Nogle virksomheder og organisationer vælger selv at stå for deres rekruttering, men mange indser, at det med mindre man er store nok til at have en decideret HR-afdeling, hurtigt bliver et meget stort arbejde at stå for alting selv. Især i dagens Danmark hvor næsten alle jobopslag får hundredvis af ansøgninger. Det er et større arbejde end mange ved at skrive jobannoncer, gennemlæse ansøgninger, udvælge kandidater og afholde jobsamtaler, foretage personlighedstests, osv., osv. Det får en del arbejdsgivere til at overlade hele rekrutteringsprocessen til de såkaldte rekrutteringsbureauer.

Et rekrutteringsbureau er som navnet antyder specialiserede i at matche kandidater med virksomheder, jobtagere med arbejdsgivere. Konsulenter ansat hos disse bureauer har dels til opgave at stå for den ovenfor beskrevne proces, men lige så meget for at have et stort og godt vedligeholdt netværk af kandidater. Har de det, kan det ofte helt undgås at skulle slå stillingen op, modtage ansøgninger osv., da rekrutteringskonsulenten i stedet kan kalde relevante kandidater ind i til samtale.

Er du jobsøgende, eller bare villig til at lade dig friste af jobtilbud, så er det en god idé at kontakte relevante rekrutteringsbureauer og måske være heldig at få dit CV gemt i deres database.

Fremhævede Rekrutteringsbureauer

Annoncer her-bannere

Adecco
Adecco er både Danmarks og verdens største samarbejdspartner på HR-løsninger. De matcher virksomheders behov for kompetence med kandidater. Hvad end det er specialister eller generalister, midlertidig personale eller fastansættelse.

JKS
JKS er et 100% danskejet selskab med hovedsæde i Ringkøbing og repræsentation over hele landet. De blev etableret i 1995 og deres lokalkendte konsulenter beskæftiger sig hver dag med vikarassistance og rekrutteringsopgaver inden for en lang række fagområder.

Moment

Moment blev i 1997 stiftet af to studerende. Deres målsætning er at gøre det nemt for virksomheder og jobsøgere at komme i kontakt med hinanden. De anvender erfarne rekrutteringskonsulenter og nogle af markedets mest nytænkende it-løsninger.

Randstad

Randstad er næststørst indenfor vikar- og rekrutteringsbureauer i verden. Salgs- og personalekonsulenter er ansvarlige for både kundeservice og udvælgelse af medarbejdere. Det betyder, at de kan opfylde både vores kunders og kandidaters behov.

TEMP-TEAM

TEMP-TEAM har været på markedet i 30 år. De har med stor omhu undgået at blive en mastodont virksomhed ved at arbejde med mange og små afdelinger. I dag er de en landsdækkende organisation, der har en enorm lokal viden. De indgår i koncernen Juhler Holding A/S og er danskejet.


Rekrutteringsbureauer – Sorteret alfabetisk

Mangler der et rekrutteringsbureau på listen? Giv os besked!


Hvad er en headhunter og hvordan bliver man headhuntet?

En headhunter (hovedjæger) lyder umiddelbart drabeligt, men mon ikke de fleste ved at det ikke drejer sig om afrikanske kannibaler, men om rekrutteringskonsulenter, der aktivt søger kandidater til deres jobs eller bare til deres database og netværk? At blive headhuntet har stadig noget prestigefyldt over sig. Det viser at nogen er så interesserede i én og ens kompetencer at de aktivt tager kontakt og prøver at overbevise én om at man skal skifte job. Det kan man kun blive smigret over; også selvom at det i dag er blevet mere almindeligt end tidligere og har flyttet sig udenfor direktionsgangene også. Især i specialiserede fagområder, hvor der er mangel på erfaren arbejdskraft er headhunterne meget set. Det kan f.eks. være på IT-området eller hos ingeniører.

Hvis man har ønske om at blive mål for en eller flere headhuntere, så må man sørge for at være synlig. Først og fremmest skal du sørge for at have et fyldigt og velstruktureret CV, der naturligvis er helt opdateret. Dette skal du lægge ind i alle relevante job- og fagdatabaser og hele tiden sørge for at det er up-to-date. Tænk over at du tydeligt signalerer hvad du kan og går efter. Lad helst være med at sprede dig for bredt. Headhuntere søger næsten altid specialister. Synlighed på relevante sociale medier er alfa og omega i denne sammenhæng og her i landet er det LinkedIn, der er stedet at være. Alle rekrutteringsbureauer og headhuntere bruger megen tid på netop LinkedIn, så sørg for at holde din profil derinde skarp og opdateret, husk relevante søgeord, så du dukker op i søgninger og sørg for hele tiden at opbygge og udvide dit netværk. Jo flere relevante mennesker du er forbundet med, jo synligere bliver du ud fra teorien om venners venners venner. Endelig er det vigtigt at være hjælpsom, uselvisk og aldrig brænde broer. Hvis du hjælper en rekrutteringskonsulent én dag ved at henvise hende til en anden kandidat, kan det være hun husker dig når du lige passer ind i profilen.

Sådan skiller du dig ud fra mængden

Hvor mange henvendelser tror du rekrutteringsbureauerne har hver dag fra håbefulde jobkandidater? Det kan tælles på rigtig mange hænder, og antallet bliver ikke lavere nu, hvor arbejdsløsheden er stigende. Så hvad skulle gøre at konsulenten der modtager din henvendelse lægger specielt mærke til dig i blandt alle de andre kandidater? Det gælder om at gøre det nemt for konsulenten hurtigt at skimme dit CV eller din profil og med det samme kunne overskue, hvad du ønsker af jobtype, hvad dine kompetencer er, og hvordan du nemt kan kontaktes. Skriv altid både mail-adresse og telefonnummer, så konsulenten hurtigt kan få fat på dig, hvis det bliver relevant.

Networking – gør det meget nemmere for dig selv

Alle snakker om networking, som det nye buzzword, men det er ikke helt tilfældigt. Du skulle vide hvor mange jobs der besættes uden nogensinde at have været slået op. Og hvorfor ikke? Det er meget nemmere, hurtigere og ikke mindste billigere for virksomhederne at finde nye ansatte gennem deres netværk, end at skulle igennem en lang og tung rekrutteringsproces. Husk derfor altid at pleje dit netværk, offline og online, brænd ingen broer og nurse dine kontakter. Du ved aldrig hvem der skaber kontakten til dit drømmejob engang i fremtiden. Er du god til dette og god til at vedligeholde netværket af både brancherelationer, kolleger, kunder og ikke mindste konsulenter fra rekrutteringsbureauer, så er du rigtig godt stillet hvis du en dag får brug for hjælp til at finde ny ansættelse.