Eksempel på ansøgning Sygeplejerske

Denne artikel giver dig en detaljeret vejledning i, hvordan du skriver en personlig, målrettet og effektiv ansøgning som sygeplejerske. Den gennemgår de centrale elementer som en stærk introduktion, en brødtekst, der fremhæver relevante færdigheder/erfaring, samt en overbevisende afslutning. Desuden indeholder den specifikke råd til nyuddannede sygeplejersker uden direkte erhvervserfaring.
Redigér dette CV

Uanset om du er en registreret sygeplejerske eller lige har afsluttet sygeplejeskolen, står du over for et jobmarked, hvor der er hårdt brug for dig. Med en veldisponeret, engageret og personlig ansøgning om stillingen som sygeplejerske vil du vække øjeblikkelig interesse og øge dine chancer for en jobsamtale betragteligt. 

Din sygeplejerske ansøgning er nøglen til at låse op for drømmejobbet i såvel den private som den offentlige sektor. 

Så hvordan får du sammensat den perfekte ansøgning? 

Teksteksempel på en sygeplejerske ansøgning

Till: mr. Jensen, Odense Universitetshospital

Aalborg, 17. juni 2020

Jeg skriver for at udtrykke min interesse i det forkortede sygeplejerske-jordemoderprogram for nyligt certificerede jordemødre. I løbet af min syv-årige sygeplejerskekarriere har jeg altid søgt efter at lære af de bedste, og der er ikke noget bedre sted end Odense Universitetshospital.

Efter min bachelor i sygepleje fra Københavns Sygeplejeskole arbejdede jeg som registreret sygeplejerske i fire år og besluttede derefter at tage min Master i Sygeplejerske- og Jordemoder. Jeg opnåede min certificering som sygeplejerske-jordemoder for to år siden, og som en relativt nyligt certificeret sygeplejerske-jordemoder er jeg bevidst om, at læringsprocessen nu er flyttet fast ind på fødestuen.

En bred vifte af erfaringer fra prenatal til fødsel og post partum pleje sikrer, at jeg kan gøre en forskel med hensyn til pleje af mine patienters behov. Jeg har arbejdet med fødselslæger i mere end 150 komplicerede tilfælde, og selvom jeg har et solidt ståsted i forhold til højrisikosituationer, er jeg ivrig efter at tilegne mig mere teori og praksis på Odense Universitetshospital. Jeg blev rost for det laveste antal kejsersnit på min eksamensårgang, og jeg tror, at mine empatiske, mellemmenneskelige færdigheder og omsorgsfulde patientpleje og -fortalervirksomhed har været centralt for ikke at have mistet en baby indtil nu. Desværre sker det, men jeg er drevet til at gøre alt, hvad der står i min magt for at det ikke sker på min vagt.

Undervisning er et vigtigt aspekt i fødselsrejsen, og jeg stræber efter at benytte enhver lejlighed til at rådgive omkring ernæring, motion, hvile og generel velvære. Ni måneder er lang tid at pleje en baby inden i én. Hver dag betyder noget. Jeg har 90 anbefalingsbreve fra nybagte forældre, hvoraf mange fokuserer på, hvordan min prenatale indsats har bidraget til en følelse af rolig forberedthed, når det er tid for at babyen at ankomme til verden.

Jeg ville glæde mig over at få en chance for at lære jeres jordemoderteam at kende og se, hvordan jeg kunne indgå i et samarbejde med jer. Jeg elsker jobbet, og jeg ønsker at være den bedste jordemoder, jeg kan blive.

Med venlig hilsen,

Margrethe Schou

Sektioner i en sygeplejerske ansøgning

At skrive en ansøgning som sygeplejerske er som at levere din professionelle ”elevatortale”, der trin for trin fører frem til konklusionen: at du er den ideelle kandidat til jobbet. 

Husk, at hvert afsnit i din ansøgning er en integreret del af en sammenhængende fortælling om din professionelle rejse, og hvert kort skal spilles i den rigtige rækkefølge.

En god ansøgning for sygeplejersker – eller stort set enhver anden beskæftigelse – følger samme basisstruktur:

  1. Overskrift/header. Giv dig selv til kende ved fra starten at opliste dine kontaktoplysninger og datoen pænt og overskueligt.
  2. Hilsen. Jobsøgning drejer sig om at skabe personlige forbindelser. Henvend dig direkte til recruiteren eller den ansvarlige for ansættelsen – og gerne ved navn; det viser, at du har lavet din research.
  3. Introduktion. Læg stærkt ud for at fange læserens opmærksomhed. Du skal introducere dig selv med overskud og dele din begejstring for arbejdet som sygeplejerske.
  4. Brødtekst. I hovedafsnittet er der plads til at udbrededine relevante erfaringer, færdigheder og resultater, men gør det skarpt og målrettet. Tag udgangspunkt i arbejdsgiverens behov og værdier og demonstrer, hvorfor du er løsningen.
  5. Afslutning.  Sæt trumf på din historie ved at sammenfatte dine kvalifikationer og gentage din interesse for stillingen. Glem ikke en opfordring til handling.
  6. Underskrift. Rund af med en professionel afsked, inklusive dit navn.

Du kan finde en detaljeret rådgivning om hvert af disse afsnit i vores vores artikel om, hvordan man skriver en ansøgning.

Sigt efter en kortfattet ansøgning på én side, der ikke kun lister dine færdigheder, men også væver dem ind i en fængslende historie, der stemmer overens med arbejdspladsens kultur og værdisæt. Det handler om at skabe en forbindelse, der går ud over blot kvalifikationer, og rammer lige ind i kernen af, hvad der gør dig og denne specifikke arbejdsplads til et perfekt match.

Eksperttip

Har du brug for mere inspiration? Se vores andre relaterede eksempler på ansøgninger fra sundhedssektoren:

Efter at have lavet din header og henvendt dig til ansættelseschefen, er du klar til at imponere dem med din introduktion.

Introduktion til en sygeplejerske ansøgning

Mange ansøgninger begynder sådan: “Jeg søger hermed stillingen som xxx, fordi….”. Men stop en halv! De ved allerede, hvorfor du skriver til dem. Start i stedet din sygeplejerske ansøgning med et brag ved at fremhæve en fremtrædende præstation.

Tænk på dette som åbningsakten, der sætter scenen for din historie. Måske har du implementeret nye retningslinjer for medicinuddeling eller skabt ekstraordinære resultater i forbindelse med lindring af smerter.

Gør

Kære Hanne Frandsen.

Som erfaren sygeplejerske med 5 års klinisk erfaring fra en medicinsk afdeling har jeg udviklet en stærk klinisk kompetence og et indgående kendskab til pleje af patienter med komplekse sygdomstilstande. I min tidligere stilling reducerede jeg genindlæggelsesraten blandt mine patienter med 15 % gennem systematisk opfølgning og patientundervisning. Jeg brænder for at yde den bedste sygepleje og ser frem til at bidrage til jeres afdeling med mine færdigheder og engagement.

Gør ikke

Hej, mit navn er Alex, og jeg er interesseret i stillingen som sygeplejerske på jeres hospital.

Foruden uddannelsen som sygeplejerske har jeg også arbejdet over 1 år på et plejehjem, hvilket jeg absolut vil mene, gør mig til en god kandidat til rollen.

I stedet for en helt almindelig introduktion skal du vælge et levende eksempel, der illustrerer dine færdigheder i aktion. Med brug af konkrete, numeriske data (f. eks. reduktion af genindlæggelsesraten med 15 %) tilføjer du troværdighed og understreger den reelle virkning af dine bidrag.

Med denne tilgang oplister du ikke blot dine kvalifikationer, men viser dem på en måde, der passer perfekt til virksomhedens behov. Du giver ansættelseschefen en vigtig grund til at blive ved med at læse – du er ikke bare en kandidat, men en historie, de ønsker at se udfoldet.

Redigerbart eksempel på en indledning til en ansøgning

Till: mr. Jensen, Odense Universitetshospital

Aalborg, 17. juni 2020

Jeg skriver for at udtrykke min interesse i det forkortede sygeplejerske-jordemoderprogram for nyligt certificerede jordemødre. I løbet af min syv-årige sygeplejerskekarriere har jeg altid søgt efter at lære af de bedste, og der er ikke noget bedre sted end Odense Universitetshospital.

Brødtekst til sygeplejerske ansøgning

I denne centrale del af din ansøgning skal du følge en klar skabelon:

  • Fremhæv dine færdigheder og erfaringer
  • Vis, hvorfor du er det perfekte match til arbejdspladsens kultur. Dette er vigtigt uanset om du søger stillingen som almindelig sygeplejerske eller chefsygeplejerske.
  • Afslut med en slagkraftig konklusion: Lad din afslutning sætte en ekstra tyk streg under dine kvalifikationer.
  • Slut med en opfordring til handling: Rund af med en overbevisende opfordring til handling, der gør ansættelseschefen ivrig efter at kontakte dig.

Første afsnit i brødteksten: Din egnethed til rollen (færdigheder & erfaring)

Begynd dramatisk med at fremhæve de centrale færdigheder og erfaringer, der gør dig perfekt til jobbet. Det er ligesom at sætte scenen for din professionelle fortælling.

Sådan kan du væve dine kvalifikationer ind i en fængslende fortælling:

  1. Fremhæv din uddannelse: Start med at fortælle, hvordan din uddannelse har skærpet dine essentielle kompetencer som sygeplejerske. Det er ikke bare en grad/titel.
  2. Understreg dine færdigheder inden for patientpleje og omsorg: Fortæl levende om dine erfaringer med at arbejde som sygeplejerske. Del historier, der understreger din tilpasningsevne og dine fremragende evner og færdigheder.
  3. Kvalitetssikring og udvikling: Gør opmærksom på din deltagelse i kvalitetsudviklingsprojekter og implementering af nye retningslinjer og procedurer.
  4. Fleksibilitet og multitasking: Fortæl om situationer, hvor du jonglerede med flere opgaver på samme tid i et travlt butiksmiljø. Som en dirigent for et velorkestreret symfoniorkester.
  5. Etik og lovgivning: Understreg din konsekvente overholdelse af etiske retningslinjer og patientrettigheder samt håndtering af etiske dilemmaer i patientbehandlingen.
  6. Kommunikation og samarbejde: Beskriv dit tætte samarbejde med kollegaer for at sikre et effektivt workflow og en god patientbehandling samt din evne til at kommunikere relevant information til ledelsen.
Eksperttip

"Lav research på de ansættelsesansvarlige ved at tjekke deres LinkedIn-profil eller bio på virksomhedens hjemmeside. Dette kan afdække fælles interesser eller professionelle tilpasninger, som du subtilt kan referere til for at gøre din ansøgning mere personlig og virkningsfuld. Samtidig kan denne viden måske bidrage til at lette andre områder af rekrutteringsprocessen."

Andet (og eventuelt følgende) afsnit i brødteksten: Overensstemmelse med organisationen

Det er afgørende at skræddersy din ansøgning til arbejdspladsens kultur og værdier. Undersøg virksomheden og find frem til, hvad der særligt tiltaler dig i deres mission.

Vis, hvordan dine værdier og erfaringer flugter med disse aspekter, og demonstrér, at du ikke blot er egnet til rollen, men også til virksomhedens etos.

I dette eksempel med Hospice Sjælland kan følgende punkter fra deres værdigrundlag være relevante at inkorporere i din ansøgning:

  • Kompetence
  • Tillid
  • Tolerance
  • Kommunikation
  • Kreativitet

Indsæt specifikke detaljer fra hospicets mission og værdigrundlag i din ansøgning, og hvis du har en personlig historie, såsom gode minder knyttet til stedet, så medtag det også. Dette viser oprigtig interesse og en dyb overensstemmelse med deres værdier.

Tilpasningsvenligt eksempel på midterdelen i din ansøgning

”Da min onkel for 3 år siden blev indlagt på Hospice Sjælland, var jeg dybt berørt. Men personalets kompetente og omsorgsfulde tilgang beroligede mig. De mødte os med ubetinget tillid og tolerance - uanset vores følelser og behov. Kommunikationen var altid tydelig og respektfuld, og de så altid muligheder frem for begrænsninger i at skabe livskvalitet for min onkel. Deres helhedsorienterede og tværfaglige indsats var imponerende. 

Denne oplevelse af omsorg, faglighed og menneskelig varme har gjort mig ekstra motiveret til at søge stillingen som sygeplejerske på jeres hospice, hvor jeg kan bidrage til at gøre en forskel for patienter og pårørende i en svær tid.

Opfordring til handling & konklusion: Afslut stærkt

Opsummér din ansøgning ved at gentage dine nøglepunkter og din entusiasme for at varetage stillingen som sygeplejerske.

Inkludér en indbydende opfordring til handling til ansættelseschefen for at åbne op for, hvordan dine færdigheder og passion kan understøtte virksomhedens mål.

Glem ikke at udtrykke din taknemmelighed over for recruiteren for at overveje din ansøgning. Dette viser ikke kun gode manerer, men bekræfter også din store interesse for rollen.

Afslut dette afsnit med en klar og selvsikker invitation til yderligere engagement i ansøgningsprocessen.

Tilpasningsvenlig afslutning på ansøgningen med sign-off eksempel

"Jeg er ivrig efter at drøfte yderligere, hvordan min baggrund som sygeplejerske kan bidrage til Hospice Sjællands mission om at tilbyde fysisk, psykisk, social og eksistentiel lindring og skabe størst mulig livskvalitet for den enkelte. Tak fordi du overvejede min ansøgning. Jeg er klar og ser frem til at komme videre med de efterfølgende faser af ansøgningsprocessen.”

Afslut med at skrive under med dit navn. Dette er ikke kun en formalitet; det er dit sidste touch, der efterlader et professionelt og mindeværdigt indtryk.

Sådan skriver du en ansøgning som sygeplejerske uden erfaring

Når du skriver en ansøgning til et job som sygeplejerske uden direkte erfaring, uanset om du er studerende eller nyuddannet med begrænset arbejdserfaring, skal du fokusere på overførbare færdigheder og udtrykke din entusiasme for at arbejde i sundhedssektoren.

Overvej følgende punkter:

  • Fremhæv overførbare færdigheder: Vis, hvordan dine færdigheder fra andre stillinger er relevante for en stilling som sygeplejerske. Har du erfaring med pleje og behandling? Fortæl, hvordan dette har skærpet dine mellemmenneskelige færdigheder og dine evner til at bestride jobbet.
  • Vis dine organisatoriske evner: Hvis du har erfaring med at tilrettelæggemøder og events eller lede projekter, så nævn det for at illustrere din evne til at organisere arbejdspladsens ressourcer og programmer.
  • Understreg dine teknologiske kompetencer: Fremhæv dine tekniske færdigheder, uanset om det er kontorprogrammer, medicinadministration eller vagtskemaer for at vise din evne til at håndtere relevante digitale ressourcer.
  • Nævn relevant frivilligt arbejde: Har du været frivillig på et krisecenter eller leder i den lokale sportsklub – det fremhæver dit drive og dit engagement i lokalsamfundet.

Medtag relevante kurser og uddannelse: Nævn kurser og uddannelse inden for områder som pleje, behandling og omsorg samt kommunikation for at vise dit teoretiske fundament inden for feltet.

Disse punkter hjælper dig med at udligne manglen på direkte erfaring i din ansøgning og illustrerer dit potentiale som sygeplejerske, hvilket giver dig den bedste chance for at få jobbet.

Eksperttip

Tag højde for ATS

Applicant Tracking System (ATS) er en elektronisk metode til filtrering af ansøgninger.

Ligesom mange jobansøgninger administreres digitalt, er det også de metoder, som ansættelsesledere bruger til at kortlægge ansøgere.

ATS-algoritmen sorterer i kandidaternes ansøgninger ved at scanne for specifikke søgeord.

Gennemgå jobopslag for stillingen som sygeplejerske og find ord, der ofte bruges eller virker betydningsfulde. Hvis de er relevante for dig, skal du sørge for at inkorporere dem naturligt i din ansøgning.

Eksempel:

  • "Lindring af patienter"
  • "Etik og empati"
  • "Palliativ pleje og omsorg"

Nøgle takeaways

En velskrevet ansøgning for en sygeplejerske fremhæver dine relevante færdigheder, erfaringer og passion for feltet.

I hver del, fra introduktionen til afslutningen, skal du fremvise dine unikke styrker og din dedikation som sygeplejerske. Mangler du direkte erfaring? Fokusér på dine overførbare færdigheder og iver efter at lære.

Prøv vores ansøgningsværktøj som genvej til at sammensætte en flot og professionel sygeplejerske ansøgning, der styrker din jobsøgning og dine jobmuligheder!

Byg dit CV på 15 minutter
Brug professionelle gennemprøvede CV-skabeloner, som følger de præcise 'CV-regler', arbejdsgivere leder efter.
Opret mit CV