1. Eksempler
  2. Søfolk
Skrevet af Paul DruryPaul Drury

Eksempel på ansøgning Søfolk

Brug dette eksempel på en ansøgning om en stilling som Søfolk til at afslutte din jobansøgning og bliv ansat hurtigt – uden frustrationer eller gætter. Dette eksempel på en ansøgning er specifikt designet til stillinger som Søfolk i 2024. Benyt dig af vores eksempelsætninger og professionelle formatering til at downloade den perfekte ansøgning på få minutter.
4.3
Gennemsnitlig vurdering
63 Nogle personer har allerede vurderet det
Eksempel på ansøgning Søfolk
Redigér denne ansøgning

Det bedste format til en ansøgning om en stilling som sømand

Alle sømænd har masser af historier at fortælle. Men hvordan skal en ansøgning til søfolk opbygges, og hvilke historier skal man fortælle i hvilke af ansøgningens dele? Alle historier skal starte overbevisende, have en spændende midterdel og en mindeværdig afslutning. Det samme gælder for ansøgningen til en stilling som sømand. Derfor er ansøgningens opbygning den samme for de fleste stillinger.

  • Sidehoved
  • Indledende hilsen
  • Indledning
  • Midterafsnittene (ansøgningens brødtekst)
  • Afslutning og underskrift
Eksempel på en ansøgning, der kan tilpasses

Kære Jørn Wallin,

Arbejdet som fysisk stærk og dygtig sømand i en krabbefiskerflåde i de sidste seks år har lært mig alt, hvad man skal vide om betjening og vedligeholdelse af udstyr og maskinel på en flåde af fiskekuttere. Arbejdet i Barentshavet var en hård begyndelse på erhvervsfiskeriet og efter min flytning til Canada ved jeg at hummerfiskeri heller ikke er mindre udfordrende. Selvom udstyr og teknikker kan være forskellige, vil organiseringen af et skib og samarbejdet med andre besætningsmedlemmer altid være det samme. Jeg forsøger altid at finde en praktisk og positiv løsning, uanset situationen. Min viden om moderne rigge er uovertruffen; min tidligere kutter var udstyret med den seneste teknologi, og jeg var det besætningsmedlem, der fik som opgave uden for sæsonen at gå til udstillinger for at forstå, hvordan vi ellers kunne forbedre driften. Et nyt sonarsystem, som jeg foreslog, var delvist ansvarligt for en volumenstigning på 34 % i sæsonen, og nyt sikkerhedsudstyr resulterede i 85 % færre mindre ulykker og skader. Hvad angår støtte til skibsføreren, kan jeg meddele, at jeg har erfaring med navigation og styring af en 60-70 fods fiskekutter og er i besiddelse af alle påkrævede licenser. Jeg plejede at overtage navigationen i de mørke timer. Det er vigtigt at være årvågen og tage velovervejede beslutninger, når man sejler ad en travl sejlrute. Jeg er et pålideligt og pligtopfyldende besætningsmedlem. Jeg mener, at besætningsmedlemmerne skal godt passe sammen. Derfor vil jeg, ud over en eventuel jobsamtale, gerne tilbringe en dag eller to med din besætning for at se, om der er et grundlag for et frugtbart samarbejde.

Med venlig hilsen, 

Valdemar Sabroe

Forstået!

Sidehovedet

Enhver kaptajn sætter effektivitet og enkelhed øverst på sin liste over prioriteter. Derfor skal ansøgningen om en stilling som sømand kun indeholde det absolut nødvendige, uden dikkedarer. Løjerlig grafik og et grelt farveskema skal undgås under alle omstændigheder.

Ansøgningens sidehoved skal indeholde ansøgerens kontaktoplysninger - ansøgerens fulde navn, e-mailadressen og eventuelt vedkommendes profil på de sociale medier (for at vise vedkommendes passion for fiskeri). Hvis disse oplysninger mangler, spekulerer ansættelseschefen måske på, hvad ansøgeren har at skjule. Når personlighed betyder så meget, hvorfor er ansøgeren så tilbageholdende, når det gælder om at blive tjekket ordentligt?

Gør det let for andre at kontakte dig. Hvis sidehovedet indeholder alle de nødvendige oplysninger, kan læseren mentalt hurtigt gå videre til vigtigere aspekter ved ansøgningen: din erfaring og historie. Lad være med at bruge en mærkelig e-mailadresse; [email protected] kunne være en antydning om at du ikke tager dit job alvorligt. Brug en privat e-mailadresse med dit navn og en almindelig udbyder.

Indledende hilsen

En sømands ansøgning behøver ikke at være overdrevent formel, da skrivning ikke er det vigtigste krav, der stilles til en sømands arbejdsopgaver, men ikke desto mindre skal ansøgeren hilse korrekt på sin potentielle chef. Det regnes til almindelig høflighed at skrive navnet korrekt, så tjek og dobbelttjek jobbeskrivelsen. Hvis du ikke ved navnet på chefen, kan det ikke skade lige at ringe til virksomheden, og du kan endda få mulighed for at få lidt mere at vide om stillingen eller virksomhedskulturen.

Indledning

Indledningen til ansøgningen om en stilling som sømand bør vise, at du forstår de specifikke jobkrav, samt hvordan din tidligere erhvervserfaring viser, at du er den rette kandidat til stillingen. Vær specifik, kom med eksempler og vis personlighed.

Det er en god idé at starte ansøgningen med at påvise, at du (i forskellige sammenhænge) har mange års erfaring med samarbejde med andre, fordi holdarbejde er et vigtigt krav til en sømand. Din arbejdsgiver er nemlig ikke ude efter en ensom ulv. En indledning, der afbilder dig i centrum for et velfungerende hold, er en god måde at begynde på.

Eksempel på en indledning, der kan tilpasses

Arbejdet som fysisk stærk og dygtig sømand i en krabbefiskerflåde i de sidste seks år har lært mig alt, hvad man skal vide om betjening og vedligeholdelse af udstyr og maskinel på en flåde af fiskekuttere.

Forstået!

Midterdel (brødtekst)

I midterdelen af ansøgningen kan du uddybe din erfaring og fortælle nogle historier, der både passer til den pågældende stilling og hjælper dig med at skille dig ud fra andre konkurrenter. Hvis historierne ikke er relevante, tages der ikke hensyn til dem. Hvis historierne har stor lighed med mange andres, forsvinder de i al ubemærkethed.

Gå ikke i fælden ved blot af gentage jobbeskrivelsen i ansøgningen. Midterdelen af ansøgningen bør trække læseren ind i historien og gør rede for, hvordan netop du kan gøre en betydelig forskel med dit arbejde på fartøjet. Som nævnt tidligere, er dine besætningsmedlemmers sikkerhed og velvære ikke kun afhængigt af, hvordan du gør tingene på, men også hvad du gør. Placér det, du fortæller, i en kontekst, og kvantificér dine resultater, hvor det er muligt.

Eksempel på en hovedtekst, der kan tilpasses

Arbejdet i Barentshavet var en hård begyndelse på erhvervsfiskeriet og efter min flytning til Canada ved jeg at hummerfiskeri heller ikke er mindre udfordrende. Selvom udstyr og teknikker kan være forskellige, vil organiseringen af et skib og samarbejdet med andre besætningsmedlemmer altid være det samme. Jeg forsøger altid at finde en praktisk og positiv løsning, uanset situationen.

Min viden om moderne rigge er uovertruffen; min tidligere kutter var udstyret med den seneste teknologi, og jeg var det besætningsmedlem, der fik som opgave uden for sæsonen at gå til udstillinger for at forstå, hvordan vi ellers kunne forbedre driften. Et nyt sonarsystem, som jeg foreslog, var delvist ansvarligt for en volumenstigning på 34 % i sæsonen, og nyt sikkerhedsudstyr resulterede i 85 % færre mindre ulykker og skader.

Hvad angår støtte til skibsføreren, kan jeg meddele, at jeg har erfaring med navigation og styring af en 60-70 fods fiskekutter og er i besiddelse af alle påkrævede licenser. Jeg plejede at overtage navigationen i de mørke timer. Det er vigtigt at være årvågen og tage velovervejede beslutninger, når man sejler ad en travl sejlrute. Jeg er et pålideligt og pligtopfyldende besætningsmedlem.

Forstået!

Sådan afsluttes ansøgningen (afslutning og underskrift)

Det vigtigste, en kaptajn leder efter i en sømand, er en person, som skibsføreren kan samarbejde godt med og som er medgørlig. Når du tilbringer mange timer til søs, vil du lede efter en åndsfælle. Ansøgningens afslutning bør give et sidste indblik i din personlighed, før en potentiel chef beslutter sig for at invitere dig til jobsamtale.

Forhåbentligt har dit cv og din ansøgning nu fuldført deres arbejde, så ansøgningens sidste linjer bør slutte med en overbevisende og positiv bemærkning. Bed høfligt om en jobsamtale, og undgå at være anmassende. Hvis din ansøgning matcher med kravene i jobbeskrivelsen, er der ikke noget galt i at sige, at du ser frem til et eventuelt møde for at få mere at vide om stillingen.

Eksempel på en afslutning, der kan tilpasses

Jeg mener, at besætningsmedlemmerne skal godt passe sammen. Derfor vil jeg, ud over en eventuel jobsamtale, gerne tilbringe en dag eller to med din besætning for at se, om der er et grundlag for et frugtbart samarbejde.

Med venlig hilsen, 

Valdemar Sabroe

Forstået!
Skriv din ansøgning på få minutter
Skriv din ansøgning på få minutter
Skil dig ud, og bliv hyret hurtigere med vores store udvalg af gratis professionelle ansøgningsskabeloner, der er designet af eksperter for at få den perfekte stilling.
Opret ansøgning
Skriv din ansøgning på få minutter
Skriv din ansøgning på få minutter
Skil dig ud, og bliv hyret hurtigere med vores store udvalg af gratis professionelle ansøgningsskabeloner, der er designet af eksperter for at få den perfekte stilling.
Opret ansøgning

Gratis professionelt designede skabeloner

Med over 10 millioner cv'er og ansøgninger, som vores brugere har oprettet, er CV.dk den førende online karrierebygger, der sørger for, at du bliver inviteret til jobsamtale.
4 ud af 5
baseret på 1.510 anmeldelser på Trustpilot
Brug denne skabelonStockholm cover_letter template
Stockholm
1.300.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonNew York cover_letter template
New York
410.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonWien cover_letter template
Wien
110.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSydney cover_letter template
Sydney
140.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLondon cover_letter template
London
250.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonDublin cover_letter template
Dublin
220.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMoskva cover_letter template
Moskva
57.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
140.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMadrid cover_letter template
Madrid
140.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSantiago cover_letter template
Santiago
130.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSingapore cover_letter template
Singapore
48.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonOslo cover_letter template
Oslo
52.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonCape Town cover_letter template
Cape Town
7.100 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonParis cover_letter template
Paris
32.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBerlin cover_letter template
Berlin
86.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonGeneve cover_letter template
Geneve
3.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonVancouver cover_letter template
Vancouver
42.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonTokyo cover_letter template
Tokyo
57.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMilano cover_letter template
Milano
48.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLissabon

 cover_letter template
Lissabon
26.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBarcelona cover_letter template
Barcelona
27.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonKøbenhavn cover_letter template
København
21.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonChicago cover_letter template
Chicago
18.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRio cover_letter template
Rio
26.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRom cover_letter template
Rom
5.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBoston cover_letter template
Boston
16.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonToronto cover_letter template
Toronto
95.000 personer valgte denne skabelon
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies