1. Eksempler på cv'er
 2. Tandlæge
Skrevet af Susan ShorSusan Shor

Eksempel på cv'er Tandlæge: Skrivetips

Et imødekommende smil er dit varemærke. Det forsikrer patienterne om, at du ved, hvordan man tager sig af tænder og tandkød. Tænk på dit tandlæge CV som dit mest blændende smil, der baner vej til nye karrieremuligheder. Et vellykket tandlæge CV skal naturligvis fremhæve dine fremragende interpersonelle færdigheder samt din unikke viden om tandtekniker. Vores CV guides og CV eksempler spænder over en lang række erhverv, og vores CV-bygger gør det lettere end nogensinde at skrive et vindende CV, der mangedobler dine chancer for en jobsamtale.
4.2
Gennemsnitlig vurdering
22 Nogle personer har allerede vurderet det
Eksempel på cv'er Tandlæge: Skrivetips
Redigér dette CV

Inden du begynder at sammensætte dit tandlæge CV, skal du se på det store billede. Her er elementerne, det skal indeholde:

Med dit CV skal du på bedst mulige måde anskueliggøre dine evner inden for faget, og du kan med fordel bruge denne målrettede tilgang til at markedsføre dine evner, kompetencer og erfaringer:

 1. Fremhæv dine erfaringer og målsætninger som tandlæge. Fokusér på resultater og spændende tiltag du har skabt i tidligere jobs og på evnen til at fungere i et team.
 2. Tilpas dit CV til jobopslagets specifikke ønsker og krav – der er fx stor forskel på om du skriver et tandlæge CV til en kommunal tandpleje eller en privat klinik.
 3. Vælg en passende CV skabelon, som matcher det job, du søger.
 4. Brug relevante, fagspecifikke nøgleord for at komme igennem ATS screeningen, der især analyserer din profiltekst og dit kompetenceafsnit.
Eksperttip

Tag dig tid til at optimere dit CV til ATS-screeningssoftware 
Når du ansøger om et job online, vil dit tandlæge CV blive skannet af et Applicant Tracking System. Disse softwareprogrammer er designet til at hjælpe HR-personale ved at ranke ansøgerne og frasortere kandidater, der ikke har de nødvendige færdigheder og erfaring.

Du kan dermed øge dine chancer betydeligt ved at indsætte nøgleord og fraser fra jobannoncen i dit CV.

Tandlæge-jobopslaget kan fx angive følgende krav/ønsker:

 • Tandlægeuddannelse
 • Autorisation
 • Erfaring med at arbejde som tandlæge
 • Gode kliniske færdigheder
 • Kommunikative evner
 • Empati og forståelse
 • Nøjagtighed og detaljeorientering
 • Kendskab til gældende lovgivning

Vælg det rigtige format til dit tandlæge CV 

Typisk anbefaler vi et format med omvendt kronologi til et tandlæge CV. Det er der primært to grunde til: Det gør det nemt og hurtigt for recruitere at se, hvad du laver nu, og det gør det nemmere at overføre til ATS-software.

Dette CV-format påvirker din arbejdshistoriksektion mest, da du starter med din seneste stilling øverst og arbejder dig tilbage herfra. Som tandlæge kan dette f.eks. omfatte eventuelle praktikophold, du har gennemført, eller andre praksisser, hvor du har arbejdet.

Hvis du derimod har ekspertise inden for et meget komplekst område af tandpleje, kan du overveje det funktionelle CV-format, fordi det fokuserer på færdigheder frem for erfaring. Nyudklækkede tandlæger (tillykke!) eller erfarne fagfolk kan overveje et af de hybridformater, vi foreslår.

Gør dine kontaktoplysninger nemt tilgængelige

Sidehovedet på dit tandlæge CV bør angive dine kontaktoplysninger på en overskuelig og brugervenlig måde.

Med følgende struktur sikrer du, at kontaktoplysningerne er professionelt sat op:

 • Fulde navn og titel: Skriv dit for- og efternavn ved siden af titlen på jobbet, du søger.
 • Professionel e-mailadresse: Brug et enkelt og seriøst format som fx [email protected]
 • Telefonnummer: Oplys et telefonnummer med en professionel voicemail.
 • Bopæl: Skriv kun navnet på din by (evt. land); tilføj evt. `villig til at flytte´.
 • LinkedIn: Tilføj din LinkedIn profil hvis den er aktiv og en evt. hjemmeside.

Undgå at skrive fødselsdag og andre personlige oplysninger som civilstand, CPR-nummer eller pasnummer.

Gør
Gør ikke

Skab opmærksomhed med en stærk profil

Resuméet eller profilen i dit tandlæge CV er placeret øverst og giver dig én chance for at introducere din personlighed. Din ekspertise er afgørende for din karriere, men det samme gælder din måde at være sammen med patienter på. Din profil tillader dig at definere din tilgang til patientpleje og relationer. Søger du en stilling i en stor praksis, giver det andre fagfolk mulighed for at vurdere, om du er et godt match.

Inden for profilens 2-3 sætninger skal du med effektfulde statements og kraftfulde handlingsverber formidle tillid uden at lyde som om du praler. Begynd med at præsentere dig selv og din karriere, og tilbyd derefter et stærkt eksempel på dit arbejde. I dit følgebrev vil du have bedre plads til at uddybe, hvorfor du er et godt match for praksissen. 

Mangler du inspiration til dit resumé? Tjek vores relaterede CV'er: eksempel på læge CV eller eksempel på sygeplejerske CV.

Se tilpasningsvenlige eksempler på tandlæge CV profiler her:

Eksempel på CV resumé/profil på begynderniveau

”Nyuddannet tandlæge med stor entusiasme og engagement i at yde patientcentreret tandpleje. Ejer stærke kliniske færdigheder og er ivrig efter at lære og udvikle sig i et professionelt tandlægemiljø.”

Forstået!
Eksempel på CV resumé/profil på mellemniveau

"Tandlæge med 5 års erfaring i alle aspekter af almindelig tandpleje. Har stærke kliniske færdigheder og evnen til at udføre en bred vifte af behandlinger, herunder implantater, kroner og broer.”

Forstået!
Eksempel på CV resumé/profil på seniorniveau

"Erfaren tandlæge med over 10 års klinisk erfaring. Har omfattende kendskab til alle aspekter af tandpleje, herunder komplekse behandlinger og specialer. Anerkendt for ekspertise i [indsæt specialeområde, f.eks. implantologi eller oral kirurgi]."

Forstået!

Du kan også finde et eksempel på en tilpasningsvenlig tandlæge CV profil her:

Eksempel på tilpasningsvenlig profil til et tandlæge CV

Erfaren tandlæge med over 10+ års klinisk erfaring. Har omfattende kendskab til alle aspekter af tandpleje, herunder komplekse behandlinger og specialer. Anerkendt for ekspertise inden for oral diagnose, genoprettende tandbehandling, protetik og kosmetiske procedurer.

Forstået!

Kortlæg og beskriv din arbejdserfaring som tandlæge

Ansættelseshistorikken er kernen i dit tandlæge CV. Recruitere ønsker detaljer om din erfaring, så giv dem noget at tygge på. De bedste CV'er rummer detaljer, der maler et overbevisende billede af din karriere og dine styrker.

Det første skridt er at notere de ansvarsområder og resultater, du har haft i hvert job. Vælg derefter dem ud, der bedst matcher den stilling, du ansøger om. 

Da du har valgt et CV-format med omvendt kronologi, skal du organisere afsnittet ved at skrive dit seneste job øverst og, hvis du har en længere karriere, kun gå 10-15 år tilbage. Andre relevante jobs nævnes i sektionen `anden relevant erfaring´. Lav en punktopstilling under hvert job for kortfattede beskrivelser af din indsats. 

Husk at bruge eksempler, der fremhæver værdien af dine præstationer ved at omskrive arbejdsopgaver til virkningsfulde resultater: 

 • Patientcentreret tandpleje: fokusér på den høje patienttilfredshed.
 • Kliniske færdigheder: giv gode eksempler og angiv resultater
 • Ledererfaring: beskriv hvordan du førte et stort udviklingsprojekt til succes
Eksempel på tilpasningsvenlig CV ansættelseshistorik

Tandlæge ved City Specialtandlægerne, København
December 2017 — Nuværende

 • Underviste patienter i proaktiv tandpleje, plakbekæmpelse og behandlingsmuligheder.
 • Tilbød state-of-the-art-procedurer med den højest mulige grad af pleje.
 • Opbyggede et stærkt team af tandklinikassistenter gennem løbende træning og coaching, hvilket bidrog til en effektiv og patientvenlig klinikdrift.
 • Fungerede som midlertidig klinikchef i 6 måneder under sygdom, hvor jeg demonstrerede stærke ledelseskompetencer og evnen til at drive en tandklinik med høj patienttilfredshed.

 

Tandlæge ved Skoletandplejen i Farum
September 2013 — November 2017

 • Arbejdede med børnepatienter for at behandle deres tandmedicinske behov.
 • Underviste patienter i korrekt tandhygiejne og forebyggende praksis.
 • Overvågede nøje vækst og udvikling af tænder.
 • Skabte et varmt og indbydende miljø, der var gunstigt for børn.
 • Arbejdede sammen med forældre for at tilføre dem viden om tandpleje og behandlingsmuligheder.
 • Udarbejdede behandlingsplaner for at genoprette den orale sundhed hos patienter.
Forstået!

Sæt fokus på kompetencer som viser, at du er en god tandlæge

Din færdighedssektion er som en indledende undersøgelse. Rekrutterere ønsker et overblik over dine kernekompetencer, før de dykker dybere ned i din karriere. Det betyder, at du omhyggeligt skal udvælge de egenskaber, du vil fremhæve i dit tandlæge CV. Dette er også den nemmeste sektion at tilpasse til individuelle jobannoncer.

Tandlæger har brug for en række hårde færdigheder (dem, der er lært i skolen og nødvendige for dit erhverv), men de har også brug for bløde færdigheder såsom fremragende kommunikation (hvis du er flersproget, kunne det være en stor fordel!) og detaljeorientering. 

Se dette eksempel på en liste over færdigheder:

Eksempel
 • Kliniske færdigheder
 • Stærke kommunikationsevner
 • Teamsamarbejde
 • Patientcentreret tilgang
 • Optimal patientpleje
 • Teknologiforståelse
 • Organisatoriske evner
 • Etik og patientsikkerhed
Forstået!

For at opnå den største effekt, skal du huske at medtage relevante færdigheder gennem hele dit CV og understøtte dem med specifikke eksempler:

 1. Innovation: Tog initiativ til at indføre digital røntgenteknologi på klinikken, hvilket reducerede strålingsniveauet for patienterne og optimerede diagnosticering og behandlingsplanlægning.
 2. Kundepleje: Opbyggede et stærkt team af tandklinikassistenter gennem løbende træning og coaching, hvilket bidrog til en effektiv og patientvenlig klinikdrift.
 3. Ledelse: Fungerede som midlertidig klinikchef i 6 måneder under sygdom, hvor jeg demonstrerede stærke ledelseskompetencer og evnen til at drive en tandklinik med høj patienttilfredshed.

Skriv detaljeret om din uddannelse & relevante tandlæge-certificeringer

Uddannelsessektionen i dit tandlæge CV er der, hvor du kan være stolt af alt det hårde studiearbejde. Her skal du anføre alle dine eksaminer og certificeringer. Eventuelle æresbevisninger eller udmærkelser bør også nævnes her. Hvis du har en uddannelse højere end en bachelor, kan du undlade at anføre din overbygning til folkeskolen.

Deltagelse i seminarer eller kurser, der har øget din faglige viden, kan du også anføre her sammen med eventuelle diplomer og certificeringer som f.eks. certificering i implantatbehandling, videreuddannelse i oral kirurgi eller specialistkursus i parodontologi.

Nedenfor finder du et eksempel på uddannelsesafsnittet i et CV som en vejledning i formatering.

Redigerbart eksempel på uddannelse og certificeringer

Cand. odont., OdontSchool, Københavns Universitet, København
August 2011 — Maj 2013

 

Bachelor i odontologi, OdontSchool, Københavns Universitet, København
August 2008 — Maj 2011

Forstået!

Vælg det rigtige design til dit tandlæge CV

Som tandlæge ved du, hvor meget førstehåndsindtrykket betyder. Dit mål her er at charme dig til en jobsamtale. Derfor skal du lægge lige så meget vægt på udseendet af dit tandlæge-cv som på indholdet.

Cv.dk's eksempler på skabeloner er inddelt i kategorier: simpel, kreativ, professionel og moderne. Vores CV-eksempler er færdigskrevet med forslag til formuleringer, som du kan tilpasse til din egen situation og erhvervserfaring.

Da du er en seriøs fagspecialist, ønsker du ikke at virke flashy eller prangende. Derfor finder du det bedst egnede layout til dit tandlæge CV blandt vores skabeloner for professionelle med deres rene stil og moderne skrifttyper.

Eksempel på et tandlæge CV kun med tekst

Redigerbart eksempel på et cv, fuld tekst

Profil

Erfaren tandlæge med over 10+ års klinisk erfaring. Har omfattende kendskab til alle aspekter af tandpleje, herunder komplekse behandlinger og specialer. Anerkendt for ekspertise inden for oral diagnose, genoprettende tandbehandling, protetik og kosmetiske procedurer.

 

Ansættelseshistorik

Tandlæge ved City Specialtandlægerne, København
December 2017 — Nuværende

 • Underviste patienter i proaktiv tandpleje, plakbekæmpelse og behandlingsmuligheder.
 • Tilbød state-of-the-art-procedurer med den højest mulige grad af pleje.
 • Opbyggede et stærkt team af tandklinikassistenter gennem løbende træning og coaching, hvilket bidrog til en effektiv og patientvenlig klinikdrift.
 • Fungerede som midlertidig klinikchef i 6 måneder under sygdom, hvor jeg demonstrerede stærke ledelseskompetencer og evnen til at drive en tandklinik med høj patienttilfredshed.

 

Tandlæge ved Skoletandplejen i Farum
September 2013 — November 2017

 • Arbejdede med børnepatienter for at behandle deres tandmedicinske behov.
 • Underviste patienter i korrekt tandhygiejne og forebyggende praksis.
 • Overvågede nøje vækst og udvikling af tænder.
 • Skabte et varmt og indbydende miljø, der var gunstigt for børn.
 • Arbejdede sammen med forældre for at tilføre dem viden om tandpleje og behandlingsmuligheder.
 • Udarbejdede behandlingsplaner for at genoprette den orale sundhed hos patienter.

 

Kompetencer

 • Stærke kliniske færdigheder
 • Optimal patientpleje
 • Fremragende kommunikationsfærdigheder
 • Organisatoriske evner
 • Høj etik og patientsikkerhed

 

Uddannelse

Cand. odont., OdontSchool, Københavns Universitet, København
August 2011 — Maj 2013

 

Bachelor i odontologi, OdontSchool, Københavns Universitet, København
August 2008 — Maj 2011

Forstået!

Som du kan se, er det utroligt vigtigt med et velskrevet CV for at øge dine chancer for at lande drømmejobbet inden for tandlægefaget. Vores guider og skabeloner hjælper dig med at tilpasse CV'et til arbejdspladsen og jobbet og bestå ATS screeningen.

Kast dig ud i det og skriv et vindende tandlæge CV med cv.dk!

Byg dit CV på 15 minutter
Byg dit CV på 15 minutter
Brug professionelle gennemprøvede CV-skabeloner, som følger de præcise 'CV-regler', arbejdsgivere leder efter.
Opret mit CV

Smukke CV-skabeloner

Overbevis arbejdsgivere og recruitere om dine kvalifikationer ved at bruge en af vores 25+ elegante, professionelt designede cv-skabeloner.
4 ud af 5
baseret på 1.542 anmeldelser på Trustpilot
Brug denne skabelonStockholm resume template
Stockholm
8.900.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonNew York resume template
New York
4.100.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonWien resume template
Wien
2.300.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSydney resume template
Sydney
1.900.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLondon resume template
London
3.900.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonDublin resume template
Dublin
4.100.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMoskva resume template
Moskva
750.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMadrid resume template
Madrid
1.600.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSantiago resume template
Santiago
1.300.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSingapore resume template
Singapore
740.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonOslo resume template
Oslo
600.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonCape Town resume template
Cape Town
60.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonParis resume template
Paris
570.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBerlin resume template
Berlin
1.500.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonGeneve resume template
Geneve
35.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonVancouver resume template
Vancouver
520.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonTokyo resume template
Tokyo
360.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMilano resume template
Milano
940.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLissabon

 resume template
Lissabon
240.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBarcelona resume template
Barcelona
500.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonKøbenhavn resume template
København
100.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonChicago resume template
Chicago
160.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRio resume template
Rio
210.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRom resume template
Rom
210.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBoston resume template
Boston
120.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRirekisho - japansk cv resume template
Rirekisho - japansk cv
61.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4.500 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAthen resume template
Athen
150.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBruxelles resume template
Bruxelles
82.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonPrag resume template
Prag
28.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonShanghai resume template
Shanghai
51.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonToronto resume template
Toronto
2.100.000 personer valgte denne skabelon
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies