1. Blog
  2. Jobsamtale
  3. Sige nej til et jobtilbud
Skrevet af Susan ShorSusan Shor

Sige nej til et jobtilbud

6 min læst
Sige nej til et jobtilbud
Hvis man afslår et jobtilbud, er det vigtigt at gøre det velovervejet og på en god måde. Lad os se på nogle høflige og elegante måder hvorpå du kan afslå et job, som du har søgt.

E-mail eksempler på, hvordan man siger nej til et jobtilbud

Eksempel

Kære (navn på ansættelseschef),

​Tak fordi du for nylig har tilbudt mig stillingen som (stillingsbetegnelse) hos (virksomhedsnavn). Jeg er meget taknemmelig for den tid, du har taget dig til mig, og for din opmærksomhed under denne proces. Selvom det har været en fornøjelse at møde dig og lære mere om virksomheden, er jeg desværre nødt til at meddele, at jeg ikke er i stand til at acceptere jobtilbuddet.

Jeg har for nylig valgt at acceptere en stilling i en anden virksomhed. (Husk, at du kan være så vag eller gå så meget i detaljer, som du ønsker). Det har været en vanskelig beslutning for mig, fordi jeg er klar over at det var et stort og generøst tilbud. Jeg ønsker dig held og lykke og håber, at vi får mulighed for at mødes og/eller samarbejde i fremtiden.

​Lad os holde kontakten.

Med venlig hilsen,

(Dit navn)

Forstået!

Ræk igen ud efter firmaet

Intet i livet er sikkert. Derfor er det vigtigt ikke at brænde broer og at opretholde kontakter og positive relationer med andre virksomheder. Hvis du kommer i en situation, hvor det andet job ikke er blevet til noget, kan du vende tilbage til den virksomhed, hvis tilbud du har afvist. 

Det understreges, at dette kræver en velovervejet fremgangsmåde. Selvfølgelig ønsker du ikke at fremstå i et dårligt lys eller at virksomheden får indtryk af, at du er upålidelig eller ubeslutsom. Derfor er det af afgørende betydning, at du har en strategisk plan. De har forståelse for, at forholdene kan ændre sig. Så glem din stolthed og genovervej dine grunde til at du sagde nej til jobbet.

Skal du søge dette job? Det kan være frustrerende at finde det perfekte job. Der er mange andre spørgsmål, du skal overveje, når du beslutter, hvilke stillinger du skal ansøge om. Her er nogle vigtige råd, der kan hjælpe dig med at beslutte, hvilke job du skal søge.

Du kan skrive en e-mail som denne:

Eksempel

Kære (navn på ansættelseschef),

Tak for din invitation til jobsamtale. Det var en fornøjelse at møde dig sidste (år eller måned, du har været til jobsamtale), og jeg håbede, at vi kunne mødes igen. Jeg har besluttet, at mit nuværende job ikke passer til mine stærkeste kompetencer, og jeg er i færd med at søge et andet job. Jeg håbede på at få lejlighed til at tale med dig om eventuelle jobmuligheder hos (virksomhedsnavn).

​Hvis den stilling, jeg søgte, stadig er ledig, vil jeg meget gerne igen komme i betragtning til den. Jeg er naturligvis også åben over for andre jobmuligheder. Jeg har vedlagt mit opdaterede cv. Jeg vil gerne høre, om det ville være muligt at aftale en tid til en personlig samtale om alle karrieremuligheder. Tak for din tid og interesse. Jeg ser frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen,

(Dit navn)

Forstået!

Måske har du accepteret en anden stilling, som du har været tilfreds med i et stykke tid, men nu er det tid til igen at søge et nyt job. 

Du er klar til en udfordring på et højere niveau og mener, at den virksomhed, som engang har tilbudt dig et job, du har takket nej til, kan tilbyde dig det job, du søger. Tal om, hvad der har ændret sig i din tankegang - det er vigtigt, at den pågældende virksomhed forstår dig.

Her er et eksempel på en e-mail, du kan sende:

Eksempel

Kære (navn på ansættelseschef),

​Tak for din invitation til jobsamtale. Det var en fornøjelse at møde dig sidste (år eller måned, du har været til jobsamtale), og jeg håbede, at vi kunne mødes igen. Dengang fik jeg tilbudt stillingen (skriv stillingsbetegnelsen her), men jeg syntes, at jeg bedre kunne bruge mine talenter i min nuværende stilling som (skriv stillingsbetegnelsen her) hos (skriv virksomhedsnavnet her).

Jeg har lært meget i løbet af min ansættelse i mit nuværende job (tidsrammen for det nuværende job) og er klar til en ny udfordring. Jeg har vedhæftet mit opdaterede cv og vil gerne høre, om det ville være muligt at aftale et møde, hvor vi personligt kan drøfte eventuelle karrieremuligheder. På forhånd tak for din tid og interesse. Jeg ser frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen,

(Dit navn)

Forstået!

Måske har du set et bestemt jobopslag i virksomheden. 

Her er et eksempel, der kan bruges i dette tilfælde:

Eksempel

Kære (navn på ansættelseschef),

​Tak for din invitation til jobsamtale. Det var en fornøjelse at møde dig sidste (år eller måned, du har været til jobsamtale), og jeg håbede, at vi kunne mødes igen. Dengang fik jeg tilbudt stillingen (skriv stillingsbetegnelsen her), men jeg syntes, at jeg bedre kunne bruge mine talenter i min nuværende stilling som (skriv stillingsbetegnelsen her) hos (skriv virksomhedsnavnet her). Jeg var meget imponeret over (nævn to ting om virksomheden, f.eks. arbejdsmiljøet, virksomhedsfilosofien eller forretningsmodellen osv.) og beklager, at det ikke blev til noget.

Jeg har lært meget i løbet af min ansættelse i mit nuværende job (tidsrammen for det nuværende job) og er klar til en ny udfordring. Jeg har set dit opslag til en stilling (stillingsbetegnelse) hos (sted hvor du så opslaget) og mener, at jeg ville være en god kandidat til stillingen. Jeg har vedhæftet mit opdaterede cv og vil gerne høre, om det ville være muligt at aftale et møde, hvor vi personligt kan tale om denne stilling. På forhånd tak for din tid og interesse. Jeg ser frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen,

(Dit navn)

Forstået!

Sådan afviser du et tilbud om et job, som du allerede har accepteret. Ingen bryder sig om at blive afvist. Især ansættelseschefer forventer ikke at blive afvist, hvis du allerede har accepteret deres jobtilbud. Sådan afviser du jobtilbuddet på en pæn og høflig måde.

 

Byg dit CV på 15 minutter
Byg dit CV på 15 minutter
Brug professionelle gennemprøvede CV-skabeloner, som følger de præcise 'CV-regler', arbejdsgivere leder efter.
Opret mit CV
Del denne artikel
Fortsæt med at læse
Karriere10 min læst
Hvordan man beder om lønforhøjelse uden at blive grinet ad
Hvordan man beder om lønforhøjelse uden at blive grinet ad
CV4 min læst
10 ledelsesevner til dit cv og eksempler
10 ledelsesevner til dit cv og eksempler
CV12 min læst
Sammenfatning, formål
Sammenfatning, formål
CV9 min læst
Hvornår og hvordan du medtager referencer på et cv
Hvornår og hvordan du medtager referencer på et cv
Gennemse alle
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies