1. Eksempler
  2. Tandlæge
Skrevet af Paul DruryPaul Drury

Eksempel på ansøgning Tandlæge

Brug dette eksempel på en ansøgning om en stilling som Tandlæge til at afslutte din jobansøgning og bliv ansat hurtigt – uden frustrationer eller gætter. Dette eksempel på en ansøgning er specifikt designet til stillinger som Tandlæge i 2024. Benyt dig af vores eksempelsætninger og professionelle formatering til at downloade den perfekte ansøgning på få minutter.
4.7
Gennemsnitlig vurdering
62 Nogle personer har allerede vurderet det
Eksempel på ansøgning Tandlæge
Redigér denne ansøgning

Det bedste format til en ansøgning om en stilling som tandlæge

Der findes en fast fremgangsmåde for alle tandlægens handlinger, med kun en lille margen for originalitet, så når en tandlæge skriver en ansøgning, kan man forvente, at ansøgningen ligeledes er struktureret ifølge strenge principper. En ansøgning, der ligner en forvirret og uklar fortælling, risikerer at den ikke efterlader det helt rette indtryk.

Ansøgningen til et job som tandlæge bør indeholde følgende elementer:

  • Sidehoved
  • Indledende hilsen
  • Indledning
  • Midterafsnittene (ansøgningens brødtekst)
  • Afslutning og underskrift

Sidehovedet

Som det fremgår af eksemplet på ansøgningen, er sidehovedet sandsynligvis det første, der fanger din opmærksomhed. Vi er “forprogrammerede” til at lægge mærke til separate afsnit, før vi fordyber os i detaljerne i en lang tekst. I dette tilfælde er det godt.

Sidehovedet indeholder navn, e-mailadresse og telefonnummer på kandidaten til stillingen som tandlæge, og når tandlægeklinikkens leder har gennemlæst kontaktoplysningerne, kan vedkommende omgående kontakte kandidaten, hvis det er nødvendigt. Hvis kontaktoplysningerne ikke fremgår af ansøgningen, kan lederen gøre sig bekymringer og spørge sig selv, om oplysningerne skal findes i cv’et. Det er bedre at lade læserne fokusere på vigtige meddelelser i ansøgningen i stedet for at skulle bruge tid på sådanne banale overvejelser. 

Formålet med sidehovedet: Sørg for at kontrollere og dobbelttjekke dine kontaktoplysninger, og sikre dig, at din e-mail ikke er den “vits”, som du bruger til dine venner.

Indledende hilsen

En høflig og halvformel holdning er af afgørende betydning for enhver tandlæge, så det er vigtigt at tiltale patienter og kolleger korrekt. I en ansøgning kan denne holdning afspejles ved at sikre, at den indledende hilsen er formuleret hensigtsmæssigt.

Hvis du ikke kan se, hvem ansøgningen skal adresseres til (f.eks. i en spekulativ ansøgning), er “Kære team i tandlægeklinikken Strålende Tænder” en acceptabel og venlig løsning. Undlad at bruge den formelle og noget forældede hilsen “Til rette vedkommende”, fordi det lyder en smule reserveret og ligegyldigt.

Eksempel på en indledende hilsen, der kan tilpasses

Kære Jesper Koefoed,

Forstået!

Indledning

Når det grundlæggende er i orden, kan du ved et hurtigt blik på eksemplet på ansøgningen se, at indledningen til ansøgningen er det sted, hvor du kan begynde med at skille dig ud fra andre tandlæger. Hvad præcist er det ved din ansøgning, der vil imponere læserne mest? Din evne til at hjælpe patienterne? Den succes, du har haft med dine ortodontiske behandlinger af de lokale teenagere? Din evne til at arbejde med dit team og udvikle det firhændige teamarbejde? 

I indledningen er det vigtigt, at du holder dig nøje til de vigtigste krav i jobbeskrivelsen, men i bund og grund har du frihed til at fortælle om dine præstationer inden for tandlægearbejde. Hvad mere kan du sige, som vil få en klinikleder til at læse videre? 

Om hvilke overbevisende fakta, unikke resultater eller personlige indsigter kan du ellers fortælle? Prøv at formidle læseren en idé om omfanget af dit arbejde som tandlæge, sammenlign dig med andre tandlæger, og sørg for at profilere dig som erfaren professionel ved at fortælle din fremtidige chef, hvor mange timer du har tilbragt ved siden af tandlægestolen. I eksemplet på ansøgningen kan du se, at der er nogle tal, der spredt ud over teksten kvantificerer opnåede resultater.

Eksempel på en indledning, der kan tilpasses

Jeg har lært meget om teenagepsykologi i løbet af min femårige karriere som tandlæge, hvor jeg behandlede over 120 ortodontiske patienter i teenagealderen på et hvilket som helst tidspunkt. Man samarbejder om at opnå et godt resultat ved at forstå, hvordan behandlingen er til gavn for patienternes mundsundhed og -hygiejne og hvordan ens viden og ekspertise kan give patienterne det perfekte smil. Mine patienter blev udskrevet 22 % hurtigere end klinikkens gennemsnitsantal af patienter. Jeg håber at kunne gentage det i din tandklinik.

Forstået!

Midterdel (brødtekst)

Midterdelen af en tandlæges ansøgning bør bære præg af et medicinsk tidsskrift. Du skal bruge den terminologi, du ville bruge, når du taler med dine kollegaer ved siden af tandlægestolen om alle mulige situationer, som kan opstå i din fremtidige stilling. 

Sæt dig i tandlægekliniklederens sted, og tænk på vedkommendes vigtigste spørgsmål, når de skal ansætte en ny tandlæge. Vil den nye tandlæge kunne klare klinikkens patientstrøm? Hvor meget erfaring har den nye tandlæge med tand-, mund- og kæbekirurgi? Hvilken type af patienter behandler vedkommende normalt? Når vedkommende er vant til firhændigt teamarbejde, hvordan skabes der sammenhold mellem kollegaerne? Hvordan vil patienterne vurdere deres adfærd ved siden af tandlægestolen? 

Dette er kun få eksempler, men hvis kliniklederen ikke ser svar på deres særlige ”store spørgsmål” i ansøgningen eller cv’et, vil vedkommende være i tvivl, når det gælder om, hvilken kandidat der skal inviteres til jobsamtale. Man kan ikke tage hensyn til alt, hvad der kan ske eller som folk kunne ønske sig; men kom med det mest kvalificerede gæt som muligt. Det kan ses, når nogen har overvejet, hvad vedkommende skriver i en tekst.

Eksempel på en hovedtekst, der kan tilpasses

I min nuværende stilling er jeg ledende tandlæge med fuldt ansvar for alle ortodontiske behandlinger, der udføres på klinikken med en gennemsnitlig årsomsætning på ca. 28 mio. kroner. Jeg er aktiv inden for mentor- og uddannelsesarbejde for nyuddannede tandlæger, og har bistået over 15 tandlæger, der har arbejdet på klinikken og senere har forladt klinikken for at etablere deres egen tandlægepraksis eller for andetsteds at blive ansat i ledende stillinger.

Da jeg arbejder i en praksis, hvor et stort antal unge tandlæger kommer og igen går efter forholdsvis kort tid, har jeg taget ansvaret for 60 % mere patienter i teenagealderen, efter at tre kollegaer havde forladt praksissen hurtigt efter hinanden. Jeg uddannede min klinikassistent inden for mere komplicerede behandlinger og arbejdede 14 timer ekstra om ugen, indtil der blev fundet erstatninger for ovennævnte tre kollegaer. Vores kirurgiafdeling fik ros fra hovedkontoret for sin reaktionsevne. Jeg har modtaget fem virksomhedspriser for mit arbejde med prosthodontik og har selv behandlet over 1100 meget komplekse tilfælde.

Jeg er autoriseret til tandlægevirksomhed i København og er bekendt med de særlige forhold i den lokale befolkning. Jeg taler flydende engelsk og har oplevet, at det ofte beroliger bekymrede udenlandske patienter (især børn), når jeg taler engelsk med dem, hvis de ikke taler dansk.

Forstået!

Sådan afsluttes ansøgningen til en stilling som tandlæge (afslutning og underskrift)

Der er mange måder at afslutte en ansøgning på med schwung, men for en tandlæge er det vigtigt at formidle nogle ekstra elementer, som giver udtryk for professionalitet og knowhow. Vær selvsikker med hensyn til det, du fortæller, og vær modig nok til at bede om få mulighed for at komme til jobsamtale.

En ansøgning er en personlig henvendelse, som giver læseren et indtryk af din personlighed, samt hvordan du omgås dine kollegaer og patienter. Den kan vække begejstring, som i sidste ende kan medføre, at du bliver inviteret til din første jobsamtale. Hvis du får kliniklederen til at føle noget, når vedkommende læser din ansøgning, er det meget mere effektivt end bare at skrive kolde fakta om din karriere.

Eksempel på en afslutning, der kan tilpasses

Jeg vil meget gerne få mulighed for at besøge din klinik for at høre mere om de udfordringer, du står over for, og hvordan jeg kan gøre en forskel for dit team af tandlæger og tandplejere.

Med venlig hilsen, 

Lone Rasmussen

Forstået!
Skriv din ansøgning på få minutter
Skriv din ansøgning på få minutter
Skil dig ud, og bliv hyret hurtigere med vores store udvalg af gratis professionelle ansøgningsskabeloner, der er designet af eksperter for at få den perfekte stilling.
Opret ansøgning
Skriv din ansøgning på få minutter
Skriv din ansøgning på få minutter
Skil dig ud, og bliv hyret hurtigere med vores store udvalg af gratis professionelle ansøgningsskabeloner, der er designet af eksperter for at få den perfekte stilling.
Opret ansøgning

Gratis professionelt designede skabeloner

Med over 10 millioner cv'er og ansøgninger, som vores brugere har oprettet, er CV.dk den førende online karrierebygger, der sørger for, at du bliver inviteret til jobsamtale.
4 ud af 5
baseret på 1.510 anmeldelser på Trustpilot
Brug denne skabelonStockholm cover_letter template
Stockholm
1.300.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonNew York cover_letter template
New York
410.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonWien cover_letter template
Wien
110.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSydney cover_letter template
Sydney
140.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLondon cover_letter template
London
250.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonDublin cover_letter template
Dublin
220.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMoskva cover_letter template
Moskva
57.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
140.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMadrid cover_letter template
Madrid
140.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSantiago cover_letter template
Santiago
130.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSingapore cover_letter template
Singapore
48.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonOslo cover_letter template
Oslo
52.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonCape Town cover_letter template
Cape Town
7.100 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonParis cover_letter template
Paris
32.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBerlin cover_letter template
Berlin
86.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonGeneve cover_letter template
Geneve
3.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonVancouver cover_letter template
Vancouver
42.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonTokyo cover_letter template
Tokyo
57.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMilano cover_letter template
Milano
48.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLissabon

 cover_letter template
Lissabon
26.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBarcelona cover_letter template
Barcelona
27.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonKøbenhavn cover_letter template
København
21.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonChicago cover_letter template
Chicago
18.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRio cover_letter template
Rio
26.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRom cover_letter template
Rom
5.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBoston cover_letter template
Boston
16.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonToronto cover_letter template
Toronto
95.000 personer valgte denne skabelon
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies