Hvordan man skriver et CV til en stilling som kok
Kokke skal være dygtige til at skabe interessante og tiltalende menuer. Et CV for en kok skal fremvise de nødvendige færdigheder til at håndtere et produktivt og sikkert køkkenmiljø. CV’et skal fremvise vigtige egenskaber som kreativitet, ledelsesmæssige færdigheder, hygiejnepraksis og opmærksomhed på detaljer. Den ideelle kandidat har en fremragende forståelse for kundeservice og kan tilbyde kunderne tiltalende retter.
Et vellykket CV for en kok skal fremvise passion for madlavning og tilberedning af måltider, samt den hårde arbejdsmoral, som er nødvendig for at drive et produktivt køkken. Ved at bruge et af CV.dk's felttestede CV’er, og følge disse nyttige tips til at lave dit CV, er du på vej til at finde det job, du leder efter.
Eksempel på profiloversigt
Her skal du fremhæve dine største præstationer. Husk at bruge så mange kraftfulde handlingsudsagnsord og jobspecifikke oplysninger som du kan. Kokke skal have fremragende kulinariske færdigheder, så de kan tilberede interessante og tiltalende retter. Fremhævning af dine vigtigste egenskaber, der demonstrerer dine kvalifikationer og præstationer er afgørende for denne stilling.
Rutineret og passioneret kok med erfaring fra forskellige restauranter og virksomheder, der stræber efter at servere den bedst mulige mad. Anerkendt som en visionær kok med viden om madtendenser og evnen til at tænke ud af boksen, når det kommer til udarbejdelse af en menu. Kommer med et dybtgående kendskab til smagsoplevelser og forholdet mellem fødevarer, hvilket resulterer i attraktive menuer og retter, der får mundvandet til at løbe. Har evnen til effektivt at administrere et køkken, ansatte og skiftende menuer.
Eksempel på ansættelseshistorik
Angiv alle stillinger, der er relevante for en stilling som kok. Husk at bruge kraftfulde handlingsudsagnsord, og nævne jobspecifikke præstationer, der viser, at du er en fremragende kandidat.
- Ledte effektivt 30+ køkkenansatte.
- Opdaterede ansatte i forhold til menuændringer og -elementer.
- Tilberedte imponerende retter, hvilket resulterer i tilbagevendende kunder.
- Håndterede omhyggeligt og professionelt allergi for kundesikkerhed og -tilfredshed.
- Udarbejdede unikke menuer med sæsonbetonede produkter for den ultimative restaurantoplevelse.
Eksempel på uddannelsesdel
Her anføres alle eksaminer og certificeringer. Eventuelle æresbevisninger eller udmærkelser bør også nævnes her. Hvis du har en uddannelse højere end en bachelor, kan du undlade at anføre din overbygning til folkeskolen.
- Jul. 2017 – jul. 2017 Hotel- og Restaurantskolen, kokkeuddannelsen København
Eksempel på kompetencedel
Et vellykket CV for en kok, såsom dette eksempel, vil indeholde en række imponerende kompetencer, som din arbejdsgiver søger i en kandidat. En ansættelseschef, der søger en kok, søger et motiveret og hårdtarbejdende individ med fremragende kendskab til kulinariske teknikker. Sørg for at inkludere jobspecifikke kompetencer.
- Kendskab til fødevarer
- Ledelse
- Kvalitetssikring
Hvad laver en kok?
Kokke tilbereder mad til kunder i restauranter eller faciliteter, der serverer mad. De føre tilsyn med køkkenfunktioner, og leder andre ansatte på madtilberedningsteamet. Kokke bestemmer, hvilke retter der tilbydes, og vælger de ingredienser, der skal anskaffes baseret på menuarrangementerne.
Kokke har fremragende kundeservicefærdigheder, og skræddersyr ofte retter for at imødekomme kundernes behov og præferencer. De arbejder i overensstemmelse med retningslinjerne for fødevaresikkerhed for at opretholde et rent og organiseret madlavningsmiljø. En ideel kandidat besidder fremragende multitasking-færdigheder sammen med kulinarisk ekspertise.