din kommende arbejdsgiver om, at du har den erfaring, der kvalificerer dig til jobbet.

Det gør du ved at fokusere hvert punkt på en succesoplevelse. Recruiterne vil gerne vide, hvad du kan bidrage med som udvikler. Har du f.eks. løst besværlige problemer? Eller designet effektive applikationer inden for tidsrammen og budgettet? 

Husk at angive alle dine ansættelser, der er relevante for den aktuelle stilling som Java-udvikler. Beskriv dine projekter og bedrifter i detaljer. Skab en fortælling om læring og succes, der viser, at du har et vækstmindset og vil tilføre værdi til enhver IT-afdeling.

Da du har valgt et CV-format med omvendt kronologi, skal du organisere afsnittet ved at skrive dit seneste job øverst og, hvis du har en længere karriere, kun gå 10-15 år tilbage. Andre relevante jobs nævnes i sektionen `anden relevant erfaring´. Lav en punktopstilling under hvert job for kortfattede beskrivelser af din indsats. 

Eksempel på tilpasningsvenlig CV ansættelseshistorik

Senior Java-udvikler ved CatComb Denmark A/S, Aalborg
April 2017 — Nuværende

 • Leder et tværfagligt hold i udviklingen af en avanceret data-analyseplatform, der anvender Java, Apache Spark og Kafka.
 • Arbejder på at udvikle løsninger, der forbedrer kundeoplevelser med implementering af højklasses design.
 • Ansvarlig for design og udvikling af webapplikationer samt strategiske vejkort, der dokumenterer og præsenterer API-specifikationer.
 • Leder effektivt mit team til slutbrugerløsninger.
 • Udfører kodning, test og levering af høj kvalitet.
 • Implementerer nye teknologier, samtidig med at de specificerede løsninger, der bruges over for kunden, forklares.

 

Java-udvikler ved SQA Technology, Los Angeles
Juli 2013 — Marts 2017

 • Redesignede og moderniserede et kritisk forretningssystem ved hjælp af Spring Boot, hvilket resulterede i en 30% forbedring af ydeevnen.
 • Arbejdede på at forstå klienters kerneforretningsprocesser og forretningskrav forud for implementering af designløsninger.
 • Udviklede detaljeret softwarekode samtidig med at deres konfigurationer overholdt sikkerheds- og ydelsesstandarder.
 • Evaluerede nye teknologier i forhold til fordele og ulemper i forhold til programmet/økosystemet og konsekvenserne for proces og risiko.
Forstået!

Sådan skriver du et CV som Java-udvikler uden erfaring

Uanset om du er nybegynder i faget eller erfaren mentor gælder det om at finde de kvaliteter, der præsenterer dig mest positivt. Når du skal skrive et Java-udvikler CV uden direkte joberfaring, skal du fremhæve dine færdigheder, som kan bruges i jobbet, og ikke mindst din entusiasme.

Vis hvordan tidligere jobs og poster som fx webmaster i studenterforeningen har givet dig færdigheder, som kan bruges som Java-udvikler , såsom systemudvikling og kommunikationserfaring samt styring og planlægning.

Fremhæv dine personlige interesser for et givent job som fx engagement i bæredygtighed og app-udvikling. Mulighederne er mangfoldige.

På den måde vil du fremstå som entusiastisk og omstillingsparat på trods af manglende erfaring.

H3: Sæt fokus på kompetencer som viser, at du er en god Java-udvikler 

Dette hurtige overblik illustrerer de højeste niveauer af de kompetencer, du har erhvervet, og som din kommende arbejdsgiver efterspørger. En recruiters blik falder ofte på denne del af dit Java-udvikler CV, før der kigges andre steder. Vis, at du forstår, hvad de leder efter ved at skræddersy dine færdigheder til jobopslaget.

Naturligvis skal dine tekniske færdigheder være i centrum. Men forsøm ikke dine bløde færdigheder, dvs. de personlige kvaliteter, der gør dig til et værdsat medlem af teamet. Disse omfatter f.eks. problemløsning, kommunikation, pålidelighed og samarbejde.

Se dette eksempel på en liste over færdigheder:

Eksempel
 • Objektorienteret programmering
 • Java-syntaks og Java-frameworks (f.eks. Spring, Hibernate)
 • Databasedesign og SQL
 • API Gateways
 • Enhedstest og debuggning
 • Agile udviklingsmetoder
 • Containerteknologier (f.eks. Docker)
 • Cloud-computing (f.eks. AWS, Azure)
 • Problemløsning og kritisk tænkning
Forstået!

For at opnå den største effekt, skal du huske at medtage relevante færdigheder gennem hele dit CV og understøtte dem med specifikke eksempler:

 1. Innovation: Redesignede og moderniserede et kritisk forretningssystem ved hjælp af Spring Boot, hvilket resulterede i en 30% forbedring af ydeevnen.
 2. Ledelse: Ledte et tværfagligt hold i udviklingen af en avanceret data-analyseplatform, der anvendte Java, Apache Spark og Kafka.
 3. Analyse og problemløsning: Bidrog aktivt til at optimere en Java-baseret microservices-arkitektur, hvilket medførte en 25% reduktion i infrastrukturomkostninger.

Skriv detaljeret om din uddannelse & relevante Java-udvikler -certificeringer

Uddannelsessektionen i dit Java-udvikler CV er en liste over alle dine eksaminer og certificeringer. De fleste Java-udviklere vil have en bachelorgrad, og nogle kan også have en kandidatgrad. Hvis du har gennemført en postgraduate uddannelse, kan du undlade at anføre din overbygning til folkeskolen.

Da dette er en teknisk stilling, er det meget vigtigt at inkludere eventuelle certificeringer, du har opnået, f.eks. Java Cloud-certificering. Hvis du har opnået mange certifikater eller gennemført relevante uddannelseskurser, kan du overveje at tilføje en separat sektion for certificeringer for at fremhæve din tekniske uddannelse.

Nedenfor finder du et eksempel på uddannelsesafsnittet i et CV som en vejledning i formatering.

Tilpasningsvenligt eksempel på uddannelse og certifikater

Master of Science i Computer Science, University of Southern California, Los Angeles
September 2009 — Maj 2013

 

Bachelor of Science in Software Engineering, California State University, Los Angeles
September 2005 — Juni 2009

Forstået!

Vælg det rigtige design til dit Java-udvikler CV

Som back-end-udvikler er du måske ikke så bekymret over udseendet af softwarens brugergrænseflade. Udseendet af dit Java-udvikler CV kan dog være den afgørende faktor for, om du får interviewet eller ej. Professionelt og pænt, men iøjnefaldende, design er absolut nødvendigt.

Da du er en seriøs fagspecialist, ønsker du ikke at virke flashy eller prangende. Derfor finder du det bedst egnede layout til dit Java-udvikler CV blandt vores skabeloner for professionelle med deres rene stil og moderne skrifttyper.  

Eksempel på et Java-udvikler CV kun med tekst

Redigerbart eksempel på et cv, fuld tekst

Profil

Højt kvalificeret senior Java-udvikler med 8+ års erfaring. Ekspert i arkitektur, design og udvikling af komplekse enterprisesystemer. Drevet af at skabe innovative og vedligeholdelsesvenlige softwareløsninger og dygtig til at lede og vejlede junior-udviklere.

 

Ansættelseshistorik

Senior Java-udvikler ved CatComb Denmark A/S, Aalborg
April 2017 — Nuværende

 • Leder et tværfagligt hold i udviklingen af en avanceret data-analyseplatform, der anvender Java, Apache Spark og Kafka.
 • Arbejder på at udvikle løsninger, der forbedrer kundeoplevelser med implementering af højklasses design.
 • Ansvarlig for design og udvikling af webapplikationer samt strategiske vejkort, der dokumenterer og præsenterer API-specifikationer.
 • Leder effektivt mit team til slutbrugerløsninger.
 • Udfører kodning, test og levering af høj kvalitet.
 • Implementerer nye teknologier, samtidig med at de specificerede løsninger, der bruges over for kunden, forklares.

 

Java-udvikler ved SQA Technology, Los Angeles
Juli 2013 — Marts 2017

 • Redesignede og moderniserede et kritisk forretningssystem ved hjælp af Spring Boot, hvilket resulterede i en 30% forbedring af ydeevnen.
 • Arbejdede på at forstå klienters kerneforretningsprocesser og forretningskrav forud for implementering af designløsninger.
 • Udviklede detaljeret softwarekode samtidig med at deres konfigurationer overholdt sikkerheds- og ydelsesstandarder.
 • Evaluerede nye teknologier i forhold til fordele og ulemper i forhold til programmet/økosystemet og konsekvenserne for proces og risiko.

 

Kompetencer

 • Java-syntaks og Java-frameworks
 • Databasedesign og SQL
 • Softwareudviklingsmetoder (f.eks. agil, CI/CD)
 • API Gateways
 • Enhedstest og debuggning
 • Containerteknologier
 • Cloud-computing (f.eks. AWS, Azure)
Forstået!

Som du kan se, er det utroligt vigtigt med et velskrevet CV for at øge dine chancer for at lande drømmejobbet inden for Java-udvikler faget. Vores guider og skabeloner hjælper dig med at tilpasse CV'et til arbejdspladsen og jobbet og bestå ATS screeningen.

Kast dig ud i det og skriv et vindende Java-udvikler CV med cv.dk!

Byg dit CV på 15 minutter
Byg dit CV på 15 minutter
Brug professionelle gennemprøvede CV-skabeloner, som følger de præcise 'CV-regler', arbejdsgivere leder efter.
Opret mit CV

Smukke CV-skabeloner

Overbevis arbejdsgivere og recruitere om dine kvalifikationer ved at bruge en af vores 25+ elegante, professionelt designede cv-skabeloner.
4 ud af 5
baseret på 1.542 anmeldelser på Trustpilot
Brug denne skabelonStockholm resume template
Stockholm
8.900.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonNew York resume template
New York
4.100.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonWien resume template
Wien
2.300.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSydney resume template
Sydney
1.900.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLondon resume template
London
3.900.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonDublin resume template
Dublin
4.100.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMoskva resume template
Moskva
750.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMadrid resume template
Madrid
1.600.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSantiago resume template
Santiago
1.300.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSingapore resume template
Singapore
740.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonOslo resume template
Oslo
600.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonCape Town resume template
Cape Town
60.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonParis resume template
Paris
570.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBerlin resume template
Berlin
1.500.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonGeneve resume template
Geneve
35.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonVancouver resume template
Vancouver
520.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonTokyo resume template
Tokyo
360.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMilano resume template
Milano
940.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLissabon

 resume template
Lissabon
240.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBarcelona resume template
Barcelona
500.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonKøbenhavn resume template
København
100.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonChicago resume template
Chicago
160.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRio resume template
Rio
210.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRom resume template
Rom
210.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBoston resume template
Boston
120.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRirekisho - japansk cv resume template
Rirekisho - japansk cv
61.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4.500 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAthen resume template
Athen
150.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBruxelles resume template
Bruxelles
82.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonPrag resume template
Prag
28.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonShanghai resume template
Shanghai
51.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonToronto resume template
Toronto
2.100.000 personer valgte denne skabelon
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies