I denne blog gør vi rede for alt, hvad du skal vide om styrker på et cv, herunder:
Styrker er stærke punkter på dit cv. F.eks. din viden, erhvervserfaring eller de færdigheder, du har tilegnet dig, men det kan også være egenskaberne ved selve cv'et, der vækker ansættelseschefens interesse og får vedkommende til at lægge mærke til dig. I denne blog går vi nærmere ind på disse forskellige typer styrker, der kan medtages på et cv.
Lad os først se på nogle af de styrker, der kan få dit cv til at skille sig ud, uanset hvilken branche du arbejder i:
Lad os nu se på de andre typer af cv-styrker: Dine vigtigste kvaliteter, der gør dig til en perfekt kandidat til stillingen. Selv om det delvist afhænger af hvilken branche du arbejder i og hvor meget erhvervserfaring du har, er der flere globale eksempler på styrker, du kan bruge på næsten et hvilket som helst cv:
Strategisk planlægning: Evnen til at tænke kritisk over virksomhedens mål og hvad du kan bidrage med for at opnå disse, vil vise ansættelseschefen, at du er en egnet kandidat til den ledige stilling. Strategisk planlægning er en styrke, der er nært knyttet til kritisk tænkning, innovation og analytiske evner. Det er allesammen kvaliteter, som nu om stunder er meget eftertragtede af arbejdsgivere.
Kommunikation: Gode kommunikationsevner er en styrke, som aldrig går af mode. Du kan fremhæve din evne til at udtrykke dig klart og effektivt, ikke kun gennem arbejdsrelaterede eksempler, men også med den rette tone og fejlfri skrivning af selve cv’et.
Opfindsomhed: Der er en grund til, at “problemløsning” og “løsningsorienteret” hører til de hyppigst brugte nøgleord i stillingsbeskrivelser. Ansættelseschefer er ude efter kandidater, der kan se på et problem fra flere vinkler og tackle det med en positiv holdning. Opfindsomhed er en central styrke, der er velegnet til et fantastisk cv.
Teamwork: I lighed med kommunikation er teamwork en styrke, som har stået på cv’er i alle tider og stadig er efterspurgt på nuværende tidspunkt. Teamwork eller “samarbejde” er ord, der beskriver, at du er kvik nok til at lede eller følge efter behov og kan få det bedste ud af dine kolleger for at opnå resultater.
Det kan virke afskrækkende at opliste styrker, når du er studerende eller nyuddannet. Det er dog vigtigt at huske på, at nogle af de bedste styrker, du kan opføre, er styrker, du allerede har. Ved at fokusere på dine personlighedstræk eller medfødte talenter kan du vise ansættelseschefen, at en hvilken som helst kandidat, som ikke har disse styrker som medfødt talent, ikke let kan lære dine styrker.
Her er nogle eksempler på cv-styrker, når du er ny på arbejdsmarkedet:
Når du har lavet en oversigt over de mest relevante styrker, som du vil medtage på cv’et, skal du tænke over, hvor de skal stå i dokumentet. Der er tre hovedafsnit, hvor det er bedst at sætte fokus på dine styrker:
Ting du godt kan gøre:
Medtag styrker, der er nævnt i stillingsbeskrivelsen, for at gøre det nemmere for læserne af dit cv og automatiserede søgesystemer at finde det, de leder efter.
Ting du bør undlade:
Angiv ikke kvaliteter og kvalifikationer, som du ikke har eller ikke er relevante for det job, du søger.
Nogle af de største faldgruber, du skal passe på, når du skriver et cv, er at undlade at gøre visse ting. Hvis du f.eks. glemmer at læse korrektur, før du indsender cv’et, kan det betyde, at modtageren ærgrer sig over et cv, der bugner af stavefejl. På samme måde kan et uspecifikt cv, som ikke er skræddersyet til stillingsbeskrivelsen, hurtigt havne nederst i bunken af cv’er på ansættelseschefens skrivebord. Heldigvis er det nemt at undgå mange af de største faldgruber ved cv-skrivning ved at følge vores anbefalinger i første del af denne blog.