1. Eksempler
 2. Google
Skrevet af Paul DruryPaul Drury

Eksempel på ansøgning Google

Brug dette eksempel på en ansøgning om en stilling som Google til at afslutte din jobansøgning og bliv ansat hurtigt – uden frustrationer eller gætter. Dette eksempel på en ansøgning er specifikt designet til stillinger som Google i 2024. Benyt dig af vores eksempelsætninger og professionelle formatering til at downloade den perfekte ansøgning på få minutter.
4.6
Gennemsnitlig vurdering
69 Nogle personer har allerede vurderet det
Eksempel på ansøgning Google
Redigér denne ansøgning

De mange forskellige jobs og stillinger hos tech-giganten Google kan være lige så forvirrende som deres algoritme, men der er en række fællesnævnere. Når alt kommer til alt, er alle disse mennesker nødt til at arbejde sammen for at drive en af verdens mest innovative virksomheder fremad. Din ansøgning om en stilling hos Google er det bedste sted at vise, hvorfor du ville være en god tilføjelse til teamet.

Googles virksomhedsetos og -kultur er legendarisk, og selvom det er svært i et cv at formidle, at netop du er den "rette" kandidat til en given stilling, er ansøgningens frie form perfekt til at vise ansættelsesteamet, at du er en af dem. Selvom ansøgningen skal fokusere på din specifikke egnethed til jobbet, giver ansøgningen dig også mulighed for at fremhæve nogle af de bredere "T-formede" erfaringer, som du tror kan blive værdsat. Når du værdsætter bredden af færdigheder hos folk omkring dig, åbnes der ofte op for flere nye muligheder end du tror.

Kort sagt viser dette eksempel på en ansøgning om et job hos Google, hvordan du skaber din historie og fokuserer på de aspekter, du gerne vil have frem i en jobsamtale. I en organisation, der består af mange dygtige og højt begavede individer (som tilsammen udgør et sammenhængende team), er ansættelseschefen nødt til at forstå dybden af din individuelle erhvervserfaring for at kunne vurdere, om du passer til teamet. Nogle gange skal man skille sig ud for at passe til en virksomhed.

Uanset hvor detaljeret jobbeskrivelsen er, er det kun ansættelseschefen, der præcist ved, hvad virksomheden leder efter, så brug din Google-ansøgning til at vise, hvem du er. Denne vejledning og vores eksempel på et cv til en stilling hos Google behandler følgende emner:

 • Et overbevisende format baseret på vores eksempel på en ansøgning om et job hos Google
 • Skriv en fængslende indledning, hoveddel og afslutning til ansøgningen
 • Udforsk Google-recruiterens psykologi
 • Fejl der skal undgås i ansøgningen
Statistisk indsigt

Ifølge Glassdoors er Google en af de bedste arbejdspladser. Google modtager over 2 millioner ansøgninger om året. Det er lettere at komme ind på Harvard universitetet end det er at få et job hos Google.

Det bedste format til en ansøgning om et job hos Google

Ansættelsescheferne hos Google har ikke meget tid til at læse ansøgninger. Selvom det kan være fristende at skrive en skør ansøgning for at vise din individualitet, er det i virkeligheden din erhvervserfaring, der beviser det. Din ansøgning om et job hos Google bør derfor følge et standardformat, så læseren ved, hvor vedkommende kan finde bestemte oplysninger.

Der er ikke behov for innovation her. Det skal fremgå af din karrierevej. At forsøge at være innovativ i ansøgningens struktur er det samme som at gøre forsøg på at omdesigne Googles søgemaskine. Hvis noget fungerer, som det skal, bør man ikke forsøge at ændre det.

Dette eksempel på en Google-ansøgning indeholder følgende afsnit:

 • Sidehoved
 • Indledende hilsen
 • Indledning
 • Hoveddel
 • Afsluttende afsnit (afslutning og underskrift)
Eksperttip

Dette eksempel på en ansøgning om et job hos Google og vejledningen indeholder nogle virksomhedsspecifikke tips og tricks, men hvis du gerne vil gå mere i dybden med kunsten at skrive en ansøgning, er vores omfattende eksempel på en ansøgning værd at læse. Der er mange måder at præsentere og fortælle din historie på – så sørg for, at du har overvejet alle nuancerne i hvordan din ansøgning kan blive modtaget.

Vores eksempel på en Google-ansøgning kan være et udgangspunkt for inspiration. Det er nok ikke din historie, men vi håber, at det kan sætte gang i nogle interessante tanker:

Redigerbart eksempel på en ansøgning

Kære fr. Poulsen,

Lige siden jeg vandt en pris for unge forskere i en konkurrence arrangeret af Google, har jeg set frem til en karriere i jeres fantastiske virksomhed. Nu, ti år senere, er klar til at gøre en forskel.

Efter at have taget min kandidatgrad i datavidenskab fra Københavns Universitet og startet min karriere inden for datamodellering, har jeg de første par år arbejdet hos danske myndigheder, hvor jeg var beskæftiget med et digitalt borgerprojekt. Det lærte mig om virkningen af datadrevne konklusioner og psykologien bag beslutningstagning. Jeg vedlægger et af mine whitepapers om informationsdesign, som er blevet citeret over 900 gange i branchepublikationer. Jeg ved, at dette arbejdsområde er vigtigt for mange af jeres forretningsområder, og jeg håber at kunne dykke ned i mit arbejde endnu dybere.

Hos DataTech brugte jeg fire år på at udvikle algoritmer og beslutningsmotorer, der øgede overskuddet med 48 %, fastholdt 31 flere spillere og øge spilletiden med en tredjedel i løbet af de første 90 dage. Det var meget komplekst at analysere data om årsagerne til spillernes engagement med en spillerbase på 18 millioner spillere. Denne kommercielle erfaring var en uvurderlig tilføjelse til mit arbejde i den offentlige sektor.

Mit bidrag til et program i maskinlæring til Danmarks postvæsen resulterede i driftseffektivitet og besparelser på mere end 30 millioner kroner, hvilket sikrede, at virksomhedens enorme ressourcer blev optimeret. Dataene modsagde 40 % af den konventionelle visdom, hvilket krævede indflydelse på de højeste niveauer i organisationen. Vi trumfede de nødvendige ændringer igennem.

Jeg er vant til at gøre rede for mit arbejde og kommunikere med de mest erfarne interessenter og mener, at al dataindsigt er spildt uden deres forståelse. Rebecca Guldhammer anbefalede mig stillingen, og jeg vil meget gerne komme til jobsamtale for at drøfte stillingen.

Med venlig hilsen,

Vilma Nørlund

Forstået!

Sidehoved

Når du ser på eksemplet på en ansøgning, er sidehovedet det første, som fanger dit blik. Google handler om minimalisme og praktisk effekt, så sørg for, at alle de enkle aspekter af din ansøgning er dækket - dit navn og dine kontaktoplysninger skal stå i sidehovedet øverst på siden. Ansættelseschefen vil gerne lære dig at kende som person, så overvej at tilføje links til sociale medier, der viser dit bidrag til branchen.

Google-ansøgningen skal være visuelt slående, så vælg et design, hvor sidehovedet allerede formidler et budskab om professionalisme med et strejf af individualitet. Læserens hjerne er endnu ikke tændt i de første millisekunder, men vedkommende danner sig allerede et indtryk af din ansøgning. Forsikr læseren om, at alle vigtige oplysninger er til stede, så vedkommende er klar til at begynde med at læse hoveddelen af ansøgningen.

Din fulde hjemmeadresse behøver ikke at fremgå af sidehovedet. Du kan nøjes med at oplyse din bopæl. På samme måde behøver du ikke at medtage kontoradressen på Google. Der er jo ingen garanti for, at ansættelseschefen arbejder der. Giv din historie så meget plads som muligt i ansøgningen.

Eksperttip

En ansøgningsskabelon kan hjælpe dig med at præsentere et moderne og slebent professionelt image uden at du skal bruge timevis på at rode med grafisk designsoftware.

Formålet med sidehovedet: At gøre de grundlæggende krav til din ansøgning synlige. Du ønsker ikke, at læseren skal arbejde sig gennem ansøgningen i håb om, at du har medtaget dine kontaktoplysninger et eller andet sted. Ansættelseschefen skal koncentrere sig om din historie!

Indledende hilsen

Den indledende hilsen i ansøgningen er den måde, du henvender dig til den person på, der skal læse ansøgningen. Google er en af verdens bedste virksomheder, og de ved alt. Jo, det gør de virkelig. Så når du henvender dig til den rekrutteringsansvarlige, skal du aldrig skrive “Til rette vedkommende”. Foretag din research og gør alt, hvad du kan, for at finde ud af, hvem der vil læse ansøgningen. Jo sværere det er at finde ud af det, jo mere sandsynligt er det, at folk ikke gør det, og jo mere vil du skille dig ud fra andre. Selvfølgelig vil det være katastrofalt at tage fejl, så dobbelttjek navnet.

Alle kan lide at blive kaldt ved deres navn, og det er en varm og personlig start på Google-ansøgningen. Er det en mand eller kvinde? Dr. eller professor? Stil spørgsmålet. Ring om nødvendigt til virksomheden for at finde ud af det.

Formålet med den indledende hilsen: At vise, at du kan foretage research og vælge den rigtige hilsen.

Indledning

Indledningen til ansøgningen i eksemplet viser, hvor vigtige de første par linjer i en ansøgning er. Fik du en fornemmelse af, at der var mere at komme efter? Virkede introduktionen relevant for stillingen? Var der en fornemmelse af, at ansøgeren havde et brændende ønske om at blive en del af Google?

Hvad er den vigtigste grund til, at Google bør overveje din ansøgning? Er der et aspekt af din historie, som du gerne vil fokusere på under jobsamtalen? Hvordan kan du skille dig ud fra de andre i et hav af fremragende kandidater? Det er spørgsmål, som et godt eksempel på en ansøgning om en stilling hos Google bør forsøge at besvare.

Hvis du ønsker, at ansættelseschefen hos Google husker din ansøgning, når vedkommende inviterer dig til jobsamtale, skal du nævne det i de første par linjer. Det skader ikke at bakke dine resultater op med tal, men hvis du vælger at medtage tal, skal du sørge for, at tallene virkelig er imponerende. Der er intet værre end stolt at proklamere noget, når det i grunden slet ikke er så imponerende. Hvis du ikke kan finde nok eksempler, hvor du brillerer, skal du måske sigte lidt lavere.

Formålet med indledningen: At vække ansættelseschefens interesse med en del af din historie, som får dig til at skille dig ud fra de andre kandidater.

Eksempel på en redigerbar indledning

Kære fr. Poulsen,

Lige siden jeg vandt en pris for unge forskere i en konkurrence arrangeret af Google, har jeg set frem til en karriere i jeres fantastiske virksomhed. Nu, ti år senere, er klar til at gøre en forskel.

Forstået!

Hoveddel

Google handler om data. Uanset hvilken stilling eller afdeling du arbejder i, bør hoveddelen af ansøgningen også indeholde resultater fra din karriere, der bakkes op af tal og sættes ind i en kontekst i forhold til deres omfang. Google er vant til store tal, men hvis dine konkurrenter også har store tal, så handler det om relative præstationer. Hvordan kan du (uden tvivl) bevise, at du er den bedste på dit fagområde?

Undersøg “googliness”. Ja, det er faktisk et rigtigt ord. De 3-4 afsnit i din Google-ansøgning skal fremstå, som om du allerede er en af dem. Eksemplet på ansøgningen giver én tilgang, men alle er forskellige. Tænk på de krav, du kommer til at stå over for hver dag i din fremtidige stilling, og brug din tidligere erhvervserfaring til at vise, at du vil trives. Hvis du indtager holdningen “Hej, det er mig, tag mig eller lad være”, er det usandsynligt, at du får et tilbagekald. Google vil gerne vide, at du grundigt har tænkt over, om du passer godt til virksomhedens kultur.

Da det er umuligt at fortælle om alle dine resultater i et par afsnit, skal du sørge for at give lige præcis nok detaljer om hvert enkelt resultat for at gøre læseren nysgerrig efter mere. Hvad var usædvanligt ved den måde, du greb til et bestemt projekt an på? Hvad gjorde du anderledes end andre for at opnå en fordel? Vis, hvordan din personlighed gjorde en forskel for resultaterne hos dine kollegaer. Tal både om teamet og dig selv.

Formålet med hoveddelen: Dette er din chance for at nå ud til ansættelseschefen og overbevise vedkommende om at finde ud af mere i en jobsamtale. Vær utrolig selektiv med, hvad du deler - de vil ikke have nogen antydning af, at de muligvis spilder deres tid.

Eksempel på en redigerbar hoveddel

Efter at have taget min kandidatgrad i datavidenskab fra Københavns Universitet og startet min karriere inden for datamodellering, har jeg de første par år arbejdet hos danske myndigheder, hvor jeg var beskæftiget med et digitalt borgerprojekt. Det lærte mig om virkningen af datadrevne konklusioner og psykologien bag beslutningstagning. Jeg vedlægger et af mine whitepapers om informationsdesign, som er blevet citeret over 900 gange i branchepublikationer. Jeg ved, at dette arbejdsområde er vigtigt for mange af jeres forretningsområder, og jeg håber at kunne dykke ned i mit arbejde endnu dybere.

Hos DataTech brugte jeg fire år på at udvikle algoritmer og beslutningsmotorer, der øgede overskuddet med 48 %, fastholdt 31 flere spillere og øge spilletiden med en tredjedel i løbet af de første 90 dage. Det var meget komplekst at analysere data om årsagerne til spillernes engagement med en spillerbase på 18 millioner spillere. Denne kommercielle erfaring var en uvurderlig tilføjelse til mit arbejde i den offentlige sektor.

Mit bidrag til et program i maskinlæring til Danmarks postvæsen resulterede i driftseffektivitet og besparelser på mere end 30 millioner kroner, hvilket sikrede, at virksomhedens enorme ressourcer blev optimeret. Dataene modsagde 40 % af den konventionelle visdom, hvilket krævede indflydelse på de højeste niveauer i organisationen. Vi trumfede de nødvendige ændringer igennem.

Forstået!

Sådan afslutter du ansøgningen (afslutning og underskrift)

Folk, der arbejder hos Google, er overbeviste om deres evne til at gøre en forskel, så i afslutningen af en ansøgning om et job hos Google bør du ikke tøve med at give en sidste påmindelse om, hvorfor netop du fortjener at blive ansat. Fortæl ansættelseschefen, hvor meget du ønsker at få stillingen, og antyd, at du ville være glad for at få mulighed for at komme til jobsamtale.

Vælg en passende formel sætning som afsluttende hilsen, f.eks. “Med venlig hilsen”, og vent så på invitationen til jobsamtale.

Formålet med afslutningen: At afslutte med en selvsikker opfordring til handling uden at virke arrogant.

Eksempel på en redigerbar afslutning og underskrift

Jeg er vant til at gøre rede for mit arbejde og kommunikere med de mest erfarne interessenter og mener, at al dataindsigt er spildt uden deres forståelse. Rebecca Guldhammer anbefalede mig stillingen, og jeg vil meget gerne komme til jobsamtale for at drøfte stillingen.

Med venlig hilsen,

Vilma Nørlund

Forstået!

Fejl der skal undgås i ansøgningen

Øje for detalje er afgørende for ethvert job, men når du søger job hos en af verdens mest eftertragtede virksomheder, kan det virkeligt betale sig at undgå fejl i ansøgningen. Det er ikke utænkeligt, at ATS-softwaren vil bedømme dig baseret på kvaliteten af din tekst, så vær forsigtig.

Følgende fejl er mere almindelige, end du måske tror:

 • Grammatik- og stavefejl: Det er aldrig spild af tid at bede nogen om at tjekke grammatikken og stavningen i ansøgningen. Alternativt kan en online-tjeneste som f.eks. HIX.AI bruges til at finde småfejl, som du måske overser i begejstringen.
 • Passende sprog: Det er vigtigt at skrive din Google-ansøgning i et sprog, der passer til den stilling, du søger. Hvis du er ingeniør, skal du sørge for, at sproget ikke er for beskrivende, men hvis du arbejder inden for HR, skal sproget være varmt og venligt.
 • Generelle eksempler: Det er indlysende, men selv hvis du søger en stilling på begynderniveau hos Google, bør ingen af dine ansøgninger være generiske, uanset hvor imponerende sætningen lyder. Det er din ansøgning, så sørg for, at den handler om dig.
Eksperttip

Find så mange oplysninger, du kan, på nettet. Google dem.

Begynd med at tjekke, hvor de foreslår at læse. Se Googles virksomheds- og team-sider. Tag en kop kaffe, og sæt dig foran YouTube. Abonnér på bloggen, og forstå, hvordan Google tager sig af deres medarbejdere. Du vil kun forstå, om du er den rette kandidat (eller ej) til stillingen, hvis du foretager din research og er ærlig over for dig selv.

Vigtige punkter

 1. Brug ekstra tid på at gøre din Google-ansøgning personlig – det er absolut ikke nok bare at kopiere, hvad du har gjort for andre virksomheder.
 2. Medtag de nødvendige oplysninger i sidehovedet øverst på ansøgningen, og vælg et rent format.
 3. Sørg for, at hvert ord i hoveddelen af ansøgningen er relevant for stillingen. Enhver antydning af kopieret tekst eller irrelevans får læseren til at fortsætte med næste ansøgning.
 4. Læs korrektur på din ansøgning, brug et passende sprog, og vælg imponerende eksempler.

Vi håber, at denne vejledning og vores ressourcer har hjulpet dig med at forberede dig til din næste stilling. Du kan få flere tips ved at se på vores eksempler på cv’er og ansøgninger. Der er over 200 at vælge imellem.

Skriv din ansøgning på få minutter
Skriv din ansøgning på få minutter
Skil dig ud, og bliv hyret hurtigere med vores store udvalg af gratis professionelle ansøgningsskabeloner, der er designet af eksperter for at få den perfekte stilling.
Opret ansøgning

Gratis professionelt designede skabeloner

Med over 10 millioner cv'er og ansøgninger, som vores brugere har oprettet, er CV.dk den førende online karrierebygger, der sørger for, at du bliver inviteret til jobsamtale.
4 ud af 5
baseret på 1.542 anmeldelser på Trustpilot
Brug denne skabelonStockholm cover_letter template
Stockholm
1.400.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonNew York cover_letter template
New York
450.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonWien cover_letter template
Wien
120.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSydney cover_letter template
Sydney
160.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLondon cover_letter template
London
290.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonDublin cover_letter template
Dublin
250.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMoskva cover_letter template
Moskva
63.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
160.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMadrid cover_letter template
Madrid
150.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSantiago cover_letter template
Santiago
140.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSingapore cover_letter template
Singapore
53.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonOslo cover_letter template
Oslo
57.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonCape Town cover_letter template
Cape Town
7.900 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonParis cover_letter template
Paris
36.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBerlin cover_letter template
Berlin
94.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonGeneve cover_letter template
Geneve
3.400 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonVancouver cover_letter template
Vancouver
46.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonTokyo cover_letter template
Tokyo
62.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMilano cover_letter template
Milano
51.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLissabon

 cover_letter template
Lissabon
30.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBarcelona cover_letter template
Barcelona
29.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonKøbenhavn cover_letter template
København
23.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonChicago cover_letter template
Chicago
20.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRio cover_letter template
Rio
29.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRom cover_letter template
Rom
5.700 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBoston cover_letter template
Boston
18.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonToronto cover_letter template
Toronto
110.000 personer valgte denne skabelon
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies