1. Eksempler
 2. Fritidspædagog
Skrevet af Susan ShorSusan Shor

Eksempel på ansøgning Fritidspædagog

Brug dette eksempel på en ansøgning om en stilling som Fritidspædagog til at afslutte din jobansøgning og bliv ansat hurtigt – uden frustrationer eller gætter. Dette eksempel på en ansøgning er specifikt designet til stillinger som Fritidspædagog i 2024. Benyt dig af vores eksempelsætninger og professionelle formatering til at downloade den perfekte ansøgning på få minutter.
4.0
Gennemsnitlig vurdering
31 Nogle personer har allerede vurderet det
Eksempel på ansøgning Fritidspædagog
Redigér denne ansøgning

Det bedste format til en ansøgning om et job som fritidspædagog

Jobansøgninger overholder for det meste et standardformat og en ansøgning om et job som fritidspædagog er ingen undtagelse. Personligheden kommer med detaljerne. Men før du starter på at argumentere for din sag, bør du forstå ansøgningens opbygning.

En ansøgning om et job som fritidspædagog bør indeholde følgende elementer:

 • Toptekst
 • Indledende hilsen
 • Indledning
 • Midterafsnittene (ansøgningens brødtekst)
 • Afsluttende afsnit (afslutning og opfordring til handling)

Generelt bør din ansøgning beskrive, hvordan du giver dig i kast med dit job som fritidspædagog, og hvad der gør dig til noget særligt. Selvsagt elsker du børn! Men kan du give en god beskrivelse af et barn, du har arbejdet med, jeres forhold, og hvordan du hjalp barnet? Balancen kommer ind, når du også beskriver, hvordan du overholder etiske og sikkerhedsmæssige retningslinjer i dit daglige arbejde. I slutningen af dette afsnit finder du et eksempel på en ansøgning om et job som fritidspædagog, som kan hjælpe dig med at forstå, hvad der menes med denne balance.

Brug dette eksempel på en ansøgning som inspiration til din ansøgning.

Eksempel på en ansøgning, der kan tilpasses

Kære fr. Poulsen,

Efter i de sidste fem år at have arbejdet på deltid for en række velgørenhedsorganisationer, har min erfaring med at arbejde med samspilsramte unge fra den indre by medført, at jeg ønsker at blive fuldtidsansat i en organisation. En stilling som ungdomsarbejder i Københavns største velgørenhedsorganisation for unge ville være et fantastisk sted til at fortsætte mit arbejde med unge.

Efter en uddannelse i børnepsykologi fra Københavns Universitet fulgte jeg straks specialkurser i forebyggelse af stofmisbrug blandt unge og understøttelse af mental sundhed hos unge. Mange af de unge, jeg har arbejdet med, kom fra meget små kår og de fortjener at have folk omkring sig, som kan vejlede dem med både akademisk viden og praktisk erfaring.

Jeg mener, at min baggrund inden for sport og musik har hjulpet mig med at knytte bånd til den yngre mandlige befolkning og jeg har været glad for at se, at mange af dem har fået en læreplads eller midlertidig beskæftigelse, er kommet på afvænning for forskellige former for misbrug og som regel har udviklet sig til selvstændige voksne. Det arbejde, som velgørenhedsorganisationen “Anden chance” udfører, redder virkeligt liv og jeg håber at kunne yde mit bidrag til jeres arbejde.

Jeg har været ansvarlig for gennemførelsen og udviklingen af forskellige ungdomstjenester, koordinering af uddannelsesarrangementer, opsøgende vejledningsprogrammer og rådgivning. Jeg har oplevet effekten af en-til-en interventioner på første hånd. Derfor er jeg selv gået i gang med en kompetencegivende uddannelse til socialrådgiver. Der er kun få problemer, som ikke kan løses, når man møder dem med empati og et videbegærligt sind.

Jeg tror på vigtigheden af nøjagtig journalføring. I betragtning af det høje antal børn og unge, som vi hjælper med vores omsorg, har det været vigtigt at dokumentere og følge op på deres rejse for at kunne måle og justere, hvor vi bedst kan hjælpe dem fremover.

Jeg ser frem til at få mulighed for en jobsamtale, hvor jeg kan få mere at vide om jeres organisation.

Med venlig hilsen,

Pelle Troelsen

Forstået!

Toptekst

Ansøgningens toptekst er en iøjnefaldende måde at meddele, hvem du er og hvordan ansættelseschefer kan kontakte dig. Topteksten bør indeholde dit navn, din e-mailadresse og dit telefonnummer. Det lyder ret kedeligt, ikke også? Men fokusér på målet: Gør det så nemt som muligt for ansættelseschefen at planlægge jobsamtalen uden at skulle gennemsøge resten af din ansøgning.

Vær konsekvent i dit cv og din ansøgning. Det betyder, at du skal vælge samme layout til cv’et og ansøgningen, så det er tydeligt, at dokumenterne hører sammen. Det hjælper ikke kun, hvis udskrevne kopier af din ansøgning bliver adskilt, når de går fra hånd til hånd, men heraf vil det også fremgå, at du er velorganiseret og professionel.

Formålet med topteksten: At bruge et iøjnefaldende, men stilrent design for at præsentere dine kontaktoplysninger for ansættelseschefen.

Indledende hilsen

Vi ved, at fritidspædagoger kan være ansat i uformelle arbejdsmiljøer, men det betyder dog ikke, at du nødvendigvis skal begynde på din ansøgning i denne uformelle stil.  Nogle få ord kan gøre et varigt indtryk, så sørg for at bruge de rette ord i den indledende hilsen.

I alle tilfælde er det bedst at henvende sig til folk personligt. Hvis du ikke kan finde navnet på ansættelseschefen eller hvis ansøgningen skal sendes til et ansættelsesudvalg, kan du bruge “Kære [arbejdsgiverens navn] eller ansættelsesudvalg”. Karrierecoach og forfatter Martin Yate foreslår flere forskellige måder at henvende sig til ansættelseschefen på i din ansøgning om en stilling som fritidspædagog, og alle begynder med “Kære”, ligesom vores eksempel på en ansøgning ovenfor. Undlad under alle omstændigheder at bruge den gammeldags og unaturlige formulering “Til rette vedkommende.” 

Her er fem måder, hvorpå du kan finde ud af, hvem du skal stile din ansøgning til:

 1. Undersøg virksomhedens hjemmeside
 2. Ring til virksomheden (og spørg, hvordan navnet på vedkommende persons navn skrives korrekt)
 3. Søg online på LinkedIn eller et websted i branchen
 4. Læs stillingsopslaget for at se, om det indeholder kontaktoplysninger
 5. Undersøg, hvem du vil rapportere til, og brug navnet på denne person.

Formålet med den indledende hilsen: At betragte det som et skriftligt håndtryk og et smil. Du vil gerne lyde venlig og indbydende og få ansættelseschefen til at føle sig veltilpas.

Indledning

Husk på dine første møder med de børn og unger, du arbejder med. Denne introduktion kan gøre en stor forskel på begge sider. Den kan få dig til at blive ivrig efter at arbejde med en ny person, skabe en forhindring, der skal overvindes, eller få dig til at trække på skuldrene. Du har kun få sekunder til at få ansættelseschefen til at ville høre mere om dig. Det er grunden til at indledningen er så vigtig.

Du har hverken plads eller tid at spilde, så jobvindende ansøgninger går straks i gang med at fortælle, hvorfor jobansøgeren er den bedste kandidat til jobbet. Hvad er det ved dit forhold til unge, der adskiller dig fra andre? Hvordan bruger du dine kommunikationsevner til at få nervøse forældre til at føle sig trygge og ærligt tale med dem om deres barn? Hvad gør du, når relationerne er vanskelige?

Præsentér dig som en selvsikker og kompetent person, der kan klare både vanskelige og daglige situationer i det miljø, du gerne vil arbejde i. Når du skriver din ansøgning om en stilling som fritidspædagog, er det ikke tiden til at være beskeden. Beskriv dine talenter med stærke handlingsord og tillægsord. Overvej at spørge nuværende kolleger og venner, hvordan de ser dig, og medtag deres indtryk af dig i din ansøgning, eller se indledningen i vores eksempel på en ansøgning nedenfor.

Formålet med indledningen: At tage sigte på det specifikke job ved at formulere et stærkt budskab om, hvordan du vil løfte organisationen op på et højere niveau. Gør ansættelseschefen nysgerrig efter mere information.

Eksempel på indledning, der kan tilpasses

Kære fr. Poulsen,

Efter i de sidste fem år at have arbejdet på deltid for en række velgørenhedsorganisationer, har min erfaring med at arbejde med samspilsramte unge fra den indre by medført, at jeg ønsker at blive fuldtidsansat i en organisation. En stilling som ungdomsarbejder i Københavns største velgørenhedsorganisation for unge ville være et fantastisk sted til at fortsætte mit arbejde med unge.

Forstået!

Midterdel (brødtekst)

Midterdelen af ansøgningen fremhæver de bedste dele af dit cv og tilføjer detaljer. Det frarådes at opremse alle job og hvert eneste ansvarsområde, du har haft. I stedet kaster du lys over dine succeser. Du har kun et par afsnit, så brug data og et beskrivende sprog. Du kan bruge punktopstillinger, hvis du gerne vil fokusere på vigtige succeser og kvantificerbare resultater.

Prøv at bruge et sprog, der giver udtryk for din entusiasme, der er et vigtigt personlighedstræk i din branche. Men husk på, at dit job kræver meget mere end at have det sjovt med børn. Glem ikke det tidsrøvende papirarbejde og de sikkerhedsprocedurer, du kender. Det er fantastiske emner, der kan præsenteres i punktopstillinger.

Sørg for at nævne de elementer, der er anført i jobbeskrivelsen, på samme måde som du gør i cv’et. Det er fantastisk, hvis du arbejdede et år som fodboldtræner, men hvis du leder efter en stilling på et socialrådgivningsbureau, skal du relatere din erfaring til de færdigheder og kompetencer, der kræves der.

Hvis du kender arbejdskulturen på din fremtidige arbejdsplads, så fortsæt og skriv i en passende stil. I tvivlstilfælde er det altid bedre at vælge en mere formel tone.  

Se midterdelen af vores eksempel på en ansøgning. 

Eksempel på midterdel, som kan tilpasses

Efter en uddannelse i børnepsykologi fra Københavns Universitet fulgte jeg straks specialkurser i forebyggelse af stofmisbrug blandt unge og understøttelse af mental sundhed hos unge. Mange af de unge, jeg har arbejdet med, kom fra meget små kår og de fortjener at have folk omkring sig, som kan vejlede dem med både akademisk viden og praktisk erfaring.

Jeg mener, at min baggrund inden for sport og musik har hjulpet mig med at knytte bånd til den yngre mandlige befolkning og jeg har været glad for at se, at mange af dem har fået en læreplads eller midlertidig beskæftigelse, er kommet på afvænning for forskellige former for misbrug og som regel har udviklet sig til selvstændige voksne. Det arbejde, som velgørenhedsorganisationen “Anden chance” udfører, redder virkeligt liv og jeg håber at kunne yde mit bidrag til jeres arbejde.

Jeg har været ansvarlig for gennemførelsen og udviklingen af forskellige ungdomstjenester, koordinering af uddannelsesarrangementer, opsøgende vejledningsprogrammer og rådgivning. Jeg har oplevet effekten af en-til-en interventioner på første hånd. Derfor er jeg selv gået i gang med en kompetencegivende uddannelse til socialrådgiver. Der er kun få problemer, som ikke kan løses, når man møder dem med empati og et videbegærligt sind.

Jeg tror på vigtigheden af nøjagtig journalføring. I betragtning af det høje antal børn og unge, som vi hjælper med vores omsorg, har det været vigtigt at dokumentere og følge op på deres rejse for at kunne måle og justere, hvor vi bedst kan hjælpe dem fremover.

Forstået!

Sådan afslutter du en ansøgning om en stilling som fritidspædagog (afslutning og underskrift)

Du har i detaljer forklaret ansættelseschefen, hvorfor du er den bedste kandidat til stillingen. Men du er endnu ikke helt færdig.  Det bør fremgå af afslutningen, at du meget gerne vil have jobbet. Så gentag dine bedste kvaliteter og åbn døren til en jobsamtale.  I de sidste to sætninger bør du også gentage, hvorfor du meget gerne vil have jobbet. 

I afslutningen bør du også efterlade en lille detalje, som du kan uddybe under jobsamtalen. Har du haft en god oplevelse med en fritidspædagog, da du var barn? Har du haft en mentor, som har givet dig en læring, som du har taget til dig? Du må gerne blive lidt personlig her. Hvis ansættelseschefen er nået så langt, er vedkommende interesseret i dig, og den lille ekstra ting kan være den anekdote, der får dem til at gribe telefonen.

Afslut ansøgningen med “en opfordring til handling” eller en påmindelse om, at du er ivrig efter at komme til jobsamtale. Se, hvordan der i eksemplet på en ansøgning nedenfor foreslås en jobsamtale uden at virke påtrængende.

Formålet med denne del: Respektfuldt at anmode om en jobsamtale og få ansættelseschefen til at udtænke nogle få spørgsmål, som du kan besvare ved et personligt møde.

Eksempel på afslutning og underskrift, der kan tilpasses

Jeg ser frem til at få mulighed for en jobsamtale, hvor jeg kan få mere at vide om jeres organisation.

Med venlig hilsen,

Pelle Troelsen

Forstået!
Skriv din ansøgning på få minutter
Skriv din ansøgning på få minutter
Skil dig ud, og bliv hyret hurtigere med vores store udvalg af gratis professionelle ansøgningsskabeloner, der er designet af eksperter for at få den perfekte stilling.
Opret ansøgning

Gratis professionelt designede skabeloner

Med over 10 millioner cv'er og ansøgninger, som vores brugere har oprettet, er CV.dk den førende online karrierebygger, der sørger for, at du bliver inviteret til jobsamtale.
4 ud af 5
baseret på 1.542 anmeldelser på Trustpilot
Brug denne skabelonStockholm cover_letter template
Stockholm
1.400.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonNew York cover_letter template
New York
450.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonWien cover_letter template
Wien
120.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSydney cover_letter template
Sydney
160.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLondon cover_letter template
London
290.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonDublin cover_letter template
Dublin
250.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMoskva cover_letter template
Moskva
63.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
160.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMadrid cover_letter template
Madrid
150.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSantiago cover_letter template
Santiago
140.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSingapore cover_letter template
Singapore
53.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonOslo cover_letter template
Oslo
57.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonCape Town cover_letter template
Cape Town
7.900 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonParis cover_letter template
Paris
36.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBerlin cover_letter template
Berlin
94.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonGeneve cover_letter template
Geneve
3.400 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonVancouver cover_letter template
Vancouver
46.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonTokyo cover_letter template
Tokyo
62.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMilano cover_letter template
Milano
51.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLissabon

 cover_letter template
Lissabon
30.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBarcelona cover_letter template
Barcelona
29.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonKøbenhavn cover_letter template
København
23.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonChicago cover_letter template
Chicago
20.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRio cover_letter template
Rio
29.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRom cover_letter template
Rom
5.700 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBoston cover_letter template
Boston
18.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonToronto cover_letter template
Toronto
110.000 personer valgte denne skabelon
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies