1. Blog
  2. Ansøgning
  3. Hvordan man layouter en jobansøgning i 2022: eksempler og tips
Skrevet af Karl KahlerKarl Kahler

Hvordan man layouter en jobansøgning i 2022: eksempler og tips

14 min læst
Hvordan man layouter en jobansøgning i 2022: eksempler og tips
Grafik udført af:Evgeniya Skubina
Løft din karrierevækst til et nyt niveau med disse 10 eksperttips til at skrive og layoute den bedste jobansøgning.

Du kender dit arbejdsfelt, du kender dine færdigheder, og du kender de mennesker, du gerne vil arbejde for. Nu skal du bare skrive det i et brev på én side. Enhver rejse til et drømmejob begynder med et godt lavet cv og en stærk ansøgning. Men uanset om du er raketforsker eller jernbanearbejder, så kan du opleve at hjernen går i stå, når du står over for det blanke stykke papir og den tilsyneladende enkle opgave. Og det ER en simpel opgave, selvom den ikke nødvendigvis er let. 

Det er faktisk et af de ultimative kunststykker, når det gælder at skrive overbevisende - et brev på én side, der er så uimodståeligt, at det giver skribenten et nyt job. Det er den slags breve, der kan ændre dit liv. Så hvad er hemmelighederne ved at gøre denne vigtige del af din jobsøgning i 2022 rigtigt?

Her er vores top 10 tips til at skrive, layoute og formatere en perfekt jobansøgning.

1. Eksempel på ansøgningslayout og sidehoved.

Det første, vi skal gøre, er at basere vores analyse på en jobansøgning, der rent faktisk er god. Så hvordan ser en veldesignet jobansøgning ud? Se her:

Sidehovedet, en elektronisk version af det, der tidligere blev kaldt et brevhoved, er pladsen øverst på siden, der indeholder dit fulde navn, adresse, telefonnummer og e-mail. (Nogle gange er postadressen udeladt, og nogle gange tilføjer folk deres kontaktoplysninger til LinkedIn eller andre platforme). Det er her, du også kan indsætte din jobtitel i nogle layouts til ansøgningsbreve.

Hovedformålet med sidehovedet er åbenlyst: at formidle dine vigtige kontaktoplysninger, så den potentielle arbejdsgiver ved, hvordan du kan kontaktes. 

Men det sekundære formål med sidehovedet er også vigtigt: at give et attraktivt layoutelement øverst på siden. Alt under sidehovedet vil være sort brødtekst, som forhåbentlig vil være interessant at læse, men desværre ikke er ret interessant at se på. 

Sidehovedet er kritisk, fordi det er det eneste sted på siden, hvor du har reelle layoutmuligheder. Du kan vælge farve, kreativ brug af typografi og andre detaljer, der indleder din side med et visuelt festfyrværkeri. Det betyder ikke, at det skal være grelt eller skrigende, men det skal være behageligt for øjet. 

Du kan tjekke cv.dk’s samling af gratis eksempler på ansøgningsformater for at få en idé om nogle gode designmuligheder til dit sidehoved.  

CV formater forklaret
Relateret artikel
CV formater forklaret

Der er 3 almindelige cv-formater at vælge imellem: kronologisk cv, funktionsopdelt cv og hybridt cv. Her gøres der rede for, hvordan du vælger det rigtige cv til dig.

2. At træde i kontakt med ansættelseslederen: den indledende hilsen.

I gamle dage var det ok at skrive ”Til hvem det måtte vedkomme”, “Kære hr. eller fru” eller endda “D’herrer” som indledende hilsen i en jobansøgning. Men disse dage er for længst forbi. Nutidens jobsøgning handler om at tage det ekstra skridt og etablere den vigtige følelsesmæssige forbindelse.

Forsøg altid at stile dit brev til en bestemt person. Hvis jobannoncen ikke nævner ansættelseslederens navn, så lav noget research og ring om nødvendigt for at finde ud af, hvem beslutningstageren er på det job, du ønsker. (Men du skal ikke engang bare TÆNKE på at stave den pågældende persons navn forkert, og vær sikker på, om det er en “Hr. ” eller “Fr.”).

Psykologer har fundet ud af, at folk får en lille kildrende fornemmelse ved at læse deres eget navn, og det får dem til at rette sig op og være opmærksomme. Et brev, der er stilet til en bestemt person, besvares desuden mere sandsynligt end et brev, der sendes til en hel afdeling. I nogle tilfælde kan det ske, at navnet på ansættelseslederen eller rekruttereren med vilje ikke er afsløret, og i så fald kan det være bedre at udvise en vis takt og tone og skrive noget i stil med “Kære ansættelsesleder” eller “Kære (Firmanavn) ansættelsesteam”.

3. Jobansøgning - hoveddel: at skrue teksten rigtigt sammen.

Din næste udfordring er at skrive et brev på én side, maks. 400 ord, opdelt i en række afsnit. Målet her er nøjagtigt at vise ansættelseslederen, hvorfor du er den perfekte kandidat. Før vi nærmere går ind på, hvad disse afsnit skal udsige, skal vi tale om, hvordan de skal se ud. 

Skrifttyper er en vigtig faktor for læsbarheden af din jobansøgning: mens nogle potentielle arbejdsgivere har det fint med skrifttyper som Times New Roman, er mange moderne virksomheder nu så vant til skrifttyper som Arial, Verdana og Helvetica, som prioriterer ubesværet læsning, at du måske hellere vil vælge dem til dit ansøgningsbrev. Calibri har endda erstattet Times New Roman som standardskrifttype i Microsoft Word, hvilket i sig selv er meget sigende.

Brug en moderne, attraktiv, letlæselig skrifttype til ansøgningsbrevet, ikke en der er for prangende eller eksotisk, eller en der gør opmærksom på sig selv. Du vil gerne have folk til at læse din tekst og ikke stirre på din skrifttype. Vælg en skriftstørrelse på mellem 10 og 12 punkt – bliver den noget mindre, er det svært at læse, og noget større, begynder det at ligne en Rasmus Klump-bog.

Justér teksten til venstre i en stil, der kaldes “flosset til højre”, fordi den giver plads til højre for det sidste ord i hver linje. At justere tekst fra margen til margen får siden til at se ud som om den er fyldt med solide blokke af sort tekst, og det strækker nogle gange ord vandret for at nå margenen. 

4. Jobansøgningsbrev - tips til afsnit og afstand.

Den første tommelfingerregel er: Hold afsnittene korte, tilføj et mellemrum imellem dem og undgå at rykke dem ind. Det plejede i sin tid at være ok at sende et forretningsbrev uden mellemrum mellem afsnit, forudsat at du rykkede hvert afsnit ind. 

Men i disse dage, medmindre du sætter en bog, har du brug for ikke-indrykkede afsnit med et mellemrum imellem. Og du skal holde afsnittene ret korte og gøre afsnitslængderne ensartede. Forestil dig, at du modtager et brev på én side, der indeholder 400 ord, der alle er anbragt i det samme afsnit. Ville du se frem til at læse det? Øjet har brug for en pause, og det har hjernen også. Det er en af grundene til, at afsnit blev opfundet.

5. Jobansøgning - margener.

Her går vi lige til sagen: brug en-tomme (2,5 cm) margener i alle fire kanter af dit jobansøgningsbrev.

Der er et mundheld blandt sidedesignere, både trykte og digitale: “Det hvide rum er din ven”. Ethvert design, illustration eller kunstnerisk element skal indeholde en vis mængde negativt rum, der ikke indeholder noget. 

Designere vil også fortælle dig at du skal undgå “fanget hvidt rum”, hvilket betyder et ubelejligt blankt stykke i midten af dit layout. Derfor skal hvide rum “skubbes udad”, så de skaber en slags usynlig ramme, der giver det centrale billede mulighed for at dominere.

Dette er hele ideen bag margener - det er en hvid ramme, der omgiver og fremhæver dit indhold. 

6. Skriv en uimodståelig indledning i jobansøgningen.

I åbningsafsnittet i din jobansøgning skal du komme med et indledende udsagn, der sætter scenen for en knald eller fald-situation. I første afsnit af dit brev skal du finde en måde at introducere dig selv på, identificere det specifikke job, du søger, og give en forhåndsvisning af, hvorfor du er særdeles kvalificeret til jobbet. Din introduktion skal slå den rette tone an fra starten - venlig, entusiastisk, selvsikker, kompetent, men aldrig arrogant eller indbildsk. Din introduktion skal fange læserens opmærksomhed, men af de rigtige grunde. 

Frem for alt skal din åbningssekvens give et positivt førsteindtryk og give din læser en grund til at læse videre. 

7. Tal din sag i jobansøgningens hoveddel.

I din jobansøgnings hoveddel skal du bygge en overbevisende argumentation op om at du er den rigtige kandidat til jobbet. Du skal muligvis prale lidt, og det er ok, for hvis du ikke fremmer dit kandidatur til dette job, vil ingen gøre det.  

Tal om din erhvervserfaring og vær specifik om dine præstationer i tidligere jobs. Brug så vidt muligt fakta og tal (tal, euro-tegn, procenter) til at kvantificere dine præstationer og din arbejdshistorie. Fortæl også, i tilfælde hvor dit cv ikke slår til, en anekdote om et problem, du engang stod over for, og hvordan du løste det. 

Et ofte stillet spørgsmål er her: er prikker acceptable i en jobansøgning? Det korte svar er "ja". Det længere svar er: Brug dem sparsomt og tænk på om de gavner det visuelle udseende og læsbarheden i din jobansøgning. Hvad du ikke ønsker, er at gøre din jobansøgning til et nyt cv. Det ville ødelægge målet med ansøgningsbrevet.

I hoveddelen i jobansøgning kan du også nævne din uddannelse, diplomer og relevante færdigheder. Og du kan vælge at drøfte dine ambitioner for fremtiden, specifikt når det gælder den stilling, du søger. Sørg for at studere jobbeskrivelsen nøje og demonstrere, at du opfylder jobkravene. Vær klar over at mens du opfordres til at matche din skrivestil til sproget og ordlyden i jobkravene eller jobannoncen, skal du sørge for at være sandfærdig. Det vil blive forventet, at du forklarer dine præstationer og færdigheder yderligere under jobinterviewet.

Tonen i dine skriftlige formuleringer er også vigtig. For at matche sprog, værdier og formalitetsniveau hos virksomheden skal du tjekke din potentielle arbejdsgivers sociale mediekontoer, google virksomhedens hjemmeside og måske endda tjekke et interview ud med deres administrerende direktør eller leder.

8. Jobansøgning - afslutning og farvel.

Dit afsluttende afsnit kan omfatte et resumé, en tak og alt andet vigtigt, som du ikke har fået sagt endnu. Det skal også slutte med et passende farvel, som for eksempel "Med venlig hilsen", "De venligste hilsner", "Bedste hilsner".

Men afsnittet skal også indeholde en opfordring til handling - et forslag om, at du ville være glad for at blive inviteret til et interview eller endda bare en telefonisk snak. Måske vil du også nævne, at du altid kan kontaktes via oplysningerne i dit sidehoved (og nogle kilder foreslår, at du gentager dit telefonnummer og din e-mail i dette sidste afsnit).

Gør det klart i din afslutning, at du er seriøs omkring dette job, og at du virkelig er ivrig efter at følge op på jobansøgningen.

Sørg for at korrekturlæse dit brev nøje, og find ideelt set en god redaktør, der kan gennemse det for dig. Trykfejl og andre danske sprogfejl er blandt de vigtigste grunde til, at jobansøgninger og cv’er afvises. 

Optimering af cv for ATS Sådan skriver du det perfekte cv
Relateret artikel
Optimering af cv for ATS Sådan skriver du det perfekte cv

Den bedste ATS-kontrollør til cv’er - Læs vores omfattende vejledning og snyd ATS-systemer med vores brugervenlige cv-bygger

9. Jobansøgningens længde: hvor mange sider?

Den gyldne regel er: hold dig til en jobansøgning på én side, men prøv ikke at "snyde", når du sigter mod dette mål. Man kan muligvis betragte det som en hovedregel, at ens jobansøgning ikke må overstige én side. Alligevel vil enhver der har forsøgt at skrive en jobansøgning, sandsynligvis kunne bevidne, at den første kladde normalt er for lang.

Du kan muligvis blive fristet til at reducere skrifttypestørrelsen, formindske margenerne eller endda lave fiksfakserier med de indledende linjer, så det skaber passende rum mellem linjer eller tekst. Men gør venligst hvad du kan for at modstå trangen til at kompensere for din ordrigdom ved at vride i layoutet. Trim fedtet fra din tekst, inden du griber til foranstaltninger, der gør brevet mere kompakt og sværere at læse.

10. Brug en professionelt designet ansøgningsskabelon.

Der er en enkel måde at undgå de mulige faldgruber, når man formaterer en jobansøgning, og det er at bruge en professionelt designet skabelon. 

Sådan skriver du et opsigelsesbrev (og andre tips til at fratræde en stilling på en elegant måde)
Relateret artikel
Sådan skriver du et opsigelsesbrev (og andre tips til at fratræde en stilling på en elegant måde)

Find ud af, hvorfor et godt opsigelsesbrev er vigtigt, hvordan man skriver det og se vores eksempler på opsigelsesbreve, som du kan bruge gratis.

En ansøgningsskabelon er en foruddesignet ramme, der allerede har et iøjnefaldende sidehoved, en adækvat typografi og en passende brug af hvidt rum. Alt hvad du skal gøre er at erstatte dummy-teksten med dine egne oplysninger, og dit brev er klappet og klart. 

For mere information, læs cv.dk’s guide til “Sådan skriver du en jobansøgning”. Se derefter på vores gratis eksempler på jobansøgninger , find en skabelon du kan lide, og kom i gang med at få den gjort til din egen. Du bygger på et fundament for succes i 2022. Start nu med at bygge din jobansøgning!

Byg dit CV på 15 minutter
Byg dit CV på 15 minutter
Brug professionelle gennemprøvede CV-skabeloner, som følger de præcise 'CV-regler', arbejdsgivere leder efter.
Opret mit CV
Byg dit CV på 15 minutter
Byg dit CV på 15 minutter
Brug professionelle gennemprøvede CV-skabeloner, som følger de præcise 'CV-regler', arbejdsgivere leder efter.
Opret mit CV
Del denne artikel
Fortsæt med at læse
CV6 min læst
6 stærke handlingsverber til dit cv
6 stærke handlingsverber til dit cv
Karriere23 min læst
De rigeste personers uddannelsesniveau pr. land
De rigeste personers uddannelsesniveau pr. land
Ansøgning7 min læst
Sådan skriver eller beder du om et anbefalingsbrev
Sådan skriver eller beder du om et anbefalingsbrev
CV10 min læst
Jobsøgning: Kan referencer oplyses efter aftale?
Jobsøgning: Kan referencer oplyses efter aftale?
Gennemse alle
Dette websted bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen og udføre analyser og marketing. Ved at bruge vores websted giver du dit samtykke til at acceptere alle cookies i overensstemmelse med vores Privatpolitik og Privatpolitik.
Acceptér cookies