1. Blog
 2. CV
 3. Google Docs cv-skabeloner
Skrevet af Susan ShorSusan Shor

Google Docs cv-skabeloner

11 min læst
Google Docs cv-skabeloner
Grafik udført af:Anna Koroleva
Er du klar til at skrive et cv, der fanger ansættelseschefens opmærksomhed? En Google Docs cv-skabelon kan give dig et forspring i forhold til andre kandidater, der søger samme stilling. Læs videre, så vi hjælper dig med at beslutte, om det er din bedste chance for succes.

Du har praktisk erfaring med at bruge Google Docs og er klar til at søge et nyt job. Selvfølgelig vil du gerne holde dig til det velkendte. 

Men når alt kommer til alt, rejser sig spørgsmålet, om Google virkelig kan gøre dit liv lettere. Overfladisk set synes det ikke at være tilfældet. Når du er klar til at oprette et cv, står Google Docs cv-skabeloner til din rådighed. Du skal blot klikke på menuen “Filer”, flytte musen hen over pilen ved siden af “Ny”, og vente på, at “Skabelongalleri” vises. Vælg derefter den af de fem tilgængelige skabeloner, du synes bedst om, og kom i gang.

Hmmm, men er det virkelig så nemt?

I denne blog besvarer vi dette spørgsmål og gør følgende:

 • Forklare hvorfor du bør bruge en cv-skabelon
 • Gennemgå de forskellige cv-formater
 • Vise eksempler på cv-skabeloner til Google Docs
 • Give råd om tilpasning af Google-skabeloner til dine behov
 • Komme med forslag til yderligere at fremskynde din jobsøgning.

Lad os komme i gang med det samme!

Hvorfor bør jeg bruge en cv-skabelon?

Så hvad er meningen med en cv-skabelon? Grafiske designere og cv-forfattere bliver ikke betalt for ingenting: De er eksperter. Et veldesignet og jobvindende cv slår tonen an for din jobansøgning ved at efterlade et professionelt indtryk, før ansættelseschefen overhovedet begynder at læse cv’et. Der er dusinvis af gratis cv-skabeloner til Google Docs tilgængelige på nettet. 

Medmindre du selv er designer eller en kreativ person, er det ikke værd at bruge masser af tid og kræfter på selv at designe en cv-skabelon. Der skal tages hensyn til mange elementer for at skabe et layout til et cv, herunder:

 • Valg af skrifttyper og skriftstørrelser
 • Velafbalanceret forhold mellem hvidt rum og tekstblokke
 • Justering og afstand mellem afsnit
 • Velovervejet brug af farve og farvevalg.

Takket være skabeloner er du også fri for besværet med at formatere cv’et, så du nemt kan opdatere det til hver ansøgning.

Formater til cv-skabeloner

Ikke to job er ens, og ikke to cv’er er ens, mens cv-formater har meget til fælles. Hvorfor? Fordi du gerne vi sikre dig, at ansættelsescheferne finder det, de leder efter.

Forestil dig, at nogle købmandsforretninger inddeler deres varer i alfabetisk rækkefølge, mens andre grupperer dem efter kategori, og en yderligere forretning sorterer hylderne efter farve. Du ville have svært ved at finde noget, medmindre du kun handler i én forretning. 

Folk på indkøb vil gerne have en struktur, så de kan finde varerne på deres indkøbsliste, og ansættelseschefer vil det samme. Det betyder, at følgende afsnit og overskrifter er almindelige: Profiltekst eller profil, færdigheder og kompetencer, ansættelseshistorik eller erhvervserfaring, uddannelse og eventuelt priser og udmærkelser, kendskab til fremmedsprog, tilhørsforhold til brancheforeninger, publikationer eller projekter.

Her er de mest almindelige cv-formater, og hvornår de skal bruges:

 • Omvendt kronologisk: Dette er det mest gangbare format. Det giver personalechefen et hurtigt overblik over dine tidligere job (fra det nyeste til det ældste) og dine vigtigste kompetencer og færdigheder.
 • Funktionsopdelt: Hvis du har et job, hvor din ekspertise er vigtigere end din erfaring, bør du vælge dette format.
 • Kombineret: Dette format, som også kaldes kombiformat, kombinerer det kronologiske og funktionsopdelte cv ved strategisk at placere færdighedsafsnittet øverst på cv’et eller fremhæver det med en farvet tekstblok.

Nu, hvor du har lært om de forskellige formater, kan du se på nogle Google Docs cv-skabeloner.

Cv-skabelonen “Modern” i Google Docs 

Hvilken cv-skabelon i Google Docs, der er bedst, afhænger af din ansættelseshistorik og dine mål.

Vi starter med denne skabelon, som er det sidste valg i Google Docs, fordi den har et rent og kreativt look samtidig med at den også har et teknisk look, og bruger det kronologiske format, som CV.dk anbefaler til de fleste jobsøgende. 

Bemærk, at denne cv-skabelon hverken indeholder en profiltekst eller et resumé, men den har et særligt afsnit til priser og udmærkelser. Overskrifterne over afsnittene kan ændres og flyttes for at fremhæve forskellige aspekter ved din karriere, men dette kan give anledning til problemer med justeringen.

Vi anbefaler også et færdighedsafsnit, der tiltrækker læserens opmærksomhed. En simpel liste som listen i denne Google Docs cv-skabelon kan nemt overses, fordi den bare er en række af ord, der er adskilt af kommaer.

Google Docs cv-skabelon i serif-stil

Denne cv-skabelon fra Google følger et kombineret format, som giver dig mulighed for at fremhæve de dele af din erhvervserfaring og ekspertise, som er mest relevante for det job, du søger. Den opdeler færdighedsafsnittet og adskiller de enkelte færdigheder og kompetencer, så det er mere sandsynligt, at ansættelseschefen hurtigt kan notere sig alle dine kvalifikationer.

En yderligere fordel ved denne skabelon er, at du kan fremhæve en lang række forskellige kvalifikationer (f.eks. kendskab til flere sprog). Dette er også nyttigt, hvis du har et projektbaseret job (vi anbefaler, at du linker direkte til din portefølje fra dit cv efter en kort beskrivelse af dine projekter) eller mange forskellige færdigheder.

På den anden side skal du have tilstrækkelig viden om, hvordan Google-skabeloner fungerer, hvis du gerne vil ændre mellemrum eller marginerne eller fjerne et af afsnittene i højre kolonne.

Tilpasning af Google Docs cv-skabeloner til dine behov 

Bare fordi du bruger en skabelon, betyder det ikke nødvendigvis, at du ikke kan tilpasse den. At ændre elementer i en gratis cv-skabelon i Google Docs er lige så intuitivt som at bruge Google Docs.

Det er rigtigt, at cv-skabelonen “Coral” bruger farven koralrød til fremhævning, og skabelonen “Modern” bruger grøn, men du behøver ikke at holde dig til det, hvis det ikke matcher din faglige baggrund eller imaget af den virksomhed, du søger job hos.

Det samme gælder for skrifttyper og -størrelser. En advarsel: Ovenfor i denne blog har vi allerede drøftet, hvorfor det er en god idé at bruge skabeloner. Hvis du ændrer flere elementer i skabelonen, betyder det, at du har ændret skabelonens design. Derfor skal du sørge for, at du ikke har ændret det oprindelige look, du blev tiltrukket af, eller den vigtige formatering og justering.

Kom i gang med jobjagten endnu hurtigere

At bruge Google Docs cv-skabeloner giver dig gratis mulighed for at oprette et godt cv, men det indebærer dog også nogle udfordringer. Hvis du ikke har ret meget erfaring med Google Docs og du ikke ved, hvordan man flytter tekst- og billedblokke, kan det være frustrerende. Det sidste, du vil, er at sende et cv, hvor teksten blev skjult, fordi du har ændret kolonnestørrelsen.

Eksperttip

Læs korrektur!

Det er altid en god idé at genlæse dit cv og bruge stave- og grammatikkontrol, før du klikker på Send-tasten. Da Google Docs cv-skabeloner bruger dummy-tekst, vil følgende trin hjælpe dig med at undgå at gå glip af et job, fordi der stadig stå nogle linjer med “lorem ipsum” i cv’et.

Det er også nyttigt, hvis en anden gennemlæser dit cv. Spørg en ven eller kollega om, hvad vedkommende synes om det. 

Selvom en Google Docs cv-skabelon ved første øjekast kan virke som en hurtig måde at sende ansøgninger ud på, tilbyder CV.dk en bedre og nemmere måde. Det hårde arbejde ved at bruge en Google Docs cv-skabelon kommer, når det uundgåelige hænder: Teksten passer ikke helt, kategorierne matcher ikke din faglige profil, eller du kommer til at flytte en tekstboks ved et uheld.

Ændring af formateringen medfører muligheden for at lave fejl, og selv den mindste fejl kan diskvalificere dig i kampen om dit drømmejob. Vores redigerbare skabeloner er integreret i vores cv-bygger. Du skal blot indtaste dine oplysninger, og så klarer cv-byggeren resten. Du kan ændre farven, tilføje et afsnit eller oprette et link til din hjemmeside eller en profil på LinkedIn eller andre sociale medier. 

Cv-byggeren har også en stavekontrolfunktion og den gør det nemt at gemme dit cv som en PDF-fil, og du behøver aldrig at bekymre dig om forkert justerede kolonner eller dummy-tekst.

Ud over det praktiske tilbyder CV.dk også flere muligheder.

Sammenlign cv-skabelonen Vienna i vores “Kreativ”-kategori med cv-skabelonen “Swiss” i Google Docs.

Bemærk, at skabelonen Vienna ikke kun giver dig mulighed for at liste dine færdigheder i en kolonne i margenen, men du kan også vurdere dig selv på hver færdighed. Skabelonen “Swiss” flytter færdighedsafsnittet til toppen af dokumentet for at fremhæve det, men den er ikke designet til at give maksimal effekt. Vi anbefaler på det kraftigste en lodret liste over færdigheder i stedet for en liste i form af enkelte afsnit.

Ud over skabelonen Vienna tilbyder vi en hel kategori af kreative cv-skabeloner, hvoraf der i mange skabeloner er plads til et portrætbillede. CV.dk’s ekspertdesignede skabeloner er inddelt i tre yderligere kategorier: Moderne, Simpel og Professionel

I modsætning til en Google Docs cv-skabelon kan du nemt, med et klik på en knap på hjemmesiden CV.dk, oprette forskellige versioner af dit cv ved hjælp af forskellige skabeloner. Denne funktion giver mulighed for yderligere at skræddersy dit cv til et hvilket som helst job uden at du behøver at genoprette dokumentet.

Uanset hvordan du opretter dit cv, så skal du sørge for, at dette vigtige dokument gengiver dine færdigheder og kompetencer og din faglige baggrund på et højt niveau. 

Vigtige punkter

 • Gratis Google Docs cv-skabeloner kan være en god måde at komme i gang med din ansøgning på.
 • Personalechefer vil gerne have let adgang til dine oplysninger. Derfor bør du vælge cv-formatet med omhu.
 • En Google cv-skabelon er kun et udgangspunkt. Du skal tilpasse den efter dine behov, men vær opmærksom på formateringen.
 • Kontrollér altid dit cv omhyggeligt, før du sender det.
 • Dit cv er det første og måske eneste indtryk, en potentiel arbejdsgiver får af dig. Der kræves førsteklasses værktøjer og skabeloner til at imponere arbejdsgivere med dine kompetencer og kvalifikationer.
 • Hvis du er klar til at skrive et godt og flot cv hurtigt og nemt, så har CV.dk skabeloner og en cv-bygger til at fremskynde din jobjagt og reducere din fejlmargen.
Byg dit CV på 15 minutter
Byg dit CV på 15 minutter
Brug professionelle gennemprøvede CV-skabeloner, som følger de præcise 'CV-regler', arbejdsgivere leder efter.
Opret mit CV
Del denne artikel
Fortsæt med at læse
CV11 min læst
Hvad står cv for?
Hvad står cv for?
Ansøgning7 min læst
Sådan skriver man en ansøgning uden erfaring
Sådan skriver man en ansøgning uden erfaring
Karriere10 min læst
Medarbejdere ønsker ikke at forlade virksomheden
Medarbejdere ønsker ikke at forlade virksomheden
Karriere7 min læst
Hvorfor vil du arbejde her? Dårlige og gode svar på dette vanskelige spørgsmål, som stilles under jobsamtaler.
Hvorfor vil du arbejde her? Dårlige og gode svar på dette vanskelige spørgsmål, som stilles under jobsamtaler.
Gennemse alle
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies