1. Eksempler på cv'er
 2. Læge
Skrevet af Karl KahlerKarl Kahler

Eksempel på cv'er Læge: Skrivetips

Et gennemprøvet jobspecifikt eksempel på et cv og skrivevejledning for at få dit næste job i 2024. Du kan redigere dette eksempel på et cv til en stilling som Læge for at få en lynstart og nemt skrive et perfekt cv på få minutter. Du skal blot indtaste dine oplysninger, downloade dit nye cv og begynde på din jobansøgning i dag!
4.8
Gennemsnitlig vurdering
32 Nogle personer har allerede vurderet det
Eksempel på cv'er Læge: Skrivetips
Redigér dette CV

Med dit læge CV baner du vejen for nye muligheder i din karriere. Det er her, du har mulighed for at præsentere alle de kvaliteter og resultater, der gør dig til det foretrukne valg til drømmestillingen.

Hos cv.dk har vi samlet alle de gode råd og værktøjer, der skal til for at tiltrække den opmærksomhed, der fører til jobsamtalen. Vi hjælper dig med at skabe struktur, klarhed og gennemslagskraft i jobsøgningen!

Vores CV eksempler spænder over en lang række erhverv, og vores CV-bygger gør det lettere end nogensinde at skrive et vindende CV.

Sådan skriver du et læge CV

Det første du gør, når du skal skrive dit læge CV, er at få et overblik over, hvilke dele det skal bestå af.

Dit CV skal indeholde følgende elementer:

I dit CV skal du markedsføre dine evner som en perfekt læge til en potentiel (kunde) arbejdsgiver?, og du kan med fordel bruge denne målrettede tilgang:

 1. Fremhæv hvilke mål du har nået som læge (i stedet for generelle ansvarsområder). Fokusér på resultater og innovative løsninger, du har skabt i tidligere jobs, og på patienttilfredshed.
 2. Tilpas dit CV til den aktuelle arbejdsplads. Sidestil det med arbejdspladsens ønsker og krav til den nye medarbejder.
 3. Vælg en professionel CV skabelon som passer til det job, du søger.
 4. Brug fagspecifikke nøgleord for at komme igennem ATS screeningen.
Eksperttip

ATS står for Applicant Tracking Systems. ATS algoritmer scanner CV´er for nøgleord, der matcher jobbeskrivelsen, og ranker/rangerer dem efter antal nøgleord. Kun de højest rangerede CV´er kommer igennem screeningen og går videre til et ansættelsesudvalg. Resten bliver slettet.

Disse nøgleord vil f.eks. ofte forekomme i jobbeskrivelsen for en læge:

 • Klinisk erfaring
 • Diagnostiske færdigheder
 • Medicinsk viden
 • Etisk adfærd
 • Forebyggende pleje
 • Stærke kommunikationsevner

Vælg det rigtige CV-format for en læge

Dit CV skal være seriøst og struktureret; de samme kvaliteter som en god læge besidder.

Det bedste format for et læge CV vil typisk være omvendt kronologi. Dette format fokuserer primært på afsnittet om arbejdshistorik, der er opstillet med dit seneste job øverst for at fortælle om din karriere og erfaring indtil nu.

Inkludér dine kontaktoplysninger

Et markant og iøjnefaldende sidehoved adskiller dit CV fra de øvrige i ansøgningsbunken. At vise dit navn, din beskæftigelse og dine kontaktoplysninger på et iøjnefaldende sted på CV’et gør det også nemmere for recruitere at følge op på din ansøgning, når de vil kontakte dig f.eks. for at invitere dig til jobsamtale.

Overskriften på dit CV bør vise dine kontaktoplysninger tydeligt i overensstemmelse med dit professionelle image.

Sørg for at kontaktoplysningerne er let tilgængelige og professionelt sat op:

 • Fulde navn og titel: Skriv dit for- og efternavn ved siden af titlen på jobbet, du søger.
 • Professionel e-mailadresse: Brug et enkelt, professionelt format som fx [email protected]
 • Telefonnummer: Oplys et telefonnummer med en professionel voicemail.
 • Bopæl: Skriv kun navnet på din by (evt. land); tilføj evt. `villig til at flytte´.
 • LinkedIn: Tilføj din LinkedIn profil hvis den er aktiv og en evt. hjemmeside.

Undgå at skrive fødselsdag samt personlige oplysninger som civilstand, CPR-nummer eller pasnummer.

Gør
Gør ikke

Skab opmærksomhed og interesse med en markant profil

Profilteksten i dit læge CV er din bedste mulighed for at vise, at du er den rette kandidat til stillingen. Det er det, arbejdsgiverne først vil se på dit CV — en synopsis af dig selv, din egnethed til jobbet samt dine faglige interesser. Her kan du beskrive dine bedste kvaliteter og fremføre vægtige argumenter for at du er den rette person til netop denne stilling som læge.

Fremhæv dine færdigheder som læge i 2-3 sætninger og brug effektfulde statements med kraftfulde handlingsudsagnsord, som underbygger dit talent som læge. 

Mangler du inspiration til dit resumé? Tjek vores relaterede CV'er: eksempel på farmaceut CV eller eksempel på psykolog CV.

Se eksempler på tilpasningsvenlige sygeplejerske CV profiler her:

Eksempel på CV resumé/profil på begynderniveau

"Engageret læge med fokus på at lære og udvikle mine kliniske færdigheder. Dedikeret til at levere omsorgsfuld og effektiv behandling til mine patienter."

Forstået!
Eksempel på CV resumé/profil på mellemniveau

"Erfaren læge med dokumenteret succes inden for patientbehandling og teamledelse. Stræber efter at skabe en positiv indvirkning gennem klinisk ekspertise og samarbejde."

Forstået!
Eksempel på CV resumé/profil på seniorniveau

"Topkvalificeret læge med omfattende erfaring inden for kompleks patientbehandling, forskning og ledelse. Kendt for at opretholde høje standarder for pleje og drive innovation inden for sundhedsvæsenet."

Forstået!

Beskriv din arbejdserfaring som læge 

I dette afsnit af dit læge CV skal du præsentere din erhvervserfaring på en overskuelig og overbevisende måde. De erfaringer, du vælger at opliste, er selvfølgelig afhængige af dit karrieretrin, men angiv kun den erhvervserfaring, der er mest relevant for den stilling, du søger.

Organisér dit CV ved at skrive dit seneste job øverst. Gå kun 10-15 år tilbage og fokusér på relevante jobs som læge. Andre relevante jobs nævnes i sektionen `anden relevant erfaring´. Lav en punktopstilling under hvert job for kortfattede beskrivelser af din indsats. Undgå at bruge `jeg´, men brug gerne dynamiske egenskaber som `evnen til at tænke kritisk og løse komplekse medicinske problemer´, `innovativ´ og `etisk og professionel adfærd´.

Husk at bruge eksempler, der fremhæver værdien af dine præstationer ved at omskrive arbejdsopgaver til virkningsfulde resultater.

Eksempel på tilpasningsvenlig CV ansættelseshistorik

Læge i intern medicin ved Hvidovre Hospital, Hvidovre
Maj 2018 - Nuværende

 • Opnåede en reduktion på 18 % i antallet af operationer ved at anbefale alternative behandlinger i samråd med andre læger.
 • Patienternes anbefalinger for personlig pleje var i overensstemmelse med de gennemsnitlige 92 % tilfredshedsscorer i opfølgende undersøgelser.
 • Et tillidsfuldt forhold til patienter og deres pårørende var en faktor for bedre overholdelse af behandlingen.
 • Ledte afdelingsteamet for implementering af elektronisk lægejournaler og faktureringssoftware, forud for tidsplanen og under budgettet.


Internist ved Hvidovre Hospital, Hvidovre
September 2013 - April 2018

 • Opretholdt det største samlede antal voksne og pædiatriske klienter i en længere periode med mangel på medicinsk personale.
 • Samarbejdede med sygeplejersker og administrativt personale om at reducere udgifterne til forsyninger med 18 %.
 • Førte tilsyn med et projekt til at strømline kommunikationen med laboratoriepersonalet, hvilket reducerede ventetiden på testresultater med 8 %. Positive relationer med lægekolleger på nærliggende sundhedsfaciliteter bidrog til at øge patienthenvisninger med 21 %.
Forstået!

Inkludér relevante kompetencer som gør dig til en god læge

Profilteksten og kompetenceafsnittet kan betragtes som læge CV’ets “bogstøtter”, der giver dig mulighed for at prale lidt af det, du er god til. Har du f.eks. en exceptionel ekspertise inden for et medicinsk speciale eller taler du et fremmedsprog, der vil gøre det muligt for dig at kommunikere med patienter, der ikke taler dansk? Alt dette kan give dig en afgørende fordel — igen, baseret på relevansen for jobkravene.

Bland hårde og bløde færdigheder i dit kompetenceafsnit for at vise din alsidige ekspertise. 

Hårde færdigheder kan fx være `kirurgisk teknik og præcision´ eller `erfaring med intravenøs terapi´.

Bløde færdigheder kan derimod være `empati og evne til at etablere tillid´ og `teamplayer, der bygger på gode relationer´. 

Se dette eksempel på en liste over færdigheder:
 • Diagnose
 • Behandling
 • Kommunikation og samarbejde
 • Ledelse og beslutningstagning
 • Stresshåndtering
 • Etik
 • Forskning
Forstået!

Inkludér dine færdigheder gennem hele dit CV og understøt dem med specifikke eksempler:

 1. Lederskab: Beskriv din rolle i et behandlingsteam og inkludér teamstørrelse og resultater.
 2. Kundeservice: Fortæl om målinger, der viser, at antallet af tilfredse patienter er steget.
 3. Teknisk indsigt: 10 års erfaring inden for akutmedicin og håndtering af medicinske nødsituationer.

Skriv detaljeret om din uddannelse & relevante lægecertificeringer

Du kan sagtens blive tech-milliardær uden at have afsluttet en uddannelse, men du kan ikke blive læge uden at have afsluttet den kliniske basisuddannelse og aflagt lægeløftet. Din uddannelse  ̶  samt praktikophold på hospitalsafdelinger eller klinikker  ̶  er derfor afgørende for jobsøgningen, og i dit læge CV skal du præsentere den på den måde, som ansættelseschefer forventer. 

I afsnittet om uddannelse skal du skrive dine uddannelser i omvendt kronologisk rækkefølge ved at skrive den nyeste øverst. Når du har en højere uddannelse, kan du udelade afgangsbeviset fra gymnasiet. 

Her er det også oplagt at nævne relevante læge-certifikater som fx:

Speciallægecertifikat i almen medicin, kirurgi eller pædiatri eller kurser i Akut Medicin (KAM), Akut Pædiatri (KAP), Obstetrisk Akut Medicin (KOAM), Præhospital Ultralyd (KPU) og Præhospital Traumebehandling (KPTB).

Hvis din uddannelse er specielt relevant eller imponerende, kan du overveje at placere den før din arbejdserfaring.

Tilpasningsvenligt eksempel på uddannelse og certifikater

Doktorgrad i medicin, Syddansk Universitet, Esbjerg
August 2010 - Maj 2013

Bachelor i biologi, Københavns Universitet, København
August 2007 - Juni 2010

 • Gennemsnitskarakter 7,5 
Forstået!

Vælg det rigtige CV layout og design til et læge CV

Et rent, overskueligt og strømlinet layout og design er afgørende for enhver læges CV. Det siger sig selv, at du ikke ville ikke føre patienterne ind i et rodet og nedslidt undersøgelsesrum, og dit CV bør afspejle samme sans for detaljer som din praksis. Velorganiseret, indbydende og professionelt.

Til et læge CV anbefaler vi enkle og klare linjer for at tilstræbe adskilte sektioner samt en ren, men moderne skrifttype og minimal eller ingen brug af farver. 

Eksemplet på et læge CV, som du kan se herunder, bruger vores enkle `Amsterdam´-skabelon, et glat moderne layout med sorte linjer og en grå blok til venstre.

Eksempel på et sygeplejerske CV kun med tekst

Profil

"Erfaren læge med dokumenteret succes inden for patientbehandling og teamledelse. Stræber efter at skabe en positiv indvirkning gennem klinisk ekspertise og samarbejde."

 

Ansættelseshistorik

Læge i intern medicin ved Hvidovre Hospital, Hvidovre
Maj 2018 - Nuværende

 • Opnåede en reduktion på 18 % i antallet af operationer ved at anbefale alternative behandlinger i samråd med andre læger.
 • Patienternes anbefalinger for personlig pleje var i overensstemmelse med de gennemsnitlige 92 % tilfredshedsscorer i opfølgende undersøgelser.
 • Et tillidsfuldt forhold til patienter og deres pårørende var en faktor for bedre overholdelse af behandlingen.
 • Ledte afdelingsteamet for implementering af elektronisk lægejournaler og faktureringssoftware, forud for tidsplanen og under budgettet.


Internist ved Hvidovre Hospital, Hvidovre
September 2013 - April 2018

 • Opretholdt det største samlede antal voksne og pædiatriske klienter i en længere periode med mangel på medicinsk personale.
 • Samarbejdede med sygeplejersker og administrativt personale om at reducere udgifterne til forsyninger med 18 %.
 • Førte tilsyn med et projekt til at strømline kommunikationen med laboratoriepersonalet, hvilket reducerede ventetiden på testresultater med 8 %. Positive relationer med lægekolleger på nærliggende sundhedsfaciliteter bidrog til at øge patienthenvisninger med 21 %.


Færdigheder

 • Diagnose
 • Behandling
 • Kommunikation og samarbejde
 • Ledelse og beslutningstagning
 • Stresshåndtering
 • Etik
 • Forskning


Uddannelse 

Doktorgrad i medicin, Syddansk Universitet, Esbjerg
August 2010 - Maj 2013

Bachelor i biologi, Københavns Universitet, København
August 2007 - Juni 2010

 • Gennemsnitskarakter 7,5
Forstået!

Som du kan se, er det utroligt vigtigt med et velskrevet CV for at øge dine chancer for at lande drømmejobbet som læge. Vores guider og skabeloner hjælper dig med at tilpasse CV'et til virksomheden og jobbet og bestå ATS screeningen.

Kast dig ud i det og skriv et vindende læge CV med cv.dk!

Byg dit CV på 15 minutter
Byg dit CV på 15 minutter
Brug professionelle gennemprøvede CV-skabeloner, som følger de præcise 'CV-regler', arbejdsgivere leder efter.
Opret mit CV

Smukke CV-skabeloner

Overbevis arbejdsgivere og recruitere om dine kvalifikationer ved at bruge en af vores 25+ elegante, professionelt designede cv-skabeloner.
4 ud af 5
baseret på 1.542 anmeldelser på Trustpilot
Brug denne skabelonStockholm resume template
Stockholm
8.900.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonNew York resume template
New York
4.100.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonWien resume template
Wien
2.300.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSydney resume template
Sydney
1.900.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLondon resume template
London
3.900.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonDublin resume template
Dublin
4.100.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMoskva resume template
Moskva
750.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMadrid resume template
Madrid
1.600.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSantiago resume template
Santiago
1.300.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSingapore resume template
Singapore
740.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonOslo resume template
Oslo
600.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonCape Town resume template
Cape Town
60.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonParis resume template
Paris
570.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBerlin resume template
Berlin
1.500.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonGeneve resume template
Geneve
35.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonVancouver resume template
Vancouver
520.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonTokyo resume template
Tokyo
360.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMilano resume template
Milano
940.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLissabon

 resume template
Lissabon
240.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBarcelona resume template
Barcelona
500.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonKøbenhavn resume template
København
100.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonChicago resume template
Chicago
160.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRio resume template
Rio
210.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRom resume template
Rom
210.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBoston resume template
Boston
120.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRirekisho - japansk cv resume template
Rirekisho - japansk cv
61.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4.500 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAthen resume template
Athen
150.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBruxelles resume template
Bruxelles
82.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonPrag resume template
Prag
28.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonShanghai resume template
Shanghai
51.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonToronto resume template
Toronto
2.100.000 personer valgte denne skabelon
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies