Styrk dine IT-kompetencer

Du kender det måske godt. Du sidder og kigger jobopslag igennem, men mange af dem kræver visse IT-kompetencer, som du måske ikke har. Det kan være at jobbet kræver man er erfaren bruger af Microsoft Office-pakken, hvor du på nuværende tidspunkt kun er på begynderstadiet. Måske er det et program du ikke før har stiftet bekendtskab med, f.eks. Microsoft SharePoint eller Adobe PhotoShop. Eller måske er det ikke blot et program, men et helt sprog, som f.eks. HTML, CSS eller PHP (der bliver brugt til at lave hjemmesider med), som jobbet kræver man har erfaring med.

Men hvordan får man disse kompetencer og hvor skal man starte henne? Vi er kommet med nogle bud på hvordan du kan blive klogere til IT og styrke dit CV hjemmefra din egen computer.

Gå fra ingen erfaring til job-klar og kom forrest i køen til drømmejobbet!

Lynda.com (Fra $25 /md)

Lynda.com er med sine 1.726 videokurser og over 2 millioner medlemmer en af de største lærringsportaler i verden. Med alt lige fra træning i 3D Animation til Online Marketing er der næsten alt hvad hjertet begærer. Det er derfor ikke tilfældigt at jeg har valgt denne tjeneste som den første. Nu vil der sikkert sidde nogen og være lidt kritisk over at jeg har valgt en betalt tjeneste som den første, men der er en meget god grund til dette.

Jeg har selv været medlem derinde flere gange og i forhold til det du får for de $25 /md, så er pengene godt givet ud. Når du har oprettet dig har du ubegrænset adgang til alle deres kurser i den betalte periode, du har en log over hvor du er kommet til i de pågældende kurser og du kan se dem på både din computer, smartphone og tablet. Men mit yndlings træk ved Lynda.com er deres Certificate of Completion. Dette er et certifikat du enten kan printe ud eller gemme som PDF-fil, som du så kan vedlægge sammen med din ansøgning som bevis på du har taget dette online kursus. Er du ikke helt sikker på det er noget for dig, så kan du prøve deres medlemsskab gratis i 7 dage.

iTunes U (Gratis)

iTunes U er en App der er udviklet af Apple. Det kræver derfor at du enten har en iPad, iPhone eller iPod touch. iTunes U er verdens største internetkatalog med gratis undervisningsindhold. Her finder du over 600.000 gratis forelæsninger, videoer, bøger og andre ressourcer inden for tusindvis af emner. Her er bl.a. fra Stanford, Yale, MIT, Oxford og UC Berkeley. Du har altså mulighed for at følge med i undervisningen fra nogle af verdens førende universiteter – direkte fra din sofa.

Codecademy (Gratis)

Drømmer du om at lære at kode? Måske vil du bare gerne have en grundlæggende forståelse af hvordan en hjemmeside er lavet? Så Codecademy noget for dig. Codecademy er, med deres motto “teaching the world to code”, nok en af de bedste hjemmesider der findes for nybegyndere der gerne vil lære at programmere. Deres filosofi er “learning by doing”, hvilket ses tydeligt når man besøger deres side. Lige fra man lander på forsiden bliver man kastet ud i, dog med små skridt, at lære at kode via deres interaktive formularer. Siden er 100% gratis og kan varmt anbefales.

NemProgrammering.dk (Gratis)

NemProgrammering.dk er, som navnet måske afslører, et sted hvor du kan lære at programmere. Siden er, som den eneste her på listen, dansk, hvilket gør det nemt for selv dem der ikke er så skrappe til engelsk at følge med. Der er lagt et imponerende stykke arbejde i denne side, hvor emnerne strækker sig fra det basale (HTML) til det mere avanceret (PHP / MySQL). Videoerne virker umiddelbart meget lærenemme og der er mulighed for at stille spørgsmål til dem i kommentarfeltet under videoen.

Treehouse (Fra $25 /md)

Treehouse er ligesom Codecademy også en side der bygger på “learning by doing”-filosofien. Men i modsætning til Codecademy indeholder Treehouse også videoer. Her ser man først en video der fortæller noget om emnet, hvor efter man skal løse en interaktiv opgave. Udover programmering af hjemmesider har de også kurser i hvordan man udvikler Apps til iPhone og Android. Du finder endda også et kursus i hvordan du starter din egen forretning. Jeg har desværre ingen personlig erfaring med denne tjeneste.

Academic Earth (Gratis)

Ligesom med iTunes U får du her adgang til et hav af forelæsninger fra nogle af verdens førende universiteter, her i blandt Caltech, Harvard og MIT. Men i modsætning til iTunes U kan du streame disse fra din PC eller Mac! Her finder du mange timers læring indenfor flere forskellige emner, her i blandt computer og IT.


Andre steder du kan styrke dine IT-kompetencer:

Kunne du lide hvad du læste? Så er du meget velkommen til at dele indholdet!

Del artiklen