1. Eksempler på cv'er
 2. Kosmetolog
Skrevet af Anna MuckermanAnna Muckerman

Eksempel på cv'er Kosmetolog: Skrivetips

Et gennemprøvet jobspecifikt eksempel på et cv og skrivevejledning for at få dit næste job i 2024. Du kan redigere dette eksempel på et cv til en stilling som Kosmetolog for at få en lynstart og nemt skrive et perfekt cv på få minutter. Du skal blot indtaste dine oplysninger, downloade dit nye cv og begynde på din jobansøgning i dag!
4.5
Gennemsnitlig vurdering
76 Nogle personer har allerede vurderet det
Eksempel på cv'er Kosmetolog: Skrivetips
Redigér dette CV

Kosmetologer arbejder med rådgivning omkring makeup, hudpleje og behandling af krop og ansigt og de sørger for, at deres kunder ser perfekt ud. Du er også klar over, hvor vigtigt udseendet er på en mere overført måde. Førstehåndsindtrykket er altafgørende. Du bør lægge det samme arbejde i at skrive et perfekt cv til en stilling som kosmetolog. Det skal fange læserens opmærksomhed med et velplejet, elegant og professionelt layout og design. Med andre ord skal du skabe et lille kunstværk.

Ansættelseschefen træffer hurtige beslutninger, når han har læst dit cv, på samme måde som en kunde hurtigt beslutter, om vedkommende er tilfreds med sit nye look. Desværre er der ikke ret meget tid til at imponere ansættelseschefen, så du er nødt til at gøre det rigtigt første gang!

Takket vores hjælp vil du skrive et cv, der rammer plet og katapulterer dig ind i ansættelsesprocessens næste fase.

I denne guide i cv-skrivning og de tilsvarende eksempler på cv’er, vil vi behandle følgende emner:

 • Hvad gør en kosmetolog?
 • Hvordan man skriver et cv til en stilling som kosmetolog, inkl. eksperttips og tricks
 • Det bedste format til et cv til en stilling som kosmetolog
 • Forståelse af hvert afsnit i cv'et og hvordan man maksimerer effektiviteten
 • Design og layout - hvordan man gør det rigtigt

Hvad laver en kosmetolog?

Kosmetologer kan specialisere sig inden for ét område, eller de tilbyder en bred vifte af tjenester. De styler f.eks. håret, laver ansigts- og kropsbehandlinger, lægger makeup, fjerner hår og ordner negle. De fleste kosmetologer er specialiserede inden for et eller flere af disse områder. Kosmetologer bruger deres færdigheder og erfaring til at gøre deres kunder selvsikre ved at forbedre deres udseende, f.eks. ved hudpleje og -behandling samt forskønnelse af ansigt og krop. Folk plejer at henvende sig til kosmetologer før særlige begivenheder som bryllupper eller tv-optrædener.

Sådan skriver man et cv til en stilling som kosmetolog

Det første skridt du tager, når du skal til at skrive dit cv er at forstå cv’ets enkelte afsnit. Når du følger denne rækkefølge, kan du være sikker på, at du får de vigtigste komponenter med i dit cv. Det skal indeholde:

 • Sidehovedet
 • Profilteksten
 • Ansættelseshistorik
 • Færdigheder
 • Uddannelse

Det er afgørende at du skræddersyr dit cv til det job, du søger, da dette hjælper dig med at opbygge en relation og komme i kontakt med ansættelseschefen. Foretag noget research for at forstå, hvilken type virksomhed det drejer sig om, og hvilken kundebase de har. Vil du gerne specialisere dig inden for et bestemt område, såsom bryllupper? Hvis ja, skal du huske dette, når du tilpasser dit cv.

Dette er et godt grundlag, som du kan bruge, når du skriver dit cv:

 • Sørg for at have arbejdsgiveren i tankerne, når du skriver cv’et, og tag hensyn til deres ønsker og behov.
 • Vælg og hold dig til et klart og professionelt design; brug vores eksempler på cv’er som inspiration.
 • Brug relevante nøgleord, som du kan finde i jobopslaget i hele cv’et.

Valg af det bedste format til et cv til en stilling som kosmetolog

De fleste jobsøgere bruger omvendt kronologisk rækkefølge, når de skriver deres cv. Med dette format bliver din ansættelseshistorik til det vigtigste afsnit, og det seneste job står øverst på cv’et, idet listen går tilbage til dine tidligere ansættelser.

Den eneste gang, du kan afvige fra denne rækkefølge, er, hvis du ikke har nogen erhvervserfaring. I dette tilfælde kan du gøre uddannelsesafsnittet til det vigtigste.

Eksempel på et cv: Find de rigtige rammer

Som kosmetolog vil du gerne finde det rigtige rammer, før du begynder med behandlingen af en kunde. På samme måde skal du også sørge for optimale forudsætninger, når du skriver dit cv. Profilteksten er din introduktion - en kort sammenfatning, der fortæller ansættelseschefen, hvilke væsentlige færdigheder og egenskaber, der gør dig til den rigtige kandidat til stillingen.

Du behøver kun at medtage to eller tre stærke udsagn, herunder handlingsverber som “håndtere”, “forbedre” eller “påvist”.

Profilteksten er lidt anderledes end de andre afsnit, fordi du bruger en fri stil her. Hvis du svært ved at komme i tanke om nogen idéer til din profiltekst, kan du læse vores eksempel på et cv til en stilling som frisør eller negletekniker for at få nogle idéer til dit eget cv.

Eksempel på en ansættelseshistorik, som kan tilpasses

Dygtig og erfaren kosmetolog med over 8 års erfaring i branchen. Dygtig til farvning og hårstyling, hudbehandlinger samt lægning af makeup. Brænder for at bruge de seneste og mest effektive skønhedsbehandlinger og -processer til at hjælpe kunderne med at nå deres ønskede look. Taler dansk og spansk.

Forstået!

Eksempel på ansættelseshistorik: Rejsen

Afsnittet med din ansættelseshistorik skal tage læserne med på en rejse. Det er her, vedkommende får indsigt i dine kompetencer, der er relevante for stillingen, og hvilken værdi du kan tilbyde virksomheden.

Du bør begynde med dit seneste job, og du kan bruge punkttegn til at opliste stillingens hovedopgaver. Handlingsverber er at foretrække, når du beskriver din erhvervserfaring, eventuelle konkrete resultater kan også være nyttige. Måske har du f.eks. tilbagevendende kunder, deadlines, antallet af kunder på en given dag, osv. Hvis du kvantificerer din erhvervserfaring, vil dit cv til en stilling som kosmetolog blive langt mere tiltalende for læseren. Brug vores eksempel på et nedenfor som inspirationskilde til at skrive din ansættelseshistorik.

Eksempel på en redigerbar beskæftigelseshistorie i et cv

Kosmetolog ved La Coupe Coiffures, Østerbro
Maj 2018 — Maj 2022

 • Hårklipning og -styling og lægning af makeup.
 • Anvendte avancerede tekniske færdigheder inden for hårfarvning, -styling, klipning og føntørring.
 • Benyttede de nyeste makeup-teknikker og -produkter for at opnå det resultat, kunderne havde ønsket sig.
 • Fik tilkendt prisen “Årets stylist” i 2017 for fremragende kundetilfredshed. Opbyggede en loyal kundebase og fik løbende nye kunder gennem henvisninger.

 

Kosmetolog ved Skønhedssalonen Mette, København
Oktober 2015 — April 2018

 • Holdt mig løbende ajour med produktinnovation og de seneste skønhedsteknologier for at yde kunderne den bedst mulige service.
 • Lagde makeup til mange forskellig lejligheder og klippede, farvede samt stylede hår. Anvendte de nyeste produkter til øjenvippeforlængelse i en sikker og uproblematisk procedure.
 • Havde god kundekontakt for at give kunderne en behagelig og tilfredsstillende oplevelse. Opnåede og overgik løbende ugentlige og månedlige salgsmål.

 

Receptionist ved Skønhedssalonen Clinique Pernille, København
Maj 2014 — Juli 2015

 • Administrerede effektivt front-end-aktiviteterne og overholdt samtlige virksomhedens standardprocedurer.
 • Planlagde over 15 aftaler om dagen og bød kunderne velkommen i skønheds-salonen. Administrerede lagerbeholdningen og bestilte artikler til hårstylister.
 • Lyttede godt til kunderne for at opnå kundetilfredshed.
 • Samarbejdede med andre stylister og salonens personale for at danne grundlaget for et harmonisk og produktivt arbejdsmiljø.
Forstået!

Eksempel på færdighedsafsnittet i cv’et: Dit salgsargument

Når du markedsfører dig selv som kosmetolog, fokuserer du på dine færdigheder, som vil være tiltalende for en potentiel arbejdsgiver eller kunde. Færdighedsafsnittet skal handle om dine vigtigste kompetencer, der vil fungere som et salgsargument for arbejdsgivere. Du kan også fremhæve nøgleord, der vil hjælpe dig med at komme igennem arbejdsgiverens ATS (system til sporinger af ansøgere).

Brug en blanding af både hårde og bløde færdigheder. Kosmetologer skal f.eks. være dygtige på det område, du arbejder med , men samtidig skal du også have bløde færdigheder. f.eks. gode kommunikationsevner, være i stand til at opbygge relationer med kunder og håndtere flere aftaler på én gang. Se vores redigerbare eksempel på et cv nedenfor.

Eksempel på et redigerbart færdighedsafsnit i et cv
 • Kosmetologi
 • Hårdesign
 • Æstetik
 • Kreativ tænkning
 • Kunderelationer
 • Lederevner og teamwork
Forstået!
Eksperttip

Hvis du er i tvivl om, hvilke kompetencer der er mest attraktive for stillingen, kan du tage udgangspunkt i jobbeskrivelsen. Det er meningen at du kopierer den fuldstændigt, men den vil give dig en god forståelse af, hvilke færdigheder ansættelseschefen gerne vil se. Hvis arbejdspladsen er et hurtigt og travlt miljø, skal du kunne arbejde under pres. På den anden side, hvis jobbet er i en lille skønhedssalon, forventes det, at du har gode sociale kompetencer.

Eksempel på uddannelsesafsnittet

Uanset om uddannelsen er relevant for stillingen eller ej, bør du stadig medtage et specielt uddannelsesafsnit i cv’et. Enhver uddannelse eller ethvert kursus, du har gennemført eller deltaget i, vil være nyttig, især hvis det er direkte relevant for en stilling som kosmetolog. Arbejdsgivere er altid interesserede i kandidater, der holder deres kvalifikationer opdaterede og er engagerede i løbende udvikling. Du kan se på vores eksempler på cv’er for en vejledning i, hvordan man skriver uddannelsesafsnittet til et cv.

Eksempel på uddannelse i tilpasselig cv

Kosmetolog- og hårdesignskolen Cidesco, København
August 2015

Forstået!

Layout og design af et cv: Et godt førstehåndsindtryk

Kosmetologer ved, hvordan man skaber et godt førstehåndsindtryk og sikrer, at deres arbejde bærer præg af at være både professionelt og attraktivt.

Når det gælder cv’ets layout og design, er det vigtigste grundlag for at skabe et positivt førstehåndsindtryk,  at du holder det enkelt og stilfuldt. Det behøver ikke at være kompliceret; jo mindre komplekst det er, jo bedre. Et flygtigt blik bør være nok til at fange ansættelseschefens opmærksomhed og få vedkommende til gerne at ville læse hele cv’et.

Det tager tid og anstrengelse at skrive et godt cv, men ved hjælp af vores cv-skabeloner og eksempler på cv’er kan du få hjælp til at formatere cv’et, noget der kan virke uoverskueligt.

Vigtige punkter for et cv til en stilling som kosmetolog

 1. Som kosmetolog kan du vælge at arbejde direkte for en arbejdsgiver eller som selvstændig i en skønhedssalon eller hjemme hos dine kunder.
 2. Dit cv skal være rettet mod arbejdsgiveren og finjusteres for at sikre, at tonen er målrettet.
 3. Du bør inkludere nøgleord, der er relevante for stillingen og indeholdt i jobannoncen.
 4. Du kan bruge vores online cv-bygger til at gøre skrivning af dit cv til en stilling som kosmetolog lettere og bruge vores eksempler på cv’er som inspiration.
Byg dit CV på 15 minutter
Byg dit CV på 15 minutter
Brug professionelle gennemprøvede CV-skabeloner, som følger de præcise 'CV-regler', arbejdsgivere leder efter.
Opret mit CV

Smukke CV-skabeloner

Overbevis arbejdsgivere og recruitere om dine kvalifikationer ved at bruge en af vores 25+ elegante, professionelt designede cv-skabeloner.
4 ud af 5
baseret på 1.524 anmeldelser på Trustpilot
Brug denne skabelonStockholm resume template
Stockholm
8.700.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonNew York resume template
New York
4.000.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonWien resume template
Wien
2.200.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSydney resume template
Sydney
1.900.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLondon resume template
London
3.700.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonDublin resume template
Dublin
3.900.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMoskva resume template
Moskva
740.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMadrid resume template
Madrid
1.500.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSantiago resume template
Santiago
1.300.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonSingapore resume template
Singapore
720.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonOslo resume template
Oslo
580.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonCape Town resume template
Cape Town
58.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonParis resume template
Paris
550.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBerlin resume template
Berlin
1.500.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonGeneve resume template
Geneve
34.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonVancouver resume template
Vancouver
510.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonTokyo resume template
Tokyo
350.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonMilano resume template
Milano
930.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonLissabon

 resume template
Lissabon
230.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBarcelona resume template
Barcelona
490.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonKøbenhavn resume template
København
100.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonChicago resume template
Chicago
150.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRio resume template
Rio
200.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRom resume template
Rom
200.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBoston resume template
Boston
120.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonRirekisho - japansk cv resume template
Rirekisho - japansk cv
52.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.400 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonAthen resume template
Athen
110.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonBruxelles resume template
Bruxelles
70.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonPrag resume template
Prag
19.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonShanghai resume template
Shanghai
32.000 personer valgte denne skabelon
Brug denne skabelonToronto resume template
Toronto
2.000.000 personer valgte denne skabelon
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies